Toen ik het artikel over Chanel Riva op Beautyjournaal las, was ik vrij verbaasd over het enthousiasme over dit lichtblauwe lakje.

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

Toen ik het artikel over Chanel Riva op Beautyjournaal las, was ik vrij verbaasd over het enthousiasme over dit lichtblauwe lakje. Maar, inmiddels niet onbekend voor de lezers van beautyjournaal: ik ben een polish addict!. Voor de grap heb ik daarom al mijn lichtblauwe lakjes op eens rij gezet. Mocht het je niet lukken om de Riva te bemachtigen – en die kans is zeer groot omdat het a. een collectors item is en b. het maar bij 1 winkel in Nederland te koop is – dan zijn hier nog wat alternatieven:

Essie St. Barths Blue; Carolyn New York Blue Skies over the City; Barry M Baby Blue; Hard Candy Shy; China Glaze Moody Blue; Chinoiserie Monet; Color Club Take me to your Chateau; OPI What’s with the Cattitude?

En mijn blauwe nagelwiel:

17. Essie: St. Barths Blue

18. Carolyn NY: Blue Skies over the City

1. Hard Candy: Frigid

2. Hard Candy: Shy

3. Barry M: Baby Blue

4. China Glaze: Moody Blue

5. Chinoiserie: Monet

6. Color Club: Blue Light

Van al deze kleuren is China Glaze Moody Blue mijn favoriet. Veel pastellakjes zijn krijtachtig en zijn daardoor vrij hard. Moody Blue is een dekkende lak maar heeft niet dat wit-kalkachtige. Helaas is deze kleur uitverkocht en kom je hem niet zo makkelijk meer tegen. Maar ook Color Club Take me to your Chateau is een prachtige kleur, evenals OPI What’s with the Cattitude?. Deze is iets donkerder maar misstaat niet. Ook Barry M Baby Blue  is via internet makkelijk te vinden.

Of deze kleuren op Chanel Riva lijken, weet ik niet. Ik heb Riva niet, dus ik kan geen vergelijking maken, maar er zijn bij de vele bloggers inmiddels vergelijkende swatches te vinden. Op basis van de foto’s denk ik dat Moody Blue en Hard Candy Shy het beste in de buurt komen. Maar wat zou het. Ik denk niet dat iemand het verschil zal merken.

Ik wil nog wel op een belangrijk verschil tussen deze lakjes en de Chanel wijzen. Chanel Riva heeft een zachte shimmer. Dat hebben deze lakjes niet. De shimmer van Chanel zie je nauwelijks, alleen van dichtbij. Maar deze subtiele shimmer zorgt er wel voor dat de lak lang, mooi glanzend blijft.

Meer nagellak nieuws lees je hier.

 

Lees ook