In krullend haar wordt heel vaak mousse gebruikt, maar daar zit meer alcohol in.

01:38 - 00:59
luistertijd 01:38 - leestijd 00:59
  1. In krullend haar wordt heel vaak mousse gebruikt, maar daar zit meer alcohol in. Het maakt het haar vaak hard, waardoor het haar in de loop van de dag weer gaat pluizen.
  2. Kérastase heeft een’krullencrème’, de Oleo Curl Definition Crème die het haar mooi bij elkaar houdt en ook niet hard wordt op het haar.
  3. Het finishen van het haar met de juiste lak kan een hoop pluis ellende tegengaan. L’Oréal heeft van Tec Ni Art, een anti frizz lak, waardoor het vocht in de lucht (wat in dit vochtige land nogal aanwezig is) geen schijn van kans maakt.
  4. Vermijdt bij vorst het gebruik van plastic kammen en borstels. Het haar wordt statisch en gaat onnodig pluizen.
  5. Iedereen met droog, weerbarstig of pluizig haar, heeft haar met een vochttekort. Vraag bij je kapper om goed advies. Elke haardos is in een andere conditie, je kapper kan dat het beste beoordelen.
  6. Laat je haar knippen! En dan ook meteen genoeg graag, want elke keer een puntje snijdt natuurlijk geen hout….. Haar is net als een touw. Gaat het eenmaal rafelen, dan los je niets op met een puntje knippen.
  7. Eentje uit de ouwe doos: span een zijde sjaal over je kussen, dat voorkomt echt een heleboel pluis bij de onrustige slapers onder ons.

Lees ook deel een van de dertien tips tegen pluishaar van topkapper Piet-Jan Duivenvoorden.

Heb jij een vraag aan onze expert kapper Piet-Jan?Mail hem via het contactformulier.

Lees ook