dr Frank Niessen geeft advies voor herstel van verslapte borsten

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Verslapte borsten na zwangerschap, wat moet ik doen?

Beste dr Niessen,

Na 2 zwangerschappen zijn mijn borsten helaas qua volume afgenomen. Ik heb geen borstvoeding (kunnen) geven dus daar ligt het niet aan. Ik heb een B- cup en op zich zou ik geen grotere cup willen maar wel weer wat vollere borsten. Ik stoor me hier echt enorm aan. Ik ben alleen geen voorstander van een operatie. Daarom ben ik wel zeer nieuwsgierig hoe u kijkt naar Macrolane. Ik weet dat dit een tijdelijke oplossing is en best wel prijzig, maar het idee staat me meer aan dan een operatie. Wat zijn de nadelen? Is het veilig? Is er kans op kapselvorming of andere (enge) verschijnselen.

Daarnaast begreep ik ook dat er in  Engeland een nieuwe methode bij is gekomen: dmv laser(therapie?) kan er ook een bescheiden resultaat worden bereikt. Dit is dus waar ik naar op zoek ben: een bescheiden verbetering, zeker geen cupmaat groter of iets dergelijks. (naam bij redactie bekend)

dr. Frank Niessen, plastisch chirurg bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Beste mevrouw,

Om de borst wat voller te krijgen is er extra volume nodig en/of het strakker maken van de huid, maar dat gaat gepaard met littekens. U geeft aan alleen een vergroting te willen en het liefst zonder snijden. Over Macrolane is uitgebreid geschreven en bovendien hebben we er een film over gemaakt. De borsten vullen met de injectable Macrolane is een tijdelijke oplossing en blijft ongeveer 9-12 maanden zitten. Daarna is een touch-up nodig, en inderdaad er bestaat altijd een kans op kapselvorming. Dat wordt ook uitlegd in de onderstaande film.

[media id=86 width=290 height=190]

 

Over de laserbehandeling zou u meer moeten vertellen, ik ken dat nog onvoldoende in relatie tot borstvergroting/versteviging. Een andere mogelijkheid is om uw eigen vet te gebruiken. Dit kan al dan niet in combinatie met het BRAVA systeem. Bij dit systeem zet je enkele weken een soort zuignap op de borsten waardoor deze beter doorbloedt en al wat groter worden. Daarna voeg je vet toe. Over deze manier van borsten vergroten maken we binnenkort een film op BeautyJournaal. U gaat er dus zeker meer over horen. Leest u ondertussen alvast dit artikel erover.

Binnenkort hebben we hierover een item op het Beautyjournaal.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen

Dr Niessen is verbonden aan het Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam. Lees hier meer.

Lees ook