shop Chanel Les Beiges Eau de Teint zomerfoundation Chanel Eau de Teint foundation heeft een ultrafijne, waterachtige geltextuur. Fraaie glow, subtiel tint, verkoelend. Bekijken Nagellak is het nieuwe ‘budgetproof’ mode-item geworden dat elke recessie goed doorstaat, zo meent onze marketingstagiair Debby. Ze heeft haar nagels in de potjes gehangen, de kwastjes ter hand genomen, zich verwonderd […]

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Nagellak is het nieuwe ‘budgetproof’ mode-item geworden dat elke recessie goed doorstaat, zo meent onze marketingstagiair Debby. Ze heeft haar nagels in de potjes gehangen, de kwastjes ter hand genomen, zich verwonderd over de looks en feel van nieuwe merken en verbaasd over een enkeling die momenteel wel heel erg achter de trendfeiten aanloopt……

Red Queen Carpet

Allereerst het goede nieuws dat er eindelijk weer eens een nieuw nagellakmerk van Hollandse bodem is gekomen! Carpet Queen is het eigen label van Joeri Vanhove, tevens eigenaar van de make-upwinkel VSpa in Amsterdam. De nagellak claim heet ‘bulletproof’, omdat de lak snel droogt, lang blijft zitten en een hoge pigmentatie heeft. Daarnaast hebben de flesjes de vorm van een kogel. Wat natuurlijk heel erg mooi staat op toilettafel. De nagellak is te verkrijgen in een breed kleurassortiment. Wat nog leuker is,  is dat de nagellakjes de namen dragen van bekende vrouwen. Zo is er Gaga geel, Laura neon roze en Britney mint groen. Daarnaast heeft Red Carpet Queen een transparante top en base coat die de nagellak duur verlengt. Ik heb een aantal lakjes getest en ik ben tevreden over de consistentie van de lak en de dichtheid van de kleur. Alleen de fluorkleuren dekken wat minder goed. Wat ik jammer vind, is de lange dop. Deze houdt net iets minder makkelijk vast tijdens het opbrengen. De naam en de display vind ik helemaal geweldig. De rode hak, in de sfeer van Christian Louboutin! O.a. te koop bij de webshop van www.CloudNineStore.nl

Ginger+Liz: Royal Flush Wax Coat

Een andere heugelijk nieuwtje wat mij als nagellak liefhebber deed kwijlen, is dat het Engelse merk Ginger+LIz met de Royal Flush Wax Coat nagellak komt. Een nagellak met een wax finish! De Royal Flush Wax Coat nagellak is verkrijgbaar in drie verschillende tinten, onder andere in een kersenrode kleur die te zien is op de foto. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het een mooi resultaat vind maar de nagellakverzamelaar in mij wil de lak wel heel erg graag hebben. (Foto: Bellasugar)

OPI Texas

Dan hebben we ook nog een preview van de OPI voorjaar/zomer collectie 2011. Deze prachtig gekleurde collectie is dit voorjaar geïnspireerd op Texas. De collectie bestaat uit een deel fel gekleurde nagellakken en een deel klassieke nagellakken met neutrale tinten. OPI’s Executive Vice President & Artistic Director Suzi Weiss?Fischmann zegt zelf: ‘We hebben ons gebaseerd op elementen van het prachtige natuurschoon van deze staat en hieruit ontstond de Texas Collectie met haar warme honing? en oranjetinten en sprankelende kleurtonen als violet en hemelsblauw’. De kleuren die wij binnen hebben gehad zijn prachtig en staan zeker op mijn verlanglijstje. De collectie ligt vanaf februari 2011 in de winkel.

Alessandro ‘Go magic Royal Crash Polish’

Een duidelijke trend dit najaar zijn craquelé nagellakjes. Alessandro komt met twee hele leuke setjes nagellak om het craquelé effect te creëren. In het setje zit een basis kleur (goud of zilver), een Crash polish (zwart) en een topcoat (blanke lak). Je brengt eerst een basis kleur aan, je laat deze vervolgens goed drogen. Nu breng je de zwarte crash polish aan, deppend over de basis lak heen. Tijdens het drogen begint de lak langzaam open te breken en verschijnt er een uniek design op je nagels. Dan kan je de topcoat erover heen lakken om de nagellak te verzegelen. Ik vind dit zelf niet heel mooi. De Crash polish is mat zwart en de basis coat (goud of zilver) is glanzend,  bij elkaar  geeft dit en heel mooi effect. Als je de topcoat erover heen aanbrengt dan wordt alles glanzend. Maar smaken verschillen natuurlijk. Ik vind de setjes een enorm succes en voor €14.95 zou ik ze zeker niet in de winkel laten liggen.

L’Oréal Resist & Shine

L’Oréal komt deze winter met een matte nagellak collectie. Het mat effect van de lakjes is erg bescheiden en de kleuren zijn helaas niet erg sprankelijk. Resist &Shine mat (contradictie in de naam voor wat betreft Shine, maar niet voor Resist – het belooft lange houdbaarheid) is verkrijgbaar in de kleuren Scarlett Red, Fuchsia, Burgundy Black en Sweet Orchid.  L’Oréal omschrijft ze als echte jaren’50 tinten voor een glam diva.Jammer dat L’Oréal zich zo afwachtend heeft opgesteld ten opzichte van deze nagellaktrend. Er zijn zoveel mooie nagellak merken in Nederland te koop die veel spannendere kleuren en effecten bieden. Mat is al bijna weer so 2009. Deze collectie voegt niks toe en zal ook zeker niet op mijn verlanglijstje komen. De nagellakjes kosten €9.49.

Essie A Winter’s Tale

Het laatste nagellaknieuws vandaag, maar zeker niet het minste, gaat over de nieuwe wintercollectie van Essie. Vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe collectie geïnspireerd op de kleuren van de catwalks van Londen, Parijs en Rome. De trend van dit winterseizoen is een mix van intense en intrigerende kleuren gecombineerd met een vleugje mysterie. Een collectie met prachtige tinten met namen als Masquerade Belle, Going Incognito en Hot Coco. Vooral Luxedo en Hot Coco vind ik prachtig. Ik kan niet wachten om naar de winkel te rennen en deze lakjes te kopen. Prijs van de lakjes in de winkel is € 13,-.

Lees ook