shop My SkinCaud – maak een DNA test van je huid! Met deze huid-DNA test weet je voortaan welke skincare je nodig hebt. Meten is weten. Je DNA liegt niet. Deze test doe je eenvoudig thuis. Huidexpert Mardge Pascaud begeleidt je via een app naar het juiste advies.   Bekijken De Nederlandse arts dr. Jetkse […]

02:16 - 01:22
luistertijd 02:16 - leestijd 01:22

De Nederlandse arts dr. Jetkse Ultee heeft afgelopen week haar eigen huidverzorgingslijn uitgebracht. De lijn heet Uncover en claimt uit formuleringen te bestaan met wetenschappelijk bewezen werkzame concentraties.

Wie zich verdiept in cosmetica en werkzaamheid, maar ook in problemen van de huid, zal de naam Jetske Ultee wellicht kennen. Ze is al geruime tijd verbonden aan de Velthuis Klinieken als supervisor voor de huidtherapeutische afdeling en deed in dat kader ook onderzoek naar cosmetica, veiligheid en werkzaamheid. In 2008 behaalde ze de landelijke media met haar uitspraak dat 80% van de Nederlandse vrouwen de verkeerde cosmetica gebruikt met huidirritaties tot gevolg. Ultee is een fel tegenstander van stoffen in cosmetica (zoals parabenen) die niets toevoegen voor de huid, maar haar alleen maar belasten. Afgelopen zomer werd ze ook door media veelvuldig gequote in de zaak rond vermeend slechte anti-zonnebrandfilters en dan met name oxybenzone. De Amerikaanse cosmeticacriticaster Paula Begoun en producent van de lijn Paula’s Choice is al jaren haar inspirerende voorbeeld. Mede dankzij het feit dat ze haar producten voor haar eigen rosacea-gevoelige huid zo prettig en goed geformuleerd vindt.

De onderzoeksarts promoveerde afgelopen zomer nog binnen de plastische chirurgie op een neurologisch onderwerp, maar haar hart ligt bij cosmetica. Ze onderhoudt een blog over het onderwerp, binnenkort verschijnt haar eerste boekje over de huid en cosmetica en nu is daar dan ook de door haar ontwikkelde huidverzorgingslijn: Uncover.

Uncover is een compacte lijn bestaande uit een reiniging en toning, een exfoliant, een moisturizer en een zonbeschermer. Belangrijke stoffen zijn ondermeer de huidbarrière versterkers betaglucan en niacinamide in percentage rond 4% tot 5%, naast vitamine C en alfa- en betahydroxyzuren. Jetkse laat ons weten dat ze haar lijn in België heeft laten produceren en persoonlijk betrokken is geweest bij de formulering. ‘Het is geen kant-en-klaar ingekochte formulering bij een grondstoffenleverancier, zoals gangbaar is. Nee, dit is echt maatwerk geweest.’

De prijzen variëren van 20 tot 60 euro. Ze zijn online te koop en via de Velthuis Klinieken.

Wij hebben binnenkort nog een uitgebreid gesprek met haar en zullen dan ook verslag doen van de productlijn.

 

Lees ook