Een fijne crème voor de zomermaanden

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

la roche posay substiane xl

La Roche Posay Substiane XL

Apothekers-merken, ik heb er iets mee. De klinische en frisse uitstraling, verpakkingen zonder gouden randjes en andere overbodige glitter, zacht voor de huid en effectief. Ik denk ook dat een apothekersmedewerker je over het algemeen beter kan adviseren dan een winkelmeisje dat erop getraind is je met zoveel mogelijk producten de deur uit te laten lopen.

La Roche-Posay heeft een uitgebreid assortiment met vele lijnen voor de gevoelige huid en uitstekende zonproducten, waarbij de UVA bescherming apart vermeld staat. Nu vind ik dat je elke huid voorzichtig moet behandelen, gevoelig of niet, en daarvoor kun je uitstekend bij dit merk terecht. Veel producten zijn parfumvrij, en als er wel wat inzit, dan alleen als laatste ingrediënt en dus erg subtiel geurend.

Substiane XL, met thermaal water zoals in alle producten, is bedoeld voor de huid die veroudert en minder stevig wordt: “ Reconstruerende verzorging tegen huidveroudering. Verstevigd de gelaatscontouren” staat op de verpakking.

De naam Substiane komt van een ‘fundamentele substantie’ in het huidweefsel, een term die La Roche-Posay gebruikt om de gel-achtige omgeving aan te duiden waarin het collageen van de huid zich bevindt. De crème bevat 5% Pro-Xylane, volgens La Roche-Posay een molecuul die de substantie en de collageensynthese kan stimuleren. Dit moet dan de huiddichtheid versterken. De werking van Pro-Xylane is in vitro getest gedurende 3 maanden op 50 vrouwen van 55-75 jaar. Verder bevat de crème de aminozuren Arginine en Serine die de huid helpen beter vocht vast te houden en zo hydraterend werken. Het resultaat van 3 maanden smeren moet zijn dat de huid steviger en voller wordt met meer ‘ substantie’ . Een uitgerustere look dus.

Ik gebruik elke dag een SPF, winter en zomer, en dit is een moisturizer/anti-ager en goede zonbescherming in één, je hoeft dus niet een extra laag te smeren. De crème zit in een tube (en is dus goed beschermd tegen zuurstof en licht), is wit van kleur en romig van samenstelling. Mijn huid neemt het goed op en het ruikt heel subtiel fris. Eindelijk een crème waar geen overdreven parfumlucht vanaf komt! Een nadeel, in de loop van de dag, nu de verwarming hoog (winter!) staat en het binnen en buiten droog is, begint mijn huid wel wat trekkerig aan te voelen.

Naast pro-xylane (nee, het staat niet als zodanig op de inci-lijst van de verpakking, maar het is een uit suiker verkregen molecuul dat vochtbindend werkt en bovendien biologisch afbreekbaar is), zitten goede zonbeschermers in, verschillende siliconen, verdikkingsmiddelen, emollients, sheabutter, 2 soorten oplosmiddelen/surfactants (die ook in cleansers zitten), vochtvasthoudende ingrediënten, een filmforming ingredient, de twee aminozuren en conserveermiddelen (geen parabenen).

Harriet concludeert:

Hoewel dit wordt aanbevolen, heb ik het niet 3 maanden gesmeerd, dus een verstevigend effect kan ik niet aantonen, maar ik vind Substiane XL een goede sunscreen en moisturizer, met name geschikt in de zomer. In de winter raad ik aan er een extra hydraterend/vettend laagje onder te doen – tenminste als je huid hier behoefte aan heeft, zoals de mijne.

Note: La Roche-Posay werkt in ons land met steeds meer huidtherapeuten samen en geeft regelmatig trainingen aan hen over cosmetisch verantwoorde verzorging van de huid. BeautyJournaal maakte hier een film over. La Roche-Posay stimuleert ook de opzet van speciale kindereczeem schooltjes in ons land. Lees er hier meer over.

 

Lees ook