shop Gold Collagen® Forte – 30 dagen kuur voor huid, haar en nagels Gold Collagen® Forte – 30 dagen kuur met hoge doseringen collageen en hyaluronzuur. Bekijken Het is koud kwakkelweer, dus tijd om me over te geven aan mijn nieuwe verslaving: nagels lakken. Voor Beautyjournaal mag matte topcoatings testen van Sephora en Essence. Een […]

05:59 - 03:35
luistertijd 05:59 - leestijd 03:35

Het is koud kwakkelweer, dus tijd om me over te geven aan mijn nieuwe verslaving: nagels lakken. Voor Beautyjournaal mag matte topcoatings testen van Sephora en Essence. Een matte coating heb ik nog nooit geprobeerd. Ik weet dat het nu trend is, dus ik ben heel nieuwsgierig hoe dat uitpakt. De twee topcoats die ik ga proberen, heten Sephora top coat matifiant matte top coat en Essence matt top coat.

Het zal jullie niet ontgaan zijn: nagellak is de nieuwe crisisrage. Elke crisis komt er een “betaalbaar” beauty product in de mode. Een kortstondig gevoel van geluk. Geen geld voor verwennende beautyproducten of luxueuze cosmetica, laat staan voor de laatste mode, maar toch wil je er fashionable en verzorgd uitzien. De vorige crisis rage was lipstick. Maar daar hoor je op dit moment niets over.

De vele artikelen op Beautyjournaal zeggen het al. It’s all about the nailpolish! Hierdoor aangespoord ben ik een jaar geleden aan het lakken geslagen. Inmiddels kan ik geen winkel voorbij lopen, of moet ik wel even naar het nagellakschap. Met mijn 30 lakjes ben ik nog maar een beginneling. Ik heb alle kleuren van de regenboog: van champagne, shocking pink, knallend rood, nachtblauw, mintgroen tot prachtige mauve. Ook qua merken voel ik mij vrij: van van Catrice, Essence, Chanel, O.P.I en Hema tot Essie. 

Sephora is een beleving

We kennen Sephora als de shop in shop in de V&D. Ik was al jaren enorme fan van Sephora “de winkel”. In het buitenland ren ik, zodra ik er een zie, de winkel in. Heerlijk snuffelen tussen de A-merken en hun kwalitatieve eigen merk. Ik heb al meerdere lipsticks, lakjes en oogschaduws van Sephora aangeschaft. Mijn vriendje is fan van het “eigen-merk” mannen huidverzorgingslijn. Helaas vind ik de shop-in-shops in de V&D wat tegenvallen. Ze hebben gewoonweg niet de allure van de winkels in bijvoorbeeld Parijs.

Essence voor jong en oud

Essence kun je vinden bij het Kruidvat. Ik ben absolute fan van de producten! Grappig, want het merk is eigenlijk getarget op tieners. Dom! De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. Je kunt al een lakje vinden voor 1,59 en een mascara voor nog geen 3 euro. Mijn make-up tas is inmiddels gevuld met een fijne blush, waterproof eye-liner en mascara en tig lakjes. Ook al ben ik niet de doelgroep (volgens de achterhaalde marketingstrategie), ik vind het fijn om goedkope met dure cosmetica te combineren. Wie heeft er niet Zara en H&M naast duurdere kledingstukken in de kast hangen? Ik bedoel maar….

Ik wil de lakjes zowel op een blanke nagel als op twee kleuren nagellak proberen. Eigenlijk is het de bedoeling om beide lakjes als een topcoat te gebruiken, maar ik wil ook weten hoe het uitpakt op een blanke nagel.

Mat op de ongelakte nagel

Ik smeer de Sephora op mijn ongelakte wijsvinger en Essence op mijn ongelakte middelvinger. Een laklaagje doet weinig bij beide merken. Een tweede laagje maakt de nagels matter. Ik vind het effect niet echt spectaculair. Waarschijnlijk logisch, want het is een topcoat. De Sephora voelt gladder aan als de Essence. Daar blijft een soort van onregelmatigheid in de lak zitten.

Mat op de gelakte nagel

Ik breng eerst OPI kleur ‘mauving to  Manitoba’ op wijs-, ring- en middelvinger aan. Nadat de lak goed gedroogd is, breng ik de Sephora wederom op de wijsvinger- en de Essence op de middelvinger aan. De ringvinger is met OPI gelakt als referentie voor de normale kleur.

Ik heb de topcoat laag aangebracht. De eerste seconde denk je dat je een glanzende topcoat hebt gebruikt. Echter binnen een seconde worden beide topcoats mat.

De Sephora matte topcoat houdt de kleur in tact, maar matteert direct, en mooi egaal. De lak wordt intens en spannend. De Essence dekt minder goed, er zit een streepje glans doorheen en de oorspronkelijke kleur wordt donkerder van de matte topcoat.

‘Een matte lak kan ook het effect geven van een “zieke nagel”.’

Ditmaal ga ik een iets meer uitgesproken kleur gebruiken: de blauwe ‘Blue’s Brother (260) ‘ van Catrice. Ook dit keer breng ik de Sephora aan op de wijsvinger en de Essence op de middelvinger. De ringvinger behoudt de oorspronkelijke kleur. Door het aanbrengen van de topcoat van Essence, wordt de volledig gedroogde basislak uitgeveegd. De Essence topcoat fungeert dus eigenlijk niet goed als topcoat. Daarnaast wordt de basislak wederom donker. De Sephora matte coating geeft een mooier effect. De basislak blijft in tact en de kleur behoudt zijn intensiteit.

Sabine concludeert:

Heel eerlijk gezegd moet ik wennen aan de matterende werking van de lakjes. De glans en geliktheid van een normale lak is weg na een behandeling met een matte coat. Het is spannend en eng tegelijkertijd. Een matte lak kan ook het effect geven van een “zieke nagel”. Je bent toch gewend aan een glanzende en expressieve nagel, al dan niet met metallic effect. Dit is wel even andere koek!

‘De Sephora matte top coat dekt mooi, houdt de oorspronkelijke kleur in tact en maakt deze ook intenser.’

Als ik dan objectief kijk naar de kwaliteit van de geteste lakjes, moet ik zeggen dat ik de Sephora beter vind. De Sephora matte top coat dekt mooi, houdt de oorspronkelijke kleur in tact en maakt deze ook intenser. Als mat ‘je ding is’, dan zou ik absoluut voor de Sephora Top coat matifiant matte top coat gaan.

Lees hieronder ook de andere reviews van Sabine.

Lees ook