shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Als ik naar de kapper ga, laat ik het in laagjes knippen. Lekker makkelijk, luchtig, geen poeha aan mijn hoofd met wax, gel of wat dan ook. Toch ben ik stiekem altijd […]

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Als ik naar de kapper ga, laat ik het in laagjes knippen. Lekker makkelijk, luchtig, geen poeha aan mijn hoofd met wax, gel of wat dan ook. Toch ben ik stiekem altijd jaloers op vrouwen die quasi rommelig hun haar opsteken, een losse knot dragen of het trendy “ out of bed ” gestyled hebben, en dan heb ik het niet over s’ morgens vroeg… 

Afijn, mij lukt dat nooit, ik bedoel een trendy coupe fabriceren. Ik heb zo vaak haarspelden en andere handige hebbedingetjes gekocht om een leuke paardenstaart te maken. Zelfs ooit een poging ondernomen om een Grace Kelly rol te maken. Maar ik ben niet zo handig met haar. Mijn haar is ook zo fijn van structuur dat mijn haarspeld na 10 minuten alweer halverwege mijn haar hangt.

Ik ben een fan van de zangeressen Duffy en van Adele. Van hun retro kledinglooks en hun kapsels. Dus toen ik de commercial van Bumpits op tv zag, was ik verkocht. Het leek supermakkelijk: in no time high hair! Zeker met de aankomende feestdagen. Dus dacht Babs: dat ga ik ook proberen. Voor een tientje geen man overboord, toch?

Bumpits zitten in een leuke retro verpakking, die mij een beetje doet denken aan die mooie en aparte producten van Benefit. Er zitten 3 haarklemmen in:  1 Small, 1 Medium en 1 Large. De Bumpits hebben verschillende hoogtes zodat je zelf de hoogte/bolling van je haar kan bepalen.

Er zit ook een klein (naald) kammetje bij waarmee je makkelijk je plukken haar kan oppakken en touperen, inclusief een uitgebreide stap voor stap instructie & stylgids, gelardeerd met “How to Do” afbeeldingen. Je kunt kiezen uit de kleuren: donkerbruin/zwart tot blond/lichtblond, afhankelijk van je haarkleur. Ik koos natuurlijk voor de donkere versie. Voor rood haar zijn er geen bumpits.

Bumpits worden gepromoot als ‘die nieuwe rage uit Amerika’. Ik citeer: ‘deze haaraccessoires geven je haar in no time volume! Geen gezeur meer met föhns en ronde borstels. In een paar minuten klaar. Bumpits blijven de hele dag perfect zitten.’

Zoe doe je het:

1)      Maak een scheiding op het hoofd, recht boven de oren, neem een pluk haar van ongeveer 5 cm dik.

2)      Borstel de pluk haar naar boven en toupeer het tot ongeveer 6 a 7 cm hoog.

3)      Plaats de Bumpits insert stevig op de hoofdhuid achter de pluk haar.

4)      Trek het haar strak over de Bumpits om hem op zijn plek te houden. Deze stap is erg belangrijk om te verzekeren dat de Bumpits goed blijft zitten.

5)      Spuit Medium hold haarlak op de pluk. Ik spuit zelf na het touperen wat haarlak op de onderkant van de pluk en laat het even drogen voordat ik mijn haar eroverheen trek.

6)      Waaier het haar uit om de Bumpits te bedekken.

7)      Spuit nu firm hold haarlak op het haar voor een perfect volume.

Babs concludeert:

Het is leuk, maar het vereist wel wat meer werk en inspanning dan de commercial ons belooft. Om maar niet te spreken van het touperen achter je hoofd, waardoor ik wel een beetje kramp in mijn armen kreeg. Het beste is als je je haar een dag van tevoren wast, zodat je haar wat steviger is. Ik raad ook iedereen aan wat verstevigingmousse te gebruiken.

De Bumpit  bleef het beste zitten als ik mijn haar daarna vanaf de zijkant naar het midden met wat schuifspelden vastzette en daarna een haarclip aanbracht om het af te maken. Je kunt ook een paardenstaart maken met een mooi lint erin voor de feestdagen.

Een hoge bolling als op de reclame kreeg ik niet voor elkaar. Ik denk dat je dan nog meer moet touperen, maar dat is een kwestie van smaak. Een beetje volume en net anders dan anders, daar ben ik al dik tevreden mee.

De clip blijft goed zitten en zakt niet weg. Wel moet je veel of dik haar hebben om de Bumpits onzichtbaar te houden en het is niet geschikt voor kort haar.

Er zijn meerdere variaties mogelijk met de Bumpits: de French Twist Bumpits, de Up-Do en de dubbele variatie, waar je 2 Bumpits onder elkaar zet, maar ik heb het gehouden bij de meest simpele versie en ik moet zeggen, ik ben best tevreden!

Met een leuke haarband of diadeem kunnen wat mij betreft de feestdagen beginnen!

Prijs: 9,99 euro. Te koop bij Blokker, de Marskramer en de Kijkshop.

Bekijk hier mijn resultaat! Op de meest linker foto is mijn haar zonder bumpit.

 

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook