Je zou het niet zeggen, maar het haar van Anne-Marijn is van nature kroezend. Het is in zachte lagen geknipt om de maximale lengte te behouden. Het kapsel heeft een geometrische pony gekregen die geknipt is in een gebogen lijn, waarbij de hoekjes zijn opgetrokken als een soort smiley. Aan de voorkant is een zeer […]

11:20 - 06:48
luistertijd 11:20 - leestijd 06:48

Je zou het niet zeggen, maar het haar van Anne-Marijn is van nature kroezend. Het is in zachte lagen geknipt om de maximale lengte te behouden. Het kapsel heeft een geometrische pony gekregen die geknipt is in een gebogen lijn, waarbij de hoekjes zijn opgetrokken als een soort smiley. Aan de voorkant is een zeer donkerbruine tint in Anne-Marijns haar gezet, aan de achterkant is een mediumbruin gebruikt vanuit een grove driehoek bovenop het hoofd. 

Links: Als versteviging bij het föhnen is een fixeerspray gebruikt. Nadat het haar gedroogd is met een grote ronde borstel, is wat glansspray over het haar gespoten. Vervolgens is het haar gladgestreken met een steiltang. 

Rechts: Eerst is Anne-Marijns haar gedroogd met een brede platte borstel. Daarna is het naar achteren ingedraaid met een krultang van ongeveer 3 cm dik – uiteraard nadat een beschermende spray is gebruikt om het haar te beschermen tegen de hitte van de krultang én voor extra stevigheid. Door met draaiende bewegingen door het haar te borstelen ontstaat een mooie slag. Tenslotte is wat glansproduct gelijkmatig over het haar verdeeld voor een luxe effect en wat verstevigende hairspray zonder verzwaring maakt het kapsel af.

Dat mag nog eens een undercut heten! Bij Barry is het verschil tussen de korte onderlaag en de lange bovenlaag vrij extreem, voor een krachtig effect. Kort is ook echt kort, lang is ook echt lang, waarbij de korte zijkanten doorlopen tot boven de wenkbrauwen. De contourlijnen zijn wat verzacht door ze te bewerken met de tondeuse. Het langere bovenhaar wordt grof ingeknipt voor een plukkerig effect en meer stevigheid. Barrys haar is gekleurd met een speciaal product voor mannen. Dit geeft glans en diepte, terwijl de structuur van het haar goed zichtbaar blijft. Bij  Barry is gekozen voor een donkerbruine astint: een stevige, maar natuurlijke kleur.

Links: Voor een formelere look is het haar met een beetje versteviging naar voren geföhnd. In de langere bovenlagen is wat wax verwerkt voor meer structuur. Het geheel is afgewerkt met gelspray, waarbij de punten wat meer naar elkaar toe zijn gehaald.

Rechts: Bij deze kuif-variant is goed te zien dat het haar korter is op de kruin en langer wordt naar de voorzijde toe. Met een föhnlotion die voor meer volume zorgt is het haar met een borstel vanaf de aanzet omhoog geföhnd. Aan de afwerking kwam wat modelleerpasta te pas; de kuif is gefixeerd met een stylingproduct wat niet al te hard wordt. Zo kan Barry de kuif steeds weer in een ander model zetten.

Katrins haar is in een ronde, aflopende lijn geknipt met zacht vallende lagen. De punten zijn met het mes gesliced voor een luchtig effect. Bij Katrin is een as-parelmoertint gebruikt als basiskleur; de aanzet is iets donkerder gemaakt en de punten juist twee tinten lichter. Dit zorgt voor een schaduweffect en meer diepte in het kapsel.

Links: Bij deze variant is Katrins haar met een pennen of ook wel spijker borstel naar voren gedroogd. Hierdoor zijn de ronde lijnen in het kapsel heel mooi zichtbaar. Om te voorkomen dat het kapsel te vlak wordt is een beetje wax gebruikt om de haren wat meer bij elkaar te brengen voor meer textuur. Tenslotte is het haar afgewerkt met wat glansspray voor een luxe uitstraling.

