shop Dermalogica Phyto-Nature Firming Serum Het mooiste egaliserende en verstevigende serum dat we nu kennen! Monique is erg onder de indruk van het prachtige huideffect en de verzachtende, voedende eigenschappen. Bekijken Ik mag voor Beauty Journaal een bodylotion testen. Dat komt goed uit, want ik gebruik  graag bodylotion. Elke ochtend en vaak ook nog ’s […]

04:37 - 02:46
luistertijd 04:37 - leestijd 02:46

Ik mag voor Beauty Journaal een bodylotion testen. Dat komt goed uit, want ik gebruik  graag bodylotion. Elke ochtend en vaak ook nog ’s avonds. Ik heb vooral in de herfst en winter een zeer droge huid.

De Greenland bodylotion heeft een vacuümpomp, waardoor het gebruik hygiënisch is. Het vergemakkelijkt ook de dosering. Voor welk huidtype het product bedoeld is, kan ik niet terugvinden (ook niet op de website), maar er staat op de fles: ‘a rich and soothing moisturizer’. Hieruit kan ik opmaken dat het voor een ieder is die meer vocht wilt toevoegen aan de huid en dus last heeft van een droge huid.

Alle Pure & White producten van Greenland hebben het  ECOCERT label. Dit houdt in dat het product voldoet aan de standaarden van zowel fair trade als biologische landbouw. Op het etiket staat dat het product voor 99% bestaat uit ingrediënten van natuurlijke origine en 10,5% van de totale ingrediënten zijn afkomstig van organische landbouw. Het bevat geen minerale oliën, parabenen of kunstmatige kleur- en geurstoffen. Dit vind ik een erg prettig gegeven!

Ik heb opgezocht wat de werkzame stoffen zijn en wat deze doen voor de huid:

Aloë Vera, dit extract heeft hydraterende eigenschappen, houdt de huid zacht en soepel en zorgt voor een verfrissend gevoel op de huid.

Glycerine  heeft een vochtbindende werking. In dit artikel van Monique Lindeboom staat meer uitgelegd over hydratatie en wat de werkzame stof Glycerine precies doet.

Shea butter, een zacht en vochtinbrengend ingrediënt.

Zonnebloemolie, dit bevat een hoge concentratie vitamine E, een anti-oxidant die de huid revitaliseert (knapt de huid van op) en weefselherstel versnelt.

De bodylotion is wit en romig en heeft een redelijk sterk roosachtige geur ( Bulgarian rose en patchouli, een kruid) bij het aanbrengen. De lotion smeert in eerste instantie met een witte zweem en het duurt even voordat het is ingetrokken (één a twee minuten). Met één druk op de pomp komt er een hoeveelheid uit wat te vergelijken is met een pinda (met schil). Dit is voldoende voor beide scheenbenen.

De lotion voelt absoluut niet plakkerig aan na goed insmeren. Ik ervaar meteen dat mijn huid zachter en gladder aanvoelt. Er blijft geen vettige laag achter. De rozige geur is niet zodanig sterk dat het ’s avonds nog te ruiken is.

 ‘Wanneer ik ’s ochtends de lotion aanbreng na het douchen en dit niet herhaal ’s avonds, heb ik de volgende ochtend nog steeds geen droge huid.’

Fleur concludeert:

Wanneer je je van top tot teen insmeert met deze lotion is het verstandig om een frisse bloemige eau de toilet ermee te combineren, om botsing van geuren te voorkomen. Nu de herfst is begonnen, heb ik heel erg last van droge scheenbenen en ellebogen. Schilfertjes (losse velletjes) op mijn scheenbenen zijn soms al zichtbaar halverwege de dag. Met deze lotion  is dit probleem helemaal verdwenen. Wanneer ik ’s ochtends de lotion aanbreng na het douchen en dit niet herhaal ’s avonds, heb ik de volgende ochtend nog steeds geen droge huid. Fijn om te merken dat het direct werkt en geen dagen duurt voordat het resultaat geeft. Ik gebruik de lotion nu vooral voor mijn ellebogen, handen, scheenbenen en voeten.

Twee vriendinnen van mij hebben de lotion eenmalig opgesmeerd. Van hen wilde ik graag horen wat zij van de geur en wijze van opbrengen vinden. Eén vriendin ervaart de geur als fijn en ze vindt de lotion heerlijk aanvoelen op de huid ‘echt een treatment’.  Ze zou deze lotion vooral gebruiken voor een beautyavond, maar niet zozeer voor elke dag. Mijn andere vriendin vindt de geur juist niet lekker en  oubollig, het doet haar aan oma-crèmes denken. De lotion vindt zij te dik en niet prettig smeren. Nu hebben beide vriendinnen geen last van een droge huid zoals ik en is de lotion dus ook minder geschikt voor hun huidtype.

De prijs van het product is zeer schappelijk, € 7,95 voor 150ml. Het is te bestellen via de webshop van Greenland en bij drogisterijen.

De bodylotion vind ik zo fijn voor mijn huid dat ik overweeg de shower cream van deze lijn aan te schaffen.

Lees hieronder ook andere reviews van Fleur.

Lees ook