welke mascara vindt Gerti het mooist?

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

Getest mascara No 7, MAC en Dior

Ondanks dat mijn make-up kast uitpuilt, ben ik vrij minimalistisch in mijn dagelijkse make- up: plaatselijk wat foundation en concealer, blush, wenkbrauwen, mascara en rode lippenstift. Bij zo’n minimalistische look is een goede mascara een must!

Ik heb voor beautyjournaal drie verschillende mascara’s getest: Boots N°7 Extreme Length, MAC Opulash en Diorshow 360.

Boots N°7 Extreme Length mascara “grips and extends each lash for maximum length en eye opening definition”. Dezeno 7 extreme length mascara mascara heeft een zogenaamd kammetjesborsteltje, vergelijkbaar met Chanel Inimitable en Masterpiece Max van Max Factor. Dit borsteltje separeert mijn wimpers goed en klontert niet. Ik kan van aanzet tot uiteinde makkelijk een laagje mascara aanbrengen. Je haalt het borsteltje echt door je wimpers heen en er niet alleen tegenaan. Boots komt dus zijn belofte waar, elk haartje wordt apart omhuld met mascara en hierdoor krijg je de illusie van lengte.

De eye opening definition klopt gedeeltelijk. Doordat je het borsteltje goed door je wimpers kunt halen, kun je je wimpers mooi omhoog krullen. Voor een echt eye opening effect wil je de buitenste haartjes naar buiten krullen, dat lukt met dit rechte borsteltje wat minder. De mascara laat zich makkelijk opbouwen, ook na drie laagjes blijven mijn wimpers gesepareerd. Ze hebben voldoende volume voor overdag maar het zijn nog geen echte ‘vette’ wimpers. Dat belooft Boots ook niet, maar ik hou daar wel, daarom heb ik er een laagje L’Oréal Telescopic Explosion overheen gedaan. Dat geeft volle wimpers die nog steeds goed gesepareerd zijn en met de Explosion kun je de buitenste wimperhaartjes mooi naar buiten krullen.

De houdbaarheid van deze mascara is uitstekend. Ik heb de mascara ruim een week getest en elke avonds zit de mascara nog perfect en heb ik geen zwarte vegen onder mijn ogen, ook niet na een kwartier fietsen met tranende ogen! Zelfs de combinatie met een andere mascara geeft geen vlekken.

SHOP NO 7 make-up hier online.

De tweede mascara dien ik heb getest is MAC Opulash. Opulent betekent rijk, weelderig. Opulash staat dan ook voor weelderige, rijke, volle wimpers. Of zoals op de site van MAC kunt lezen: “big, fat, bouffant lashes. Dramatic density and curl achieved with a giant brush.”

Giant brush. Nou, dat klopt wel. Het eerste wat opvalt is inderdaad de gigantische borstel. De borstel is groter dan mijn oog, zit in de weg zit bij het aanbrengen van de mascara en het moeilijk krul aan te brengen in je wimpers met zo’n grote borstel. Daarnaast moet je voor echt volle wimpers vrij dikke mascara hebben. Dat is deze niet. Hij is bijvoorbeeld absoluut niet vergelijkbaar met Diorshow blackout. Daar staat tegenover dat deze borstel goed separeert en je makkelijk meerdere laagjes aan kunt brengen, maar dat geeft slechts een beetje extra volume. Ook deze mascara vlekt niet en is hij makkelijk te verwijderen.

Kortom, Opulash maakt zijn naam niet waar. Het resultaat is redelijk gesepareerde wimpers, maar niet bijzonder lang of gekruld. Je krijgt nauwelijks extra volume.

SHOP MAC mascara hier online.

De derde mascara die ik getest heb is Diorshow 360. Beautyjournaal schreef hier al eerder over. Hij is sinds augustus 2010 op de markt. Deze mascara heeft een unieke 360 graden ronddraaiende mascaraborstel, die bestaat uit  twee tegen elkaar in gedraaide spiralen. De borstel kan zowel links- als rechtsom draaien. Dior claimt dat je er langere, vollere en gekrulde wimpers van krijgt. De wijze waarop dat gebeurt, met de draaitechniek, zou ervoor moeten zorgen dat het effect van deze mascara op je wimpers het professionele resultaat zou moeten kunnen evenaren van een make-upartist. In de receptuur zijn verzorgende stoffen opgenomen zoals hyaluronzuur dat de wimperharen moet kunnen laten opzwellen voor meer volume en een wimpergroeistof die Dior Lash Maximizer heeft genoemd.

Mijn ervaringen: Je moet goed uitkijken welke kant de mascara uitdraait. Draait hij voor het ene oog goed en vergeet je de draairichting te veranderen, dan draait de mascara voor je andere oog naar beneden. Dat geeft geklieder en plakkende wimpers die naar beneden staan, terwijl elke vrouw mooi omhoog gekrulde wimpers wil. Voor mijn korte onderwimpers  is het draaimechanisme zelfs onhandig.

De mascara lijkt wat voller, de eerste dagen na opening blijft er inderdaad veel aan de wimpers plakken (echt veel te veel), maar daarna al snel niet meer. Dus geen extra volle wimpers. Ook de krul is niet bijzonder, want het is niet makkelijk de buitenste wimperharen verder naar buiten te trekken. Ik heb deze mascara een aantal keren geprobeerd en vrijwel elke avond had ik zwarte vegen onder mijn ogen. Nou is dit geen waterproof mascara, maar ik gebruik nooit waterproof mascara en heb toch zelden last van vlekken onder mijn ogen.

Kortom: voor mij is deze mascara is meer een gadget dan een goede mascara.  Met een normale mascara ben ik sneller, hoef ik niet telkens de draairichting van de borstel te veranderen en heb ik aan het eind van de dag geen vlekken onder mijn ogen. Omdat de mascara technisch gesproken voor mij niet fijn werkt, heb ik ook niet lang genoeg kunnen uitproberen of het groeimiddel in het product daadwerkelijk mijn wimpers langer en sterker maakt. Helaas.

SHOP DIOR mascara hier online met korting.

Lees ook