Kaviaar op je huid, hoe bevalt dat?

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

ericson laboratoireBij kaviaar denk ik aan toastjes met belegd met het ‘ zwarte goud’, champagne en feest. Maar kaviaar kun je ook op je huid aanbrengen, tenminste in de vorm van kaviaarcellen toegevoegd aan een verzorgingsproduct.

Ericson Laboratoire heeft een gezichtsverzorgingslijn gebaseerd op kaviaar in twee vormen en 3 werkzaamheden. Een Fluid die aanspannen, hydraterend of voedend werkt met een bijbehorend Extract met dezelfde werking. Volgens de gebruiksaanwijzing moeten ze na elkaar aangebracht worden, twee maal per dag, als een soort kuur. Ik test het voedende Extract en de aanspannende Fluid.

“ Kaviaar zit vol fosfolipiden en aminozuren met een zeer hoge voedingswaarde en een groot regenerend vermogen. Het bevat alle hulpbronnen die nodig zijn voor een jonge huid.”

Bewaren in de koelkast

De verpakking is alvast zeer luxe en eye-catching: halogeen-glans zilveren doosjes met rode en blauwe letters. De zacht gele fluid en het extract van paarse bolletjes zitten hermetisch afgesloten in pompflesjes, die je in de koelkast moet bewaren. De producten bevatten geen conserveermiddelen of parfum, maar wel een natuurlijk anti bacteriologisch ingrediënt. Ideaal dus voor ‘meest kwetsbare huid’ . Het in de koelkast bewaren maakt de producten aan de ene kant lekker fris in gebruik, maar het is wel lastig om steeds van de badkamer naar de keuken te lopen halverwege je ochtend- of avond smeer-ritueel.

Beetje plakkerig

De bolletjes in het extract worden als vloeistof uit het flesje gepompt. Die bolletjes zijn vooral een leuke gimmick, om het op kaviaar eitjes te laten lijken. Zowel de Fluid als het Extract voelen na opbrengen plakkerig aan. Het trekt wel in, maar laat een laagje achter op de huid. Ik heb daarna, met mijn vetarme huid, absoluut nog een vollere crème nodig. Het is dan ook niet als dag- of nachtcrème bedoeld, maar meer als voedende tussenstap.

Het Extract is na 3 weken op, de Fluid is groter, daar kan ik nog even mee voort. Sowieso ben ik blijer met de Fluid. Het Extract prikt op mijn huid, zeker de eerste week. En dat kan kloppen, er zit grapefruitextract in, vrij bovenaan de ingrediëntenlijst: alle citrusstoffen zijn irriterend voor je huid (aldus Paula Begoun). Het vreemde is dat in het Extract geen kaviaarextract zit, maar enkel ‘ zalmeitjes’ (bijna onderaan de lijst) maar in de Fluid wel!

Waar is de kaviaar?

De eerste ingrediënten zijn allemaal oplosmiddelen die andere stoffen helpen in de huid te dringen. Want je kunt wel leuk kaviaar op je gezicht smeren, maar dat wil niet zeggen dat het dus ook in je huid trekt en daar werkzaam is. Maar goed, die oplosmiddelen komen dus ook in je huid. Daarna volgen bindmiddelen, vochtvasthouders, twee plantaardige extracten waarvan ik kan enkel vinden dat ze bedoeld om geur te maskeren en geven (!) en uiteindelijk een anti-oxidant en de zalmeitjes. Hoezo voedend?

‘Het Extract prikte en plakte, de Fluid vind ik wel lekker. Mijn huid ziet er goed uit. Volgende keer nog meer kaviaar in het product doen?’

De Fluid bevat dus wel kaviaar extract, met daarnaast meer vetzuren, van kokos en amandel. Ook de fluid heeft  fragrant plant extracts (deels anti-oxidant maar ook  mogelijk irriterend) dus dat parfumvrij is niet geheel waar. Ik kan me wel voorstellen dat dit nodig is. Ik vermoed dat kaviaar of zalmeitjes niet lekker ruiken.

Harriet concludeert:

En het resultaat? Ik vond het niet erg dat de Extract vrij snel op was (je hebt wel 2 pompjes nodig per keer).  Het prikte en het plakte. Het ziet er leuk uit, maar doet weinig (goeds). De Fluid daarentegen plakt minder, is lekker fris en ik heb het idee dat die wel wat doet: mijn huid ziet er goed uit. Frisser, minder droog. Kaviaar zou best wat kunnen doen voor je huid, in een meer geconcentreerde vorm ben ik wel geïnteresseerd!

 

Lees ook