facial voor de droge en vochtarme huid met peelings

05:19 - 03:11
luistertijd 05:19 - leestijd 03:11

nimueBeautyJournaal heeft me de ultieme testopdracht toebedeeld: ik mag een Nimue facial ondergaan bij Dermaesthetics in Bussum. Dit instituut is gespecialiseerd in behandelingen voor huidverbetering en anti-ageing. Een van de merken waarmee gewerkt wordt is Nimue, cosmeceuticals uit Zuid-Afrika. Het programma is gebaseerd op 4 verschillende behandelprincipes: verjonging, herstel, antioxidatie, zonbescherming, en dan gerangschikt naar huidprobleem en niet specifiek naar huidtype. De oorzaak van het probleem wordt hierbij behandeld en niet alleen de symptomen.

In een prachtig pand word ik vriendelijk ontvangen door Ahmet die als huidspecialist en trainer verbonden is aan Dermaesthetics. Ahmet vertelt mij gedreven en deskundig waar Nimue voor staat: ‘Nimue biedt ingrediënten en effectieve formules aan gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waarbij basisingrediënten van de hoogste kwaliteit in relatief hoge concentraties worden gebruikt. Dit zijn hoofdzakelijk biotechnologische, actieve ingrediënten, plantaardige extracten met medicinale werking en andere natuurlijke natuurlijke bronnen met innovatieve transportsystemen ter bevordering van opname door de huid van actieve ingrediënten met therapeutische werking.’

Na een intake gesprek waarin Ahmet onder andere vraagt hoe ik zelf mijn huid beoordeel en verzorg, welke eventuele huidproblemen ik ervaar en wat ik hoop dat Nimue / Dermaesthetics voor mij kan doen, volgt een visuele huidanalyse: Botstructuur is goed (mijn hoge jukbeenderen verminderen de kansen op het gaan ‘hangen’ van mijn huid). Hoeveelheid elastine is goed. Vetgehalte is goed. Mijn craquelé huid wijst op een droge, vochtarme huid. De vele verticaal afbuigende lijntjes rondom mijn diepe neus-lippen plooi duiden op bovenmatig en vroegtijdig collageenverlies. Ahmet observeert geen ernstig beschadigde huid door externe factoren, een onzuivere probleemhuid en/of hyperpigmentatie en pigmentvlekken.

Op grond van deze huidanalyse beveelt Ahmet mij een Antioxidatie behandeling op basis van Alpha Lipoic Acid aan waarbij producten uit de Nimue Interactive range het meest geschikt zijn voor mijn huid. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

1. Reiniging met Cleansing Gel Lite: reinigt het huidoppervlak en bevat 1.4% Triple Acid Complex (combinatie van glycolzuur, citroenzuur en melkzuur). Dit brengt de verhoorning, talgklierwerking en pigmentatie in balans. Doordat het de huid weekt, komen overige werkstoffen dieper in de huid.

2. Huidverfrissing met Conditioner Lite: neemt alle restjes reiniging weg en heeft een eiwitsplitsende werking.

3. Peeling met Exfoliating Enzyme op basis van ananas en papaya enzymen: werkt wekend en oplossend op dode huidcellen. Dit wordt geactiveerd door een stevige massage.

4.Massage met Alpha Lipoic Activator, serum op basis van alfaliponzuur, een zeer krachtige antioxidant. Een werkstof dat zowel in vet als in vocht oplosbaar is voor een ware boost. Bestrijdt hyperpigmentatie, voorkomt en verbetert huidveroudering (photo-ageing) en voorkomt schade door UV-licht. Hieraan is massage crème toegevoegd, een emulsie op basis van diverse essentiële oliën die de huid in balans brengen en ontspannend werken.

5. Alginate Mask, masker op basis van algen die de werkstoffen dieper in de huid transporteert, de huid ontspant, lift en een detox werking geeft.

6.Verzorging met Super Hydrating Serum (legt een vochtdepot aan in de huid en geeft volume), Moisturiser Lite (drievoudige herhydraterende werking) en Sun-C SPF 20 (bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf, met antioxidatie in product verwerkt).

Dorine concludeert:

‘Ik heb de 1,5 uur durende Nimue facial (en de extra schoudermassage) als buitengewoon prettig en ontspannen ervaren. Het was heerlijk, wat een wellness! Ik zweefde de salon uit met een ontspannen, fris, stralend gezicht … inclusief een gratis meegekregen startset met 4 mini Nimue Interactive basisproducten.’

Naast de uitzonderlijk positief ervaren Nimue facial, ben ik zeer te spreken ben over de deskundigheid en vriendelijke bereidheid van Dermaesthetics / Ahmet om al mijn vragen op huidgebied te beantwoorden en mij zowel uitgebreid van informatie te voorzien over Nimue als ook om mij professioneel te adviseren op het gebied van (door mij zelf ervaren) huidproblemen. Ik ben blij verast over de professionaliteit, nuchterheid, eerlijkheid en de (gedegen) kennis en kunde van Dermaesthetics/ Ahmet. Gelukkig geen onmogelijke of loze beloften, geen opgedrongen verkoop van Nimue producten of Dermaesthetics behandelingen, geen zweverige achtergrondmuziek of irriterende wierookgeuren, geen poespas. Daarentegen prettige, ‘klinische’ en bevlogen kennis van eigen (gespecialiseerde) mogelijkheden en onmogelijkheden. Bij (door Ahmet zelf ervaren) kennis- en behandelbeperkingen, krijg ik een doorverwijzing naar een goed bekend staande, niet aan Dermaesthetics of Nimue verbonden, dermatoloog. Ook het nadrukkelijk wijzen op het algemene belang van een zeer goede zonbescherming (altijd, gehele jaar door, een voldoende dikke laag) viel me positief op aan de facial.

Van de vele huidverzorgingtips die ik ontvangen heb, wil ik er hier 3 specifiek noemen: gebruik een product minimaal 210 dagen om de effectiviteit goed te kunnen beoordelen, gebruik steriele gaasjes in plaats van wattenschijfjes om je huid grondiger te reinigen, gebruik liever geen volle, vette huidproducten (die blijven te veel op de huid liggen en spoel je er gemakkelijk weer af) maar liever lichte, goed vochtinbrengende huidproducten die dieper in de huid trekken. De behandeling die ik heb gehad kost €75,-

Lees hieronder meer reviews van Dorine.

Lees ook