Embryolisse huidopvullend serum Het Franse, nu ook in Nederland beschikbare merk Embryolisse komt met een uitbreiding: het Serum Anti-Age Redensifiant, of wel een huidopvullend serum voor de volwassen vrouwenhuid.

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Embryolisse huidopvullend serum

Het Franse, nu ook in Nederland beschikbare merk Embryolisse komt met een uitbreiding: het Serum Anti-Age Redensifiant, of wel een huidopvullend serum voor de volwassen vrouwenhuid. Het belooft je ouder wordende huid een zachter, voller en egaler aanzien te geven door middel van hyaluronzuur, resveratrol en marine collageen. Dat klinkt goed, maar als wij de inci-lijst bekijken zien wij vooral dat er allerlei stoffen in zitten die optisch die effect al geven en weinig uit te staan hebben met de actieve werkzame stoffen die genoemd worden in het persbericht.

In het serum zitten de volgende bestanddelen o.a.: water, glycerine, octyldodecanol, conserveringsmiddel phenoxyethanol, polyacrylate, xanthan gum, sclerotium gum, tocopherol, chlorphenesin, sodium hyaluronate en een resveratrol extract. Wij moeten helaas wel melden op basis van deze incilijst dat er vooral veel optische gladmakers in zitten en weinig actieve werkzame stoffen. Sterker nog, de enige is een resveratrol extract en wij kunnen niet uitmaken in welke concentratie danwel welke stabiliteit (de stof is erg onstabiel, vandaar Estee Lauder de afgelopen jaren er hard aan gewerkt heeft om stabiele, ingekapselde varianten te maken ervan). Hyaluron valt er naar ons idee niet onder omdat dat vooral een hydratant is. Neemt niet weg dat deze combinatie wel een goed opvullend effect kan hebben – optisch dan. Het beloofde zachte huidgevoel ervaren wij in ieder geval direct. Wij vinden dit ook illustratief voor het feit dat bijna alle cosmetica haar heerlijke huidgevoel en optische egaliseereffecten aan heel gangbare basisstoffen te danken heeft. Het punt is alleen dat niemand vanuit marketingperspectief die stoffen als octyldodecanol, de acrylaten, de siliconen, et ceterea wil benoemen omdat het niet sexy klinkt. 30 ml kost 39,50.

Paula’s Choice Resist nieuwe exfoliators

In de inmiddels beroemde Resist serie van Paula zijn nu twee nieuwe exfoliating producten opgenomen: een wekelijkse treatment met 10% alfahydroxyzuur (glycolzuur) RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid die je aanbrengt voor het slapengaan zodat je ontwaakt met een glad huidoppervlak (1x per week!) en een dagelijkse exfoliator van 5% alfahydroxyzuur RESIST Skin Resurfacing & Smoothing System aangevuld met gladmakende oligopeptiden, de huidverzachter allantoine, salicylzuur en antioxidant vitamine E. Gebruik voor het slapengaan, na de reiniging. Koop je het als set kost het 52,50, los zijn ze resp. 28,95 en 26,95. Klik op de productnamen en je kunt direct bestellen.

Vichy Neovadiol Gf Lip en Oogcontouren

Wie fan is van Vichy én de Neovadiol Gf serie, moet deze oog- en lipcreme ook even in de gaten houden. Het merk meldt dat veroudering rond de mond het gevolg is van verzakking van de huidlagen als gevolg van veroudering. Zo vallen ook de lipplooitjes er op een gegeven moment automatisch in. De weefsels worden ook dunner, dit geldt ook voor de oogcontour. Volgens Vichy is het belangrijk om zowel de oog- als de lipcontour gelijktijdig aan te pakken om de opslag weer te ‘verjongen’. Vichy gebruikt hiervoor het sterk vochtbindende (dus ook opvullende) suikermolecuul Pro-Xylane als iets wat ze de naam Proteic Gf heeft meegegeven. Wij kunnen helaas niet achterhalen waar dit uit bestaat omdat het een marketing naam is, en niet op de inci-lijst teruggevonden kan worden. De verpakking en emulsie zijn bijzonder. De tube heeft een ergonomische vorm zodat hij makkelijk rond het oog glijdt bij applicatie en de top ervan bestaat uit ‘mazak’, een legering van zink, aluminium en magnesium. Het voelt heel koel (bijna koud) en fris aan. De emulsie lijkt een witte creme, maar voelt aan als een gel. Dit sensorische genot moet extra bijdragen aan het gladstrijkende en opfrissende effect op de huid. Parelmoerdeeltjes en polymeren helpen fijne lijntjes optisch te verdoezelen, dan wel glad te strijken. 15 ml kost 23,50.

Lees ook