Geteste producten Gezicht Rimpels en slapte

Getest Ericson Laboratoire Fresh Caviar Firming Fluid en Nourishing Pure Extract

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Kaviaar op je huid, hoe bevalt dat?

ericson laboratoireBij kaviaar denk ik aan toastjes met belegd met het ‘ zwarte goud’, champagne en feest. Maar kaviaar kun je ook op je huid aanbrengen, tenminste in de vorm van kaviaarcellen toegevoegd aan een verzorgingsproduct.

Ericson Laboratoire heeft een gezichtsverzorgingslijn gebaseerd op kaviaar in twee vormen en 3 werkzaamheden. Een Fluid die aanspannen, hydraterend of voedend werkt met een bijbehorend Extract met dezelfde werking. Volgens de gebruiksaanwijzing moeten ze na elkaar aangebracht worden, twee maal per dag, als een soort kuur. Ik test het voedende Extract en de aanspannende Fluid.

“ Kaviaar zit vol fosfolipiden en aminozuren met een zeer hoge voedingswaarde en een groot regenerend vermogen. Het bevat alle hulpbronnen die nodig zijn voor een jonge huid.”

Bewaren in de koelkast

De verpakking is alvast zeer luxe en eye-catching: halogeen-glans zilveren doosjes met rode en blauwe letters. De zacht gele fluid en het extract van paarse bolletjes zitten hermetisch afgesloten in pompflesjes, die je in de koelkast moet bewaren. De producten bevatten geen conserveermiddelen of parfum, maar wel een natuurlijk anti bacteriologisch ingrediënt. Ideaal dus voor ‘meest kwetsbare huid’ . Het in de koelkast bewaren maakt de producten aan de ene kant lekker fris in gebruik, maar het is wel lastig om steeds van de badkamer naar de keuken te lopen halverwege je ochtend- of avond smeer-ritueel.

Beetje plakkerig

De bolletjes in het extract worden als vloeistof uit het flesje gepompt. Die bolletjes zijn vooral een leuke gimmick, om het op kaviaar eitjes te laten lijken. Zowel de Fluid als het Extract voelen na opbrengen plakkerig aan. Het trekt wel in, maar laat een laagje achter op de huid. Ik heb daarna, met mijn vetarme huid, absoluut nog een vollere crème nodig. Het is dan ook niet als dag- of nachtcrème bedoeld, maar meer als voedende tussenstap.

Het Extract is na 3 weken op, de Fluid is groter, daar kan ik nog even mee voort. Sowieso ben ik blijer met de Fluid. Het Extract prikt op mijn huid, zeker de eerste week. En dat kan kloppen, er zit grapefruitextract in, vrij bovenaan de ingrediëntenlijst: alle citrusstoffen zijn irriterend voor je huid (aldus Paula Begoun). Het vreemde is dat in het Extract geen kaviaarextract zit, maar enkel ‘ zalmeitjes’ (bijna onderaan de lijst) maar in de Fluid wel!

Waar is de kaviaar?

De eerste ingrediënten zijn allemaal oplosmiddelen die andere stoffen helpen in de huid te dringen. Want je kunt wel leuk kaviaar op je gezicht smeren, maar dat wil niet zeggen dat het dus ook in je huid trekt en daar werkzaam is. Maar goed, die oplosmiddelen komen dus ook in je huid. Daarna volgen bindmiddelen, vochtvasthouders, twee plantaardige extracten waarvan ik kan enkel vinden dat ze bedoeld om geur te maskeren en geven (!) en uiteindelijk een anti-oxidant en de zalmeitjes. Hoezo voedend?

‘Het Extract prikte en plakte, de Fluid vind ik wel lekker. Mijn huid ziet er goed uit. Volgende keer nog meer kaviaar in het product doen?’

De Fluid bevat dus wel kaviaar extract, met daarnaast meer vetzuren, van kokos en amandel. Ook de fluid heeft  fragrant plant extracts (deels anti-oxidant maar ook  mogelijk irriterend) dus dat parfumvrij is niet geheel waar. Ik kan me wel voorstellen dat dit nodig is. Ik vermoed dat kaviaar of zalmeitjes niet lekker ruiken.

Harriet concludeert:

En het resultaat? Ik vond het niet erg dat de Extract vrij snel op was (je hebt wel 2 pompjes nodig per keer).  Het prikte en het plakte. Het ziet er leuk uit, maar doet weinig (goeds). De Fluid daarentegen plakt minder, is lekker fris en ik heb het idee dat die wel wat doet: mijn huid ziet er goed uit. Frisser, minder droog. Kaviaar zou best wat kunnen doen voor je huid, in een meer geconcentreerde vorm ben ik wel geïnteresseerd!

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

12 reacties

 • Even los van de kaviaardiscussie; Het is niet vitamine A of Retinol,waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze rimpels vervagen. Het gaat om vitamine A ZUUR of RetinoÏc acid, dat werkelijk iets tegen rimpels doet. Dit ingrediënt zit in geen enkele, zonder recept verkrijgbare creme. Is alleen via een dermatoloog te verkrijgen. Mocht iemand een creme kennen waar dit ingrediënt in zit: ik hou me aanbevolen!

 • @harriet: denken is natuurlijk niet zeker weten. het is ook zo dat sommige werkstoffen helemaal niet in hoge concentraties in een product te hoeven zitten om een goede werking te hebben. bovendien hangt alles ook nog eens af van de totale formule, om de juiste werkzaamheid op de huid te hebben.

