shop Refectocil wenkbrauw- en wimperverf Deze wenkbrauw- en wimperverf is een supervoordelig alternatief als je geen geld of tijd hebt om het professioneel te laten doen. Het werkt perfect en heel secuur. Bekijken Ook het Duitse merk Marbert heeft de natuur-trend omarmt en komt nu met een Eco-cert gecertificeerde verzorgingslijn uit voor lichaam en gezicht: Marbert […]

03:33 - 02:07
luistertijd 03:33 - leestijd 02:07

Ook het Duitse merk Marbert heeft de natuur-trend omarmt en komt nu met een Eco-cert gecertificeerde verzorgingslijn uit voor lichaam en gezicht: Marbert Bio Care.

In de totale lijn staan op allerlei mogelijke manieren extracten van de zonnebloemplant centraal: van extract tot olie. Andere huidverwennende stoffen zijn gewonnen uit teunisbloem, jojoba, druivenpit, argan en sheaboter. In de deodorant uit de lichaamslijn zitten geen aluminiumzouten. Verder wordt er weinig zinnigs gemeld in het persbericht. Behalve dan nadrukkelijk wat er niet in zit (kenmerkend voor de groene taal tegenwoordig – om te melden wat ontbreekt – niet erg creatief helaas). Maar daar gaan we dan: geen minerale olie, geen siliconen, geen parabenen, geen synthetische kleurstoffen, geen PEG’s. De nadruk ligt op verzachting van de huid, zowel van het lichaam als het gezicht. Voor het gezicht zijn er twee crème varianten: voor de normale/gecombineerde huid en voor de droge huid. De prijzen beginnen bij 12,50 en lopen op tot 32 euro voor het gezicht.

Dermalogica focust met de nieuwe oogcrème Age Reversal op de bekende verouderingsverschijnselen inclusief wallen en kringen. De cocktail bestaat uit serieuze stoffen als retinol (0,1%), huidversterkende en gladmakende peptiden en wat Dermalogica het UGL complex noemt. Dit bestaat uit ureum, glucosamine hci en gist- en algenextract. Het zou in deze formule een licht peelende werking hebben waarbij de huidbarrière niet wordt aangetast; dit is te danken voor aan de retinol. De huid moet steviger en gladder worden. Wij kennen o.a. ureum ook als een hydratant overigens, net zoals glucosamine. Tot slot noemen we ook de belangrijke stoffen niacinamide of wel B3 en vitamine C in de vorm van natrium ascorbyl fosfaat. 15 ml kost 69 euro.

Lancôme heeft in de beroemde Genifique serie nu ook een product speciaal voor de droge huid uitgebracht: Genifique Nutrics. Enkele jaren geleden heeft L’Oréal het eiwittenpakket op de huid in kaart gebracht en van een aantal is nu bekend in relatie tot welke huidgenen zij staan en welke opdrachten zij vervullen. Richt de oorspronkelijke serie zich op het stralender maken van de teint, dit product focust nu op het minder droog maken van de buitenste huidlaag. Daartoe heeft het ook een heel complex van ceramiden tot de beschikking voor extra ondersteuning van het zachte huidgevoel. Geadviseerd wordt deze crème pas na het Genifique serum op te brengen. 30 ml kost 45 euro. 

Tot slot heeft Lancôme in de serie Hydra Zen Neurocalm twee nieuwe hydraterende en kalmerende producten uitgebracht eind vorig jaar (2010): het draait vooral om de nieuwe texturen: een crème met spf 15 en een crème-fluide met spf 30. De producten zijn opgebouwd uit een cocktail van hyaluronzuur, glycerol en ceramiden voor een langdurige hydratatie. Een plantencomplex met roos en moringa en iets dat Mu Dan Pi wordt genoemd, voegt een kalmerend element toe. Omdat uv-straling ook een stresserende factor is, moeten de toegevoegde uv-filters nu extra bescherming bieden. De crème is vooral bedoeld voor de normale tot gecombineerde huid, de fluide is er voor alle huidtypen. Leuk om te weten is dat er ook een gekleurde dagcreme is in deze serie. De nieuwe producten kosten 55,57 euro. De totale lijn bestaat inmiddels uit 10 producten. De moeite waard om eens nader te bekijken.

Lees ook