De 43-jarige Piet Jan zit al 27 jaar in het kappersvak.

01:38 - 00:59
luistertijd 01:38 - leestijd 00:59

De 43-jarige Piet Jan zit al 27 jaar in het kappersvak. Hij is 22 jaar eigenaar van NIK New Image Kappers, samen met zijn vrouw Sonja. Ze hebben drie zaken: het ‘moederschip’ in Noordwijkerhout, in Voorhout zit hun Kerastase salon en dit is tevens hun haarverlengingsparadijs, zoals Piet Jan dit noemt. In Noordwijk zit de zaak waar hij en Sonja samenwerken, en de verrukkelijke behandelingen van Shu Uemura geven. Ze hebben 30 mensen in dienst, en een artistiek team van 8 personen die meewerken aan editorial shoots voor tijdschriften en shows.

Piet Jan en Sonja hebben samen twee kinderen, een jongen van zestien en een meisje van 14 jaar.

Piet Jan omschrijft zichzelf het liefst als een vakidioot, die altijd in is voor vernieuwing, vaak te snel, soms te vroeg, maar dan is het in ieder geval nooit saai, zo vertelt hij ons luid lachend. ‘Ik heb helemaal niets met grijze muisjes en mensen zonder mening. Dat is zo kleurloos!’

In 2010 werd Piet Jan uitgeroepen tot Hairdresser of the Year in Nederland, de meest felbegeerde kappersprijs. Piet Jan en Sonja hebben door de jaren heen al meer prachtige prijzen voor hun vakmanschap gewonnen.

Dit najaar heeft Piet Jan ook getekend voor het creatieve concept van de Haarmodelijn, samen met Dominic Vleer Sorava. Hij is tevens ambassador van L’Oréal Professionnel en hij maakt daarvoor deel uit van het internationale H3 team van L’Oréal.

Heb jij een vraag aan Piet Jan? Stuur hem naar info@beautyjournaal.nl, ovv Piet Jan.

 

Lees ook