 • Helaas! Ik had geen kaviaarsampels van Pascaud in de doos. Foutje bij het inpakken denk ik. Ik denk wel dat kaviaar goed is voor je huid (o.a. goede vetzuren)- maar dan moet er wel een werkzame hoeveelheid in het product zitten, zeg bij de eerste 5 ingredienten. En met het revieuw product was dat niet het geval. Het is net als bij veel shampoo’s: met kamille! staat er groot op de verpakking. En dan is kamille het laatste ingredient, hoeveelheid 0.01% ofzo.Tja.

 • We dwaalden een beetje af…
  Als het goed is heb je ook in mei een sample gehad van de caviaarcreme van Pascaud, heb je die al geprobeerd?
  Kun je dat vergelijken met deze kaviaarfluid?

 • Dank je Dorine, ik weet niet hoe veel de producten kosten, helaas, en ook niet waar ze te krijgen zijn. Wat betreft Gerti’s vraag: het extract was vrij snel op, de fluid niet en pas na 2 mnd gebruik dacht ik wat resultaat te zien. Dat lijkt me dus van de fluid te komen en niet van het extract.
  Wat irriterende stoffen betreft: je hebt irriterde stoffen die alleen maar schade toebrengen (ontstekingsreacties) en irriterende stoffen die een verbeterende functie hebben in je huid. Parfum is altijd alchol en alcohol is uitdrogend. Daar zit niks positiefs bij. AHA en BHA kunnen ook irriterend zijn,afhankelijk van je huidtype,maar hebben een functie: huidverbetering. Net als retinol: dit kan irriterend zijn, maar het is de enige bewezen stof die duidelijk anti-rimpel werkt. Dat kun je bepaald niet zeggen van citrusstoffen etc. Anyways, mijn revieuw ging niet over Paula maar over kaviaar…

 • @Jolanda, ik beweer ook niet dat AHA en BHA slecht zijn voor de huid. Ik vind alleen dat Paula B een dubbele houding heeft ten aanzien van sommige ingrediënten. Parfum bijvoorbeeld wordt zonder onderscheid afgedaan als zijnde slecht omdat sommige parfums mogelijk kunnen irriteren. Zelfde geldt bijvoorbeeld voor bepaalde fruitextracten, lavendel, menthol, noem maar op. Terwijl ook AHA en BHA kunnen irriteren. Dat hebt je zelf gemerkt. Zelfde geldt voor vitamine A, de enige stof waarvan de anti-rimpel werking is aangetoond. Toch propageerrt Paula B deze ingrediënten. En komt ze met adviezen als: bij irritatie moet je langzaam opbouwen. Ze meet dus met twee maten.

 • @ Gerti, w.b. haar eigen producten adviseert ze voor de vette huid BHA en voor de drogere huid AHA. je kunt ze beiden gebruiken, de een voor de nacht en een andere op de dag, naar behoefte. Toen ik beide kocht, afgelopen winter, en ze ook ging gebruiken ontvelde mijn gezicht en flinke irritatie. Dus, hop, de kast in, rot spul! Toen ik jouw review las ben ik dat opnieuw gaan gebruiken maar spaarzamer en niet iedere dag. Vaak maar een keer per week en dan een dot extra creme erover heen. Te veel exfolieren geeft irritatie maar AHA’s en BHA’s zijn niet slecht voor de huid.
  Paula B waarschuwt alleen dat als je producten met veel AHA’s en BHA’s gebrukkt je huid op den duur reageert met irritatie. Dus, Paula is voor exfoliatie (vooral haar eigen producten 😉 ) mits het veilig gebeurd.

 • @Hanne, blijkbaar was ik niet duidelijk. Mijn opmerking over AHA heeft niks te maken met dit product maar is een reactie op Paula Begoun die alle citrusachtige vruchten irriterend voor de huid vindt, maar zelf AHA’s propageert. AHA’s zijn vaak fruitzuren.
  @Jolanda, ik weet niet wat Paula B over stapelen van AHA’s zegt. Ik weet alleen dat zij AHA propageert en andere stoffen afwijst als irriterend. Voor veel mensen zijn is AHA irriterend. Ze is dus in tegenspraak met zichzelf.

 • @ Gerti, Paula B, bedoelde toch de AHA’s die in ieder cosmetica product , reiniging, serum, creme, foundation, masker e.d., worden toegevoegd. Dat je dan te veel AHA’s gebruikt wat dan weer irritatie veroorzaakt. Volgens mij is dat de reden dat Paula de AHA en BHA als los product verkoopt. Zodat je dit dan gecontroleerd kan gebruiken.

 • Even ter verduidelijking, hier gaat het niet om AHA’s, Er zijn helemaal geen AHA’s in het product Fresh Caviaar.
  Een extract van Kaviaar met een sterke voedzame en regenererende kwaliteit, zoals mij verteld is.

 • @harriet, als je extract en fluid na elkaar gebruikt hebt, hoe weet je dan dat het resultaat van de fluid komt en niet van het extrcat?

  Paula Begoun kan nog zoveel zeggen over irritatie door extract van citrusvruchten, veel AHA’s irriteren en zijn gebaseerd op fruitzuren. Exfoliëren is van haar een ‘must’. Ze is hier absoluut niet consequent in.

 • Hoi Harriet,

  Mooi en kritisch review. Weet je toevallig hoeveel je geteste producten kosten?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.