Is het je al opgevallen dat na de jacht op modetalent, modellentalent, nu ook de jacht op de beste visagisten geopend is? Zowel parfumerie Ici Paris als het personeelsbemiddelings- en trainingsbureau BeautyPartner in Rotterdam, organiseren talentenjachten om de beste visagisten te vinden.

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Is het je al opgevallen dat na de jacht op modetalent, modellentalent, nu ook de jacht op de beste visagisten geopend is?

Zowel parfumerie Ici Paris als het personeelsbemiddelings- en trainingsbureau BeautyPartner in Rotterdam, organiseren talentenjachten om de beste visagisten te vinden. Afgelopen zondat vond op de Lijnbaan in Rotterdam vond de halve finale plaats van de Ici Paris wedstrijd, in samenwerking met Christian Dior. Tijdens deze wedstrijd, die in maart van start ging met bijna 500 deelnemers, wordt gezocht naar het talent dat als beste de Dior backstage technieken op een creatieve manier kan omzetten naar een eigen stijl.  Het gaat overigens (zo begrijpen wij achteraf) om de zoektocht naar talent onder het eigen personeel van Ici Paris XL.

Wim Thompsom voor Dior

Namens Dior is hun nationale make-upartist Wim Thompson opgetrommeld, die de deelnemers coacht gedurende de talentenjacht. Wie de finalisten zijn, weten we op dit moment niet. Dior kon het niet vertellen en Ici Paris heeft het niet gecommuniceerd, maar we weten wel dat er iemand uit de regio Rotterdam bij zit. Hij staat in ieder geval ook op deze foto. (Misschien maakt hij zichzelf nog wel even bekend? Haha…) Inmiddels (6 oktober 2010) weten we het wel: hij is tot 2008 de huis/hoofdvisagist van Max Factor te zijn geweest: Bruce Stamper.  Ohja, we horen ook nog via Twitter dat hij regelmatig voor Ici Paris werkt en ook catwalkshows doet.

Voor deze wedstrijd kun je nog inschrijven!

Is de talentenjacht van Dior en Ici al bijna afgelopen, die van BeautyPartner gaat nu beginnen, en hiervoor kun je je dus ook aanmelden. Hun Holland’s Best Make-up Artist wedstrijd wordt gespeeld door 50 visagisten met talent, waarvan er uiteindelijk ook 1 een fijne prijs zal winnen: geld, een contract bij BeautyPartner als visagist, make-up en een productie bij TMF (een klus dus). In 2009 organiseerde het bedrijf de wedstrijd voor het eerst.

Van alle 50 deelnemende visagisten op zaterdag 27 november gaan er 10 door naar de halve finale op zondag 28 november waarna direct die dag nog de finale met 3 finalisten zal plaatsvinden. Zowel de voorrondes, als de halve finale en finale vinden plaatst op het Face & Figure Model Event in het World Fashion Centre te Amsterdam. Wil je meedoen? Geef je op voor 31 oktober via deze site

En beautyJournaal zoekt nagelstyliste!

Overigens: BeautyJournaal is op zoek naar de allerbeste nagelstyliste van Nederland: iemand die zowel fashion georienteerd is op een moderne manier (geen ordi insteek dus!), als thuis is in de verzorging van natuurlijke (en onnatuurlijke-)nagels. Mail ons voor meer informatie: info@beautyjournaal.nl

Lees ook