Rechts: Volume en beweging, daar gaat het om bij deze stylingvariant. Eerst is het haar drooggeföhnd met een kleine ronde borstel. Daarna is de krultang eraan te pas gekomen voor nog meer volume – wel is eerst een spray gebruikt om het haar te beschermen tegen hitte van de tang. Als Katrin het haar uit het gezicht draagt, wordt de donkere aanzet wat meer zichtbaar; dat zorgt voor optisch meer volume. Het haar is gestyled met een licht stylingproduct (bijvoorbeeld een gel) dat met de vingers lekker los door het haar is gehaald. Een beetje flexibele hairspray maakt het geheel af.

Bij Lieke is gekozen voor een boblijn, die in tegenstelling tot vorige seizoenen niet bot en recht is, maar licht gebogen met de kaak meeloopt. De zijkanten zijn op kaaklengte geknipt, in de nekpartij is het haar licht oplopend geknipt voor meer bolling op het achterhoofd. De voorzijde is symmetrisch geknipt, zodat Lieke deze als pony en als lok kan dragen. Bij Lieke is een koperrode tint over het blonde haar gezet. Voor een mooi spotlight effect is tot zo’n anderhalve centimeter vanaf de hoofdhuid een lichtere tint aangebracht. Daardoor krijgt het kapsel meer diepte.

Links: Wanneer Lieke het haar vlak draagt, wordt de goed geknipte geometrische vorm mooi zichtbaar. Met behulp van een beetje verstevigende mousse wordt het haar vlak geföhnd met een platte borstel. Daarna wordt het met een stijltang extra glad gemaakt. Het geheel wordt gefixeerd met haarlak.

Rechts: Nadat het haar met een föhn is gedroogd, wordt het met de vingers pluk voor pluk om een krulijzer gedraaid, vanuit een middenscheiding. Hierbij worden de punten steil gelaten. Daarna even met de vingers erdoor, waardoor het kapsel meer breedte krijgt. Wat gelspray houdt alles in model.

Bij Martijn is het haar kort opgeknipt aan zijkanten en achterkant, maar het blijft wel gedekt. De opgeknipte rand loopt ver door, tot bijna halverwege de wenkbrauw. De bovenlagen zijn naar voren toe duidelijk langer gelaten, met de kruin als kortste punt. De natuurlijke kleur van Martijns haar is wat aangezet door een tijdelijke kleuring in een koele bruintint.

links: Als het haar vlak wordt gelaten, zie je duidelijk de v-vorm in de strakke ponylijn. Voor deze stylingvariant is het haar plat geföhnd met een pennenborstel. Daarna is er wat modelleercrème in gedaan en is er nogmaals met de borstel doorheen gegaan, voor een soort ‘groefjes-effect’. Dat kun je overigens ook bereiken met je vingers.

Rechts: Eerst is het langere bovenhaar met een föhn naar achteren geblazen en daarna is het omhoog gezet met sterke styling gel. Een beetje hairspray tussen de kuif zorgt voor nonchalante, losse plukken.

Naomi’s haar is aan de voorzijde links en rechts in twee korte, ronde vormen geknipt, die echter niet in het midden beginnen. Dat maakt het net even aparter, maar zorgt er ook voor dat Naomi het haar gemakkelijk naar achteren kan dragen. De rest van het haar is in een C-vorm geknipt die aansluit op de ronde vormen aan de voorkant. Naomi’s haar is aan de bovenzijde vervolgens in lagen geknipt. Als basiskleur is gekozen voor een rijke diepgouden tint. In een C-vorm die de contour van de voorpartij volgt zijn daardoorheen lichtgouden highlights gezet.

 Links: Nadat wat lichte verstevigende mousse in het haar is gedaan, is Naomi’s haar drooggeföhnd met een platte borstel. Het geheel is afgewerkt met een beetje glansserum.

Rechts: Hier is de krultang aan te pas gekomen. Wanneer je het haar hier omheen draait kan je een hele mooie natuurlijk krul creëren. Wel eerst even product gebruiken dat het haar beschermt tegen de hitte van de tang!

Bij het haar van Nikee is heel goed te zien wat bedoeld wordt met een undercut. De onderkant is opgeknipt en naarmate je meer naar de voorkant gaat, wordt het haar langer. Bovenop de kruin is het haar kort gelaten. Nikees pony is in een v-vorm geknipt, daardoor kan ze hem heel gemakkelijk naar links of naar rechts stylen. Het haar is eerst ontkleurd voor een gelijkmatige basis. Daarna is het gekleurd met een egale beige-/zandblonde tint voor een mooi koel effect.

Links: In het haar is wat föhnversteviging gesprayd, waarna het is gedroogd en met een grote platte borstel naar voren is geföhnd. Een beetje matte wax zorgt voor een geraffineerde finish.

Rechts: Nadat wat verstevigende mousse over het haar is verdeeld, worden de langere bovenlagen met een grove ronde borstel naar achteren geföhnd en licht getoupeerd. Een beetje wax of cream houdt de haarpunten van de kuif bij elkaar. Wat haarlak doet de rest. De finishing touch komt van een beetje stylingcream, dat voor een plukkerig en optisch voller effect zorgt.

Robins haar heeft een androgyne lijn gekregen. De zij- en achterkanten zijn heel kort opgeknipt in een zogenaamde undercut, die tot vrij hoog doorloopt. Dit haalt het gewicht en de dikte weg voor een slanker effect van de massieve boblijn, waarin de langere bovenlengten zijn geknipt. Van zichzelf heeft Robin een prachtige haarkleur. Er is alleen een glansbehandeling uitgevoerd voor een luxe effect.

links: Vanuit de kruin is een hele lage zijscheiding naar voren gekamd, voor een enorme lok. Het kapsel is alleen met een klein beetje stylingspray afgewerkt; voor de rest is het haar vooral heel los.

Rechts: Als Robins haar met wat versteviging nonchalant naar achteren wordt geföhnd, is de undercut heel goed zichtbaar. Het geheel wordt gefixeerd met gelspray.

Rudi’s kapsel heeft een kortere contourlijn, maar het kapsel is wel gedekt tot op het oor. De bovenlagen zijn gelijk gehouden; wél zijn ze ingeknipt en gesliced om het haar meer textuur en flexibiliteit te geven. Ook de kortere pony is uitgesneden voor een luchtig effect. Van zichzelf heeft Rudi een mooie kleur. Een spoeling accentueert deze natuurlijke tint.

Links: Als basis is wat zachte gelspray in het haar gespoten, daarna is het gedroogd met behulp van een spijker- of ook wel pennenborstel. Het geheel is afgewerkt met een zachte moduleercrème.

Rechts: Door het haar af te werken met een stevige, matte klei ontstaat een wat plukkeriger effect met meer textuur.

Samantha heeft van nature kroeshaar. Daarbij is gekozen om de natuurlijke structuur rustiger te maken. Daarna is het massief afgeknipt op één lengte. Samantha’s donkere haar is gekleurd met een egale middenbruine as-mahonietint met veel glans.

links: Het kroeshaar van Samantha is eerst geföhnd met een borstel; daarna is het pluk voor pluk met een grove wafeltang behandeld vanaf de middenscheiding.

Rechts: Door het haar op te steken ontstaat direct een compleet ander effect. Samantha’s haar is bij de punten opgepakt en naar binnen gerold (voor wie dat lastig vindt; je kunt ook een soort vulling gebruiken waar je het haar omheen rolt). Daarna is het vastgestoken met een paar speldjes.

Nog meer Haarlijn nieuws 2010:

Lees ook