Droge huid, rimpelige huid, ruwe huid? Veel van deze oorzaken zijn terug te voeren naar een huidbarrière die niet goed functioneert.

02:18 - 01:22
luistertijd 02:18 - leestijd 01:22

Droge huid, rimpelige huid, ruwe huid? Veel van deze oorzaken zijn terug te voeren naar een huidbarrière die niet goed functioneert. Deze jas hoort gezonde membraampjes te hebben die zich zowel gesloten kunnen houden als kunnen openen wanneer het nodig is. Net Goretex, haha.

Eigenlijk is 95% (en misschien nog wel meer) van alle cosmetica terug te voeren naar dit beginsel. Vochtbinden, terugvetten en communiceren om processen in gang te houden. De barrière is daartoe de interface. De harde werkers zijn de eiwitten die de boodschappen moeten opvangen en doorgeven, ook dieper de huid in.

Hoeveel wegen er ook naar Rome leiden, en welk transportmiddel je daartoe gebruikt, is aan jou. Je levensstijl/overtuiging, je budget, de conditie van je huid. Groene (plantaardige) cosmetica is een trend en heel erg lifestyle gericht. Het moet passen bij je ‘geloofs’overtuiging. Het is niet gezegd dat het gezonder is voor je huid, het is niet gezegd dat het bijdraagt aan een beter milieu, dan wel duurzamer is. If it feels good, it is good…..voor jou.

De nieuwe Argan Bio-huidolie van Earth.Line belooft een verbetering voor de huidstructuur en de elasticiteit van de huid. Naast het sterk voedende argan olie zit er ook vitamine E in. De olie is van biologische oorsprong en van koude persing. Het draagt de volgende keurmerken: BDIH, Icada en FairTrade. 200 ml kost 19,95.

Het Duitse merk Babor heeft sinds enige tijd een organic lijn. Baborganic is wederom uitgebreid met drie nieuwe producten. Belangrijkst is de crème tegen de eerste lijntjes, vergezeld van twee nieuwe reinigers. Babor vindt het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van gletsjerwater omdat het rijk is (maar ook rijker dan gewoon water?) aan sporenelementen en mineralen, en Edelweiss als krachtige vrije radicalenvanger. Tevens is er een stof uit witte linzen aan toegevoegd dat de celvernieuwing moet stimuleren (ons een onbekende stof tot nu toe). Omdat het organic is, worden vanzelfsprekend de synthetische stoffen weggelaten. De huidcrème kost 62 euro voor 50 ml.  Cleansing milk en toning water kosten 19 euro voor 200 ml.

Meer 100% natuurlijk nieuws lees je hier.

Lees ook