Hoe handig is Harriet hiermee?

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

babyliss steil en krultangMijn haar is van nature frizzy, met slag en het heeft de neiging alle kanten op te staan. De ene dag gebruik ik een krultang om er meer shape in  te krijgen, de andere dag een steiltang voor een gladdere look. Nu heeft Babyliss een twee-in-een product op de markt gebracht, de Babyliss Ipro 230 Icurl, een Straigtener en Curler in één. Dat lijkt mij ideaal. Babyliss zegt zelf het volgende: “ Het unieke design met platte en ronde platen maakt het mogelijk om je haar in één beweging te straighten en tegelijkertijd een mooie krul te creëren. De speciale nano-titatium keramische platen bieden het haar optimale bescherming en maken je haar perfect steil en glad of gekruld tot in de punten”.

De tang zit in een flitsende zwart-gouden verpakking, met daarin een bijbehorend afkoelmatje. Hij wordt heel snel heet, in een paar seconden, en je kunt 3 hittestanden kiezen (al naar gelang je haardikte en kwaliteit). Daarnaast is het snoer meedraaiend, dus die raakt niet in de knoop. Het apparaat ziet eruit als een gewone steiltang met keramische platen, maar heeft aan 1 kant ronde uiteinden. De bedoeling is dat je een pluk haar van 3 cm tussen de platen neemt en deze een slag naar binnen of buiten draait, en dan de tang langzaam over de lengte van je haar naar beneden laat glijden. Het resultaat zou glad haar met krul aan het uiteinde moeten zijn. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en je kunt op de Babyliss-site of Youtube een instructiefilmpje bekijken.

Na een paar keer oefenen zie ik geen verschil met mijn gewone steiltang, dat wil zeggen: mijn haar is min of meer steil (zie foto in zwart shirt). Mijn oude steiltang doet zelfs iets beter zijn werk omdat de platen wat dikker zijn. Het gaat sneller en mijn haar wordt gladder, ongeacht hoe heet ik deze zet. Nu heb ik ook steeds de Babyliss styler maar een halve slag gedraaid, om de uiteinden naar binnengekruld te krijgen. Dat werkt dus niet.

Oefening twee: volgens de handleiding de tang een hele slag draaien. Ook dat heeft in het geheel niet het resultaat (zie foto in blauw shirt) als op de plaatjes van de handleiding of in de video’s op Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=fszhhQh0gvY en http://www.youtube.com/watch?=_U0QsRqsm9Y&feature=related)
Niet eens een lichte krul! Ik zou de tang nog heter kunnen zetten of nog kleinere plukken kunnen nemen, maar dan ben ik bang dat mijn haar oververhit (verbrand) raakt en de schade groot is. Ik heb al niet zo’n weelderige bos. Nu valt het me ook op dat het haar van de modellen op de video al glad en steil ís, waarschijnlijk voorgestyled.

‘Met een gewone steiltang zonder ‘krulfunctie’ kan ik veel grotere plukken pakken en ben ik in 10 min klaar.’

Harriet concludeert:

De tang doet zijn werk als steiltang, maar om er krullen mee in je haar te krijgen is deze- in ieder geval met mijn haar- niet geschikt. Maar waarom zou je de Ipro Curl gebruiken als je al glad en steil haar hebt (waarbij hij het beste werkt)? Dan werkt een krultang beter. Nog een nadeel: als je steeds maar plukken van 3 cm (langzaam) kunt behandelen, ben je een uur bezig met je haar te doen. En wie heeft daar s’ ochtends tijd voor? Met een gewone steiltang zonder ‘krulfunctie’ kan ik veel grotere plukken pakken en ben ik in 10 min klaar.

De het PR bedrijf van Babyliss heeft de Ipro Curl in bruikleen gegeven. Hij moet dus netjes in de verpakking weer retour. Dat is in dit geval niet jammer, ik ga hem ook niet zelf aanschaffen.

Het resultaat van Harriet: vlnr: het haar zoals het van nature is, het haar steil gemaakt, het haar nabewerkt met krul voor volume

Lees ook