Basecoat, topcoat, wat vindt ze ervan?

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Rituals ken ik al vanaf het begin (ik gok halverwege jaren negentig), toen het nog een onderdeel van Unilever was. Mijn vader heeft er gewerkt en kreeg met de Kerst een waanzinnig groot Rituals-pakket. Sindsdien kan ik niet zonder de Rituals Lotus geurzakjes die ik tussen mijn kleding leg, zalig! Het was ook een verrassing dat ik nagellak van dit merk mocht testen. Rituals blijft zich ontwikkelen en dat is een goed teken.

Ik heb drie producten getest: de basecoat, nagellak en de topcoat. In de nagelwereld is dit de drie eenheid. De basecoat, om de natuurlijke nagel te beschermen tegen de verkleuring door de nagellak en als primer zodat de nagellak ook strak gelakt wordt.

De topcoat verdiept de kleur door extra glans en beschermt deze tegen invloeden van buiten af. Vergelijk het met het verven van een deur, daar kwak je ook niet direct een kleurtje op, die bereid je ook voor en werk je af.

 ‘Ik zou zeggen: smijt al die zelfhulpboeken weg, koop lekker make-up (veel nagellak) en ga aan de slag! Het werken met kleur, je zelf mooier maken en daarvan genieten is volgens mij dè therapie!’

rituals basecoatSmoothing Basecoat

In deze basecoat zit robijn en maansteen, deze zorgen voor extra hardheid en intense glans. Maansteen zorgt daarbij voor ontspanning door stimulering van je hartchakra wat goed is voor innerlijke groei, werkt kalmerend en bevordert het zelfvertrouwen. Het is een unique selling point van Rituals geworden om met edelsteen te werken in hun make-up – denk ook maar aan de oogschaduws, foundations, en dergelijke. Ik zou zeggen: smijt al die zelfhulpboeken weg, koop lekker make-up (veel nagellak) en ga aan de slag! Het werken met kleur, je zelf mooier maken en daarvan genieten is volgens mij dè therapie!

Ik heb de licht rose gekleurde base-coat een paar keer solo gebruikt en de glans en houdbaarheid is prima. Het verdeelt goed over de nagels door het bredere kwastje, OPI deze ook heeft. Daarbij egaliseert deze basecoat kleine onregelmatigheden op de nagels en het droogt zeer snel. Voor diepe ribbels, met name de horizontale, zou ik toch een ridgefiller adviseren. De basecoat geeft verder een bescheiden glans die niet opvalt. Ook tijdens intensief gebruik van mijn handen (werken, afwassen en schoonmaken) zag ik geen enkel bladdertje.

Nagellak Sapphire Moon

Deze kleur is heel donker zwart-blauw met een micro glitter, niet voor watjes 😉 Ook in deze nagellak is robijn en maansteen verwerkt. Het is een dikke pasteuze lak en het glijdt niet prettig over de basecoat. De tweede laag gleed beter en dekte prima. De lak droogde zo snel dat ik door moest werken.

Shiny Topcoat

De afwerking, een topcoat verdoezelt door de extra glans kleine delen die net niet optimaal zijn gedekt. Deze topcoat is een wat dikkige lak, die goed verdeelde over de Sapphire Moon. Ook deze droogt rap en ik had geen extra sneldrogend product nodig.De glans is intens en ik heb het gevoel dat deze topcoat goed beschermt tegen voortijdig bladderen of chippen.

 ‘De snelle droogtijd vond ik zelf wat minder, omdat ik het leuk en ontspannend vind om op mijn gemak mijn nagels te lakken.’

Jolanda concludeert:

De nagellak wordt geleverd in een donkere, sobere verpakking van karton. De nagellakflesjes zelf zijn rond waardoor de grip op de kwast prettig is. De basecoat en de topcoat zijn prima te gebruiken als blanke nagellak. Mijn voorkeur gaat uit naar de basecoat aangezien die net wat milder is. De zeer donkere Sapphire Moon moet bij je passen. Rituals heeft ook gangbare rustige kleurtjes. De snelle droogtijd vond ik zelf wat minder, omdat ik het leuk en ontspannend vind om op mijn gemak mijn nagels te lakken. Het valt me op dat de flesjes er precies hetzelfde uitzien van als Catrice. Ze komen wellicht uit dezelfde verpakkingsfabriek.

Alle lakjes van Rituals kosten euro 9,90 voor 15 ml. Ze zijn te koop via hun webshop. Op de website kun je verkoopadressen vinden zoals onder andere bij V&D, MOOI, Bijenkorf en de Rituals winkels.

Lees hieronder meer reviews van Jolanda.

 

Lees ook