Je draagt je haar graag op een bepaalde manier. Maar is het niet super als je er af en toe ook een hele andere draai aan kunt geven? Gewoon, omdat je daar zin in hebt.

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Je draagt je haar graag op een bepaalde manier. Maar is het niet super als je er af en toe ook een hele andere draai aan kunt geven? Gewoon, omdat je daar zin in hebt. Of omdat het past bij je outfit. Goed nieuws: met de modellen uit Flex, de nieuwe Haarlijn najaar/winter 2010-2011, kun je echt alle kanten op! De kenmerken van de lijn? Langere lengtes over korte lengtes en geometrische vormen en gebogen lijnen.

Het is algemeen bekend dat je lekkerder in je vel zit als je weet dat je er goed uit ziet, looking good feeling better. Maar dit is natuurlijk een rekbaar begrip; de ene dag voel je je goed bij een wat formelere stijl, de andere dag mag het misschien wat meer casual. Dan is het fijn dat je een kapsel hebt dat jou daarin kan volgen. De kapsels uit de nieuwe Haarlijn zijn absoluut trendy en vertaald naar verschillende leeftijdscategorieën. Binnen het trendbeeld van de Haarlijn kun je enorm variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld bui of gelegenheid.

Typerend voor veel coupes van dit najaar – zowel bij mannen als bij vrouwen – is de zogenaamde ‘undercut’. Dat houdt in dat het haar aan de onderkant is opgeknipt, maar dat het bovenhaar langer is gelaten en daar losjes overheen valt. Geen opgeschoren kort koppie dus, maar wel een stoer effect en een wat slanker silhouet vanaf de zijkant (heel geschikt voor mensen met ovalere gezichtsvorm!). Ook is Flex de collectie van de geometrische vormen en gebogen lijnen, vooral aan de voorkant bij de lok en de pony. Die hoeven niet per se op de andere lijnen aan te sluiten, maar deze ‘disconnectie’ – zoals dat in vaktermen heet – is bescheiden.

Schijn bedriegt

Omdat er bij Flex over het algemeen iets extremer wordt geknipt, zijn de kleuringen rustig gehouden. Hoewel… Zij zien er misschien vrij egaal en ingetogen uit, maar schijn bedriegt! Door de subtiele afwisseling van tinten in dezelfde kleurhoogte (die dus even licht of donker zijn) krijgt het haar op een geraffineerde manier optisch meer diepte. Dit najaar wordt het hele kleurenpalet gebruikt, van superblond tot diepbruin en zelfs nog donkerder. Opvallend is dat binnen deze kleurkarakters alleen de meest pure kleuren worden gebruikt.

Natuurlijk of iets heftiger?

Het fijne van de nauwkeurig geknipte kapsels van dit najaar is dat je met weinig inspanning ten minste twee compleet verschillende looks kunt creëren. Kies je voor de natuurlijke valling van je haar, naar beneden dus, dan komen de geometrische vormen en de strakke lijnen van de langere bovenlagen