Geteste producten Haar Stylen Wassen

Getest Keune Blend Volume Instant Refreshing

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Uitstekende tussendoor opfrisser

keune droogshampoo

credits: beautylab.nl

De laatste keer dat ik droogshampoo heb gebruikt, is zeker zo’n twintig jaar geleden. Ik kan me nog herinneren dat het resultaat een soort van matte pruik was die er nog veel onaantrekkelijker uit zag zijn dan mijn ‘vette’ haren. Maar in de tussentijd heb ik vaak gewenst dat er een magisch middel was voor die momenten dat ik eigenlijk mijn haar moet wassen maar geen tijd of zin heb. Ik ga dus hoopvol aan de slag met Volume Instant Refresher van Keune.

Op de website wordt het product als volgt omschreven:

Keune Blend Volume Instant Refreshing Dry Shampoo has been created to cleanse without the need for water. This product will add more volume and the unique multivitamin complex provides instant condition to the hair. The light-weight formula has a matt finish making it suitable for all hair types and the ideal travelling companion.

Ik ben benieuwd naar het multivitamine complex maar meer dan bovenstaande informatie kan ik er niet over vinden. Op de verpakking staan o.a. de volgende ingrediënten vermeldt: vitamine E, ‘Vitamine’ B8, paardenkastanje, boswelia (wierookboom) en calcium pantothenate (zet de talgproductie – althans van de huid – op een laag pitje, dus wellicht werkt het ook op het haar zo).Wat die paardenkastanje en boswelia er in doen, is me een raadsel.

De spray zit in een stoer uitziend busje, zilverkleurig met een blauwgroene opdruk. Er zit 150 ml in en is dus een handig formaat om mee te nemen. De gebruiksaanwijzing is simpel; je spuit de spray op je haarwortels, laat het twee minuten inwerken. Dan doorkammen en stylen. Een kind kan de was doen.

Met mijn lange haar dat ik bij voorkeur aan de lucht laat drogen moet ik een wasbeurt altijd plannen. Daarnaast was ik mijn haar liever niet te vaak omdat wassen de verf waarmee ik de grijze uitgroei behandel snel doet vervagen. Natuurlijk gebeurt het dat de planning in de war loopt en ik onverwacht de volgende dag iets representatiefs moet doen, waardoor ik baal van mijn ‘vette’ lokken. Voor een ander niet opvallend, maar mij geeft het een onverzorgd gevoel.

Het gebruik:

Gezien mijn ervaring met droogshampoo in het verleden probeer ik het eerst maar eens uit op een moment dat ik nergens naartoe moet. Ik spray het op de haarwortels en op de lokken rond mijn gezicht. Het product komt erg krachtig uit de bus. Ik vind de geur een tikje ouderwets zoetig maar toch geeft het tegelijkertijd een schoon gevoel. Na een paar minuten borstel ik het door en breng het in model. Ik ben aangenaam verrast door het resultaat; mijn haar zit goed, het heeft volume en glans. Vooral dat laatste had ik niet verwacht. Geweldig, dit product gaat mee op vakantie!

‘Behalve dat er niets vettigs meer valt te bekennen ben ik erg gecharmeerd van het volume-effect en de glans.’

Rona concludeert:

Met net gewassen haar ga ik op reis naar Cyprus en zoals gewoonlijk stap ik met een vettige bos uit het vliegtuig, maar deze keer heb ik mijn wondermiddel bij me! Even sprayen de volgende ochtend en ik heb gelifte en glanzende lokken en kan met een gerust hart samen met die leuke meneer zijn dorp bekijken.

Behalve dat er niets vettigs meer valt te bekennen ben ik erg gecharmeerd van het volume-effect en de glans. Ik was bang dat het misschien zou gaan jeuken of dat het effect na een paar uur uitgewerkt zou zijn, maar dat is niet zo. Ook absoluut geen restjes te bekennen. Bovendien voelt mijn haar zacht aan dus ook de claim van ínstant conditioning wordt waargemaakt. Ik ben volledig overtuigd en blijf dit product gebruiken. Het is niet goedkoop maar wel een echte redder in de nood. Het zal een van de eerste dingen zijn die ik in mijn toilettas stop. Dit jaar was het product ook genomineerd voor de Vrouw Awards in de categorie haarverzorging,. Wat mij betreft had het ook echt die prijs moeten krijgen.

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

17 reacties

 • @Babs, absoluut! Sinds ik het uit mocht proberen voor Beautyjournaal heb ik het al een aantal keren opnieuw gekocht. Een blijvertje voor mij:-))

 • @Rona, wat een goed spul als ik het zo lees. ( en de positieve reacties) En helemaal mijn ding, zeker omdat mijn haar ook donker is!

 • Ha Dorine,
  Wat leuk om te horen dat jij ook blij ben met dit fijne product. Iedere keer ervaar ik het als zo gaaf dat andere mensen iets aan je review hebben en bovendien hetzelfde ervaren.

 • Hi Liesbeth,

  Na Rona’s enthousiaste review heb ik vorige week de Keune Blend Volume Instant Refreshing online gekocht bij haarshop Benemonte (bij een bestelling van 2 artikelen geen verzendkosten, minipack gratis, snelle levering en zeer vriendelijke service). Kapsalons in Utrecht blijken de droogshampoo na wat rond bellen, helaas niet in hun assortiment te hebben. Ik ben, net als Rona, ontzettend blij met dit product. Echt een super product: veel volume, mooie glans, geen ‘poeder-effect’ en weg vet haar!

 • Liesbet: het handigste is dat je op de website van Keune een salon in de buurt zoekt.of (zoals in het artikel staat) de webshop van een salon.

 • ik heb me suf gezocht op de sites van kappersbenodigheden bij keune. je kunt van alles bestellen van dit merk maar net niet dit produkt. ik heb echt heel veel sites bekeken. waar kan je dit produkt on line bestellen, kan iemand me dit vertellen!!

 • Ha Monique, nee er staat negens de term ‘droogshampoo. En er komt ook geen wittig poeder uit. ‘To cleanse without water’. Keune noemt het ‘instant refreshing’ Dus nee geen klassieke droogshampoo, maar wel een heel handig product dat ik iedereen aan kan raden. De term was ook meer om aan te geven wat ik het verleden wel eens met weinig succes probeerde.

 • @rona, ik krijg de indruk dat dit product geen klassieke droog shampoo is, in die zin: dat er geen wittig poeder uitkomt, wellicht uberhaupt geen poeder uitkomt? staat ergens op de verpakking de term ‘droog shampoo’?

 • Zo zie je maar…maakt des te duidelijker het dus echt volume geeft. Dank je wel voor je antwoord Lois.

 • Hij bevalt prima, ik gebruik hem echt voor de volume.
  Ik ben eens in de 6 weken (kleur) model voor Keune en daar heb ik hem gekregen en zo dus mee kennis gemaakt.

 • Hihi, dat is grappig! Gebruik je het dan voor de volume of voor de glans? Het is toch wel echt deze he? Want met (bijna) hetzelfde uiterlijk zijn er nog een aantal producten uit de Blend Range zoals bijvoorbeeld de Blend Volume Sculpting dat is wel alleen een stylingproduct. Maar het bevalt je dus wel?

 • Ik heb dit product thuis maar wist dus niet dat het als een droogshampoo werkt.
  Ik gebruik het gewoon als stylingproduct.

 • Yeah!!! En ook dat er absoluut geen restjes te zien zijn. Niks witte waas dus op mijn donkere manen want anders zou ik het geen optie vinden hoor.

 • Vroeger als je droogshampoo op je haar had opgebracht een wittige waas, dan moest je die waas eruit borstelen. Het kwam vaak voor dat je die witte waas bleef zien en nog langer moest borstelen. Dus de tijdwinst en gemak was er toen niet. Maar ik heb het niet goed gelezen, jij schrijft dat na enige minuten je haar perfect schoon is. 😉

 • Ha Jolanda. Ik snap de vraag niet zo goed? Of te zien is dat ik het met droogshampoo heb bewerkt?
  Het ziet er gewoon fris en fruitig uit met volume en glans! Ik vind het geweldig.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.