Uitstekende tussendoor opfrisser

04:28 - 02:41
luistertijd 04:28 - leestijd 02:41
keune droogshampoo

credits: beautylab.nl

De laatste keer dat ik droogshampoo heb gebruikt, is zeker zo’n twintig jaar geleden. Ik kan me nog herinneren dat het resultaat een soort van matte pruik was die er nog veel onaantrekkelijker uit zag zijn dan mijn ‘vette’ haren. Maar in de tussentijd heb ik vaak gewenst dat er een magisch middel was voor die momenten dat ik eigenlijk mijn haar moet wassen maar geen tijd of zin heb. Ik ga dus hoopvol aan de slag met Volume Instant Refresher van Keune.

Op de website wordt het product als volgt omschreven:

Keune Blend Volume Instant Refreshing Dry Shampoo has been created to cleanse without the need for water. This product will add more volume and the unique multivitamin complex provides instant condition to the hair. The light-weight formula has a matt finish making it suitable for all hair types and the ideal travelling companion.

Ik ben benieuwd naar het multivitamine complex maar meer dan bovenstaande informatie kan ik er niet over vinden. Op de verpakking staan o.a. de volgende ingrediënten vermeldt: vitamine E, ‘Vitamine’ B8, paardenkastanje, boswelia (wierookboom) en calcium pantothenate (zet de talgproductie – althans van de huid – op een laag pitje, dus wellicht werkt het ook op het haar zo).Wat die paardenkastanje en boswelia er in doen, is me een raadsel.

De spray zit in een stoer uitziend busje, zilverkleurig met een blauwgroene opdruk. Er zit 150 ml in en is dus een handig formaat om mee te nemen. De gebruiksaanwijzing is simpel; je spuit de spray op je haarwortels, laat het twee minuten inwerken. Dan doorkammen en stylen. Een kind kan de was doen.

Met mijn lange haar dat ik bij voorkeur aan de lucht laat drogen moet ik een wasbeurt altijd plannen. Daarnaast was ik mijn haar liever niet te vaak omdat wassen de verf waarmee ik de grijze uitgroei behandel snel doet vervagen. Natuurlijk gebeurt het dat de planning in de war loopt en ik onverwacht de volgende dag iets representatiefs moet doen, waardoor ik baal van mijn ‘vette’ lokken. Voor een ander niet opvallend, maar mij geeft het een onverzorgd gevoel.

Het gebruik:

Gezien mijn ervaring met droogshampoo in het verleden probeer ik het eerst maar eens uit op een moment dat ik nergens naartoe moet. Ik spray het op de haarwortels en op de lokken rond mijn gezicht. Het product komt erg krachtig uit de bus. Ik vind de geur een tikje ouderwets zoetig maar toch geeft het tegelijkertijd een schoon gevoel. Na een paar minuten borstel ik het door en breng het in model. Ik ben aangenaam verrast door het resultaat; mijn haar zit goed, het heeft volume en glans. Vooral dat laatste had ik niet verwacht. Geweldig, dit product gaat mee op vakantie!

‘Behalve dat er niets vettigs meer valt te bekennen ben ik erg gecharmeerd van het volume-effect en de glans.’

Rona concludeert:

Met net gewassen haar ga ik op reis naar Cyprus en zoals gewoonlijk stap ik met een vettige bos uit het vliegtuig, maar deze keer heb ik mijn wondermiddel bij me! Even sprayen de volgende ochtend en ik heb gelifte en glanzende lokken en kan met een gerust hart samen met die leuke meneer zijn dorp bekijken.

Behalve dat er niets vettigs meer valt te bekennen ben ik erg gecharmeerd van het volume-effect en de glans. Ik was bang dat het misschien zou gaan jeuken of dat het effect na een paar uur uitgewerkt zou zijn, maar dat is niet zo. Ook absoluut geen restjes te bekennen. Bovendien voelt mijn haar zacht aan dus ook de claim van ínstant conditioning wordt waargemaakt. Ik ben volledig overtuigd en blijf dit product gebruiken. Het is niet goedkoop maar wel een echte redder in de nood. Het zal een van de eerste dingen zijn die ik in mijn toilettas stop. Dit jaar was het product ook genomineerd voor de Vrouw Awards in de categorie haarverzorging,. Wat mij betreft had het ook echt die prijs moeten krijgen.

Lees ook