Valmont Prime Generation Prime Regenera 1Het moet zeker tien jaar geleden zijn dat we voor het laatst groot nieuws van het Zwitserse topmerk Valmont kregen (althans ik).

11:52 - 07:07
luistertijd 11:52 - leestijd 07:07

Valmont Prime Generation Prime Regenera 1

Het moet zeker tien jaar geleden zijn dat we voor het laatst groot nieuws van het Zwitserse topmerk Valmont kregen (althans ik). Hoe blij was ik dan ook dat er eindelijk weer eens een perspresentatie gehouden werd. Ik hou van Valmont. De cremes bevatten heel fijne emulsies en werkzame stoffen die de huid erg goed hydrateren en ook een rustig fijn gevoel achterlaten. Ik ken zelfs vrouwen die het merk voor hun zwaar geïrriteerde rode, eczeemachtige huid gebruiken. Je zou dan zeggen: pak iets waar zo min mogelijk in zit überhaupt – maar nee, het geheim (ik heb het nooit nader onderzocht) zal toch een combinatie van die ultieme hydratatie, verzachting en kalmering zijn. Hiermee wil ik niet zeggen dat je met een zeer gevoelige huid Valmont moet kopen. Nee, het is maar net bij welk merk je je prettig voelt en hoeveel geld je hebt.

De nieuwe lijn is een echte anti-aging lijn, wederom boordevol hydratatie, verzachtende stoffen, maar ook met peptiden. De claims zijn gefocust op hydratatie, anti-oxidatie, bescherming, verzachting en stimulatie = kortom het hele (bekende) pakket. Hiervoor gebruikt het merk een cocktail van – even kort gezegd – suikers, vetten en eiwitten. Als ik de inci-lijst bekijk spelen de minerale olien (niet schrikken, helemaal niets mis mee) een zeer belangrijke rol, maar ook sodium dna, magnesium dna, ureum, ginseng, peptiden als palmitoyl oligopeptide, palmytoyl tetrapeptide-7.

De peptidencocktail zou het resultaat zijn van een wedstrijd die het bedrijf organiseerde tussen vier gerenommeerde laboratoria, waaronder ook een heel beroemde die man die het La Mer concept onder Estee Lauder verder ontwikkeld heeft (George Cioca – maar vreemd genoeg wordt hij nergens meer aan La Mer gelinkt).  Het winnende laboratorium was uiteindelijk het Zwitserse CRB onder leiding van Maggy Camp . De totale formule zou dezelfde werking hebben als vitamine A-derivaten, alleen dan zonder de irriterende bijwerkingen. De Regenera I die ik inmiddels een aantal weken gebruik wordt geadviseerd als een rijke, voedende creme voor de zuurstofarme huid met de eerste tekenen van veroudering.

Het is inderdaad een volle creme, een balsemachtige structuur. Je bent hierdoor geneigd hem dik te smeren, waardoor de pot snel leeg raakt. Toch heb ik er maar weinig van nodig, omdat hij zo rijk is. Ik vind hem zalig voor de drogere plekken op mijn huid zoals de wangen, maar ook op de hals (hoewel het merk daarvoor weer een neck cream heeft, maar ach). Mijn huid krijgt een ontspannen aanzien, voelt lekker glad aan, oogt rustig en mooi gevoed. Het parfum is een echt Valmont parfum. Rijkelijk aanwezig, maar niet storend. Toch betrap ik mezelf er wel op dat naarmate ik ouder word, steeds minder goed nadrukkelijke cosmeticaluchtjes kan velen. Een ongeparfumeerde versie zou welkom zijn. 50 ml € 157,-. Ben je geinteresseerd in een lichtere versie, informeer dan eens naar de Prime 24 Hour (€ 139,-).

Kerastase Elixir  K Ultime Oleo Complex

 

Kappersmerk Kerastase noemt deze haarolie op de verpakking een ‘versatile beautifying oil for all hairtypes’. Ik heb een wisselende relatie met olien, vaak omdat ik per definitie bang ben dat ze te vettig zijn. Nu bevatten veel ‘olie’ achtige substanties tegenwoordig meer siliconen dan echt vette olie, waardoor je ze een ‘droge’ olie kan noemen die dus niet meer vettig is. Maar wat heeft dit product te bieden, zo mooi goudgeel, in pompverpakking? Soepel, glanzend en zacht haar dat zijn luchtigheid behoudt, en dit is nu net wat fijn en dunnig haar nodig heeft. Geen zware, heftig verstevigende spullen, maar luchtigheid – voor volume! De olie bevat maiskiem, camelia, argan en pracani. Je doet 1 tot 2 pompjes voorh et wassen in je haar – alleen in het haar, dus niet in de hoofdhuid masseren – en daarna wassen en stylen. Ik merkte na 1 keer al dat mijn haar niet alleen zacht maar ook soepel aanvoelde en het stylen ging makkelijker. Het is wat mij betreft een extra verzorger voor mijn haar dat zeker in de winter lekker futloos kan zijn en nu het grijzer wordt toch ook van structuur verandert (dat zie je wel niet zo door het verven, maar je voelt het wel). Na de styling hield ik makkelijker mooi, glanzend en soepelvallend haar over. Ik gebruik het niet altijd, maar eens in de 1,5 week of wanneer ik maar denk dat het nodig is. Onze kapper Piet-Jan Duivenvoorden beveelt het ook aan tegen pluishaar. Ik vind het zelf ook een beetje vergelijkbaar met de stylingolie van Joico – hoewel je die pas na het wassen aanbrengt ipv ervoor.  125 ml, ca. € 30,-, bij de kapper.

Sebastian Professional Whipped Crème

Vrij vertaald: een slagroom crème van kappersmerk Sebastian Professional. En wat een product is dit! I just love it! Hou de bus onderste boven en je spuit letterlijk iets op je hand dat 98% op slagroom lijkt – niet alleen qua kleur, maar ook qua structuur en zelfs qua vorm zo mooi gedraaid. Dit stylingschuim is bedoeld voor na het wassen. Het is een voedend product om zachte krullen en golven te definieren. Het geeft luchtigheid aan het haar en een zijdezachte glanzende finish die het haar niet uitdroogt. Het is een hydraterend product. A-lle-maal waar. Nu heb heb ik geen krullen, wel soms een lichte golfslag die ik met het juiste product en de krultang kan versterken. Dit product is supersensorisch en dat maakt dat ik het erg leuk vind. Bovendien geeft het ook mijn fijne haar een mooie finish, luchtigheid en lichte slag. Zelfs de volgende dag en de dag erna nog. Even mijn handen door mijn haar halen in die luchtigheid zit er weer in. Mooi product. 150 ml ca. € 23,-.

Bioslik Silk Therapy serum

Ik heb dit niet zelf gebruikt, maar wel op het haar van mijn dochtertje. Als zij uit bed komt, is haar haar een vogelnest op het achterhoofd. Borstelen is altijd een drama. Tot ik bij toeval eens dat flesje Silk Therapy erbij pakte. Voor mezelf wist ik er geen raad mee omdat ik geen weerbarstig haar heb of mijn haar supersteil en glad wil houden. Maar wat werkt dit goed tegen pluizenbollen! Zeker op dat zijdezachte, ragfijne kinderhaar dat dus in de klit gaat. ’s Ochtends voor het borstelen haal ik een flinke druppel met mijn vingers door haar haar heen en het borstelen erna wordt een fluitje van een cent. Bovendien zie ik dat haar natuurlijke, ongeverfde haar er prachtig van wordt: de contouren van haar gelaagde kapsel worden mooi gedefinieerd en het valt dan echt als het haar van een model uit zo’n kappersreclame. Niet dat mijn dochter zich daar nu bijzonder veel van aantrekt, ze zweert nu wel bij Biosilk om het gevecht met het vogelnestje aan te gaan! 50 ml ca. € 16,-. Wel even schudden voor gebruik.

Nivea Handcrème Zijdezacht voedend

Als ik ergens een grootverbruiker van ben, is het van handcrème. Ik gebruik dan ook werkelijk alles door elkaar, van duur tot goedkoop, van plantaardig tot synthetisch. Het is maar net wat ik voor mijn neus krijg. Nadat mijn handcrème van Restylane op was (het injectables merk dat ook huidverzorging heeft uitgebracht op basis van hyaluronzuur), viel mijn oog op Nivea. ‘Droge handen, macadamia noten olie, anti-uitdrogend, en met hydra-IQ’…die trefwoorden spraken me aan. Voor louter plantaardige ingrediënten ben ik niet gevoelig, maar droge handen heb ik wel en dan ‘hydra IQ’; ik weet dat daarmee de nieuwe vochtbindende methode wordt bedoeld om waterkanaaltjes in de huid – de aquaporinen– te stimuleren. Ik hou van dat soort wetenschappelijke ontdekkingen – Eucerin kwam er als eerste mee. Ik snap ook niet waarom deze innovatie (aquaporinen) niet in het segment Beauty Discoveries van de Beauty Astirs is genomineerd voor 2010, maar ze hadden zich ook niet ervoor opgegeven met dit product – vandaar.

Terug naar de handcrème, want ik dwaal af! Deze handcrème is simpelweg in een woord gewoon simpelweg lekker. Hij doet wat hij moet doen: voeden en verzachten. Hij trekt snel in en laat geen vettige sporen na, daarmee is hij geschikt voor normale handen om het maar zo te zeggen. Ik gebruik hem elke avond voor het slapengaan. Een nadeel: de geur – hoewel hij aardig in de buurt komt van het good old blauwe blik, mag hij van mij nog neutraler.  De prijs hou je nog tegoed van me.

Producten die het niet gehaald hebben

Helaas, maar waar. Dit zijn producten die het wat mij betreft niet gehaald hebben:

Paula’s Choice Moisture Boost One Step Face Cleanser. Niet zozeer omdat ik de werkzame stoffen of de verpakking niet kan waarderen, maar welk om het huidgevoel. De redelijk geurloze emulsie glijdt makkelijk over de huid maar verandert binnen enkele seconden in iets wat ik qua gevoel niet anders kan omschrijven als sperma! Plakkerig en glijerig en het hecht zich zo aan de huid, dat ik meerdere wasbewegingen nodig heb om het eraf te krijgen. Heel apart, ik heb nog niet eerder een dergelijke substantie van cosmetica op mijn huid ervaren (….). Gelukkig ook maar, want ik vind het niet prettig. In dezelfde serie is ook een Hydrating Toner verkrijgbaar, boordevol celactiverende stoffen en hydratanten. Mooie formule, maar vreemd genoeg prikte hij op mijn huid na eerst de cleanser gebruikt te hebben. Zonder cleanser was dat al een stuk minder. Toners prikken bij mij nooit, tenzij ze zuren bevatten of mentholhoudende stoffen.

 

Ellis Faas Winterglow set: oogschaduw E305 en mascara in black. Ja, ik betreur het want: de oogschaduw in de prachtige changeant bruin,grijs-groene tint staat prachtig bij de kleur van mijn irissen, het haalt mijn ogen echt op. Maar…deze cremesubstantie trekt zo snel in mijn huid, dat ik er niets meer mee kan. Echt binnen 2 seconden is het ingetrokken en lukt het uitsmeren niet meer. Terwijl ik dat wel wil, omdat de kwaststreken te dik zijn. Er blijft dus een vlekkerige laag over die ik vervolgens met poederoogschaduw moet egaliseren. Dat kan niet de bedoeling zijn van een cremeoogschaduw. Hij blijft overigens verder wel verdomd goed zitten voor een creme product.

Ook de mascara redt het niet. Het is een prachtige diepzwarte kleur die aanvankelijk ook mooi opbrengt. Maar al vrij snel na de eerste 3x gebruik, komt er zoveel mascara substantie mee naar buiten waardoor er teveel aan de borstel zit. Eerst denk je: smeer maar lekker over je wimpers uit, maar dat wordt niet mooi. Wil je de borstel vervolgens terug doen in de houder, blijft er heel veel substantie rond de mond van de houder achter, omdat deze mond simpelweg te smal is. Hierdoor verlies ik onnodig veel mascara dat opdroogt rond die opening. Helaas geeft de mascara na een aantal uren ook af onder mijn ogen. Lees hier meer over Ellis Faas op BeautyJournaal.

Lees ook