Expertadvies Injectables Plastische chirurgie

Vraag aan Frank: is mijn huid te dik voor een injectable?

Beste Frank, ik wilde me laten behandelen met fillers rond mijn lip- en neuslijn. De arts vertelde mij dat hij me niet kon behandelen omdat de huid erg “dik aanvoelt “, dus het effect er niet zal zijn. Nu adviseerde hij mij om een maand lang dagelijks de neusliplijn en lippen te scrubben en vervolgens bij hem terugkomen.

Ik heb nog nooit gehoord dat iemand dit uit voorzorg moest doen. Heeft de arts gelijk of was hij gewoon een beetje moe van alle patiënten die op consult waren geweest? Voor mij is het een ongeloofwaardig verhaal, maar hij is de expert en ik moet het maar aannemen.

Anjo

 

 

dr. Frank Niessen, expert en plastisch chirurg bij Mittsu Institutevertelt:

Beste Anjo,

Wanneer je je huid scrubt en er steeds een laagje af haalt stimuleer je het herstel van de huid. Daarop is ook de werking van peelings, laser en dermabrasie gebaseerd. Echter bij deze laatste vormen van oppervlakkige huidverwijdering ga je dieper en heeft het meer effect op kleine rimpels.

Een nadeel bij het dieper verwijderen van de toplaag van de huid is dat je een grotere kans op pigmentstoornissen en littekenvorming hebt. Scrubben is veilig, maar heeft een veel geringer effect. Je huid kan er wel soepeler door worden, zodat de huid zich makkelijker kan ontplooien en de filler meer effect heeft.

Het advies komt niet helemaal uit de lucht vallen.

Met vriendelijke groet, Frank Niessen

Meer Q & A’s met Frank Niessen lees je hier.

 

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.