shop Avene Hyaluron Activ B3 dagcrème Clean beauty en wat prachtig geformuleerd is deze zalige dagcrème van Avene. Er zit 1,5% hyaluronzuur in en 6% niacinamide. Bekijken Ik heb meerdere waterproof removers gebruikt in de afgelopen jaren en hier was ik niet altijd tevreden over. Ik ben erg benieuwd of Nivea mij wel tevreden kan […]

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Ik heb meerdere waterproof removers gebruikt in de afgelopen jaren en hier was ik niet altijd tevreden over. Ik ben erg benieuwd of Nivea mij wel tevreden kan stellen.

De verpakking ziet er aantrekkelijk uit, vind ik. Strak, zonder poespas en de typische blauwe Nivea kleur waardoor het ook vertrouwd oogt. Het heeft een goede afsluitdop die zorgt dat het hygiënisch is in gebruik. Het is geschikt voor elk huidtype. Ik ben erg benieuwd of dit klopt met mijn gevoelige ogen.

Nivea claimt het volgende: Verwijdert mild en effectief extreem waterproof oogmake-up én beschermt en verzorgt de wimpers. De vloeistof bestaat uit een laag water en een laag olie. Door het flesje goed te schudden mengen zij zich.

Je brengt de vloeistof aan op een wattenschijfje. Het doseren gaat gemakkelijk doordat er een klein gaatje zit in de dop dat voorkomt dat er teveel in één keer uitkomt. Het product is bijna geurloos en doet me een klein beetje denken aan Zwitsal. Dat zal vast komen door de olie ingrediënten.

Bij het verwijderen van de oogmake-up is het aan te raden om het watje even te laten rusten op de wimpers. Zo kan de vloeistof goed intrekken op de make-up en zijn werk doen. Daarna is de make-up gemakkelijk verwijderd met een paar vegen. Zelfs als ik een eyelinerpencil gebruik, die waterproof is en altijd nog resten geeft met een andere merk eyemake-upremover, lukt het dit product wel om echt alles zonder boenen geheel schoon te krijgen. Als je mascara met twee laagjes hebt aangebracht, heb je genoeg aan 1 wattenschijfje.

‘Zelfs als ik een eyelinerpencil gebruik, die waterproof is en altijd nog resten geeft met een andere merk eyemake-upremover, lukt het dit product wel om echt alles zonder boenen geheel schoon te krijgen.’

Fleur concludeert:

Het product laat geen vettige laag achter rond de ogen. Dit had ik wel verwacht, aangezien veel van dit soort producten dat wel achterlaten. Maar dit product voelt zacht aan op de ogen, irriteert niet en geeft ook geen rode vlekken bij mij. Ik heb geen idee of het product ook verzorgend werkt voor de wimpers. Dit vind ik erg lastig na te gaan. Wel merk ik dat mijn wimpers niet afbreken of loskomen tijdens het schoonmaken. Dit is soms wel het geval geweest met producten van een ander merk dat ik in het verleden heb gebruikt.

Ik kan niet anders concluderen dan dat dit een fijn make-up remover product is. Vooral omdat het niet irriteert en goed de waterproof make-up verwijdert. Het is ook goed te betalen: € 5, 99. Gewoon verkrijgbaar bij elke drogisterij.

Lees hieronder ook de andere reviews van Fleur.

Lees ook