Gebruik de juiste  shampoo en conditioner en/of maskers.

01:42 - 01:01
luistertijd 01:42 - leestijd 01:01
  1. Gebruik de juiste  shampoo en conditioner en/of maskers. De Prime Plenish  van Shu Uemura gaat rebels weerbarstig haar tegen. 
  2. Polijst je haar met de juiste tools.  O.a. Denman heeft hiervoor de juiste borstels.
  3. Föhn het haar in de richting van de aanzet naar de punt. Zodat de schubben glad en gepolijst zijn.
  4. Er zijn  enorm veel producten tegen pluizend haar op de markt. Maar de aanpak van pluishaar begint al bij welk product je gebruikt om het haar te föhnen: Shu Uemura , Kérastase en L’Oréal hebben een aantal lait’s en crèmes`s om het haar mee te föhnen, waardoor het pluizen nihil wordt. Het gebruik van mousse geeft meer kans op pluis.
  5. Ook na het föhnen of het laten drogen van het haar kun je nog een product opdoen dat pluizen minimaliseert. Mijn favoriet is Lumière van Kérastase. Een gladmakend en glansgevend product dat het haar niet verzwaart of vet maakt.
  6. Bij wat dikker en weerbarstig haar zijn er inmiddels ook een paar hele mooie en fijne olieproducten om pluis tegen te gaan. Zoals Absolut oil van Shu Uemura  en Oleo Ultime van Kérastase. Je brengt ze aan voor het wassen. Je haar wordt soepel,veerkrachtig en handelbaar. Je kunt het ook erna of op droog haar aanbrengen om pluis te laten verdwijnen.

Heb jij een vraag aan een van de beste kappers van Nederland, onze expert Piet-Jan Duivenvoorden? Stel hem via het contactformulier.

Lees ook deel 2 met anti-pluistips van Piet-Jan.

Lees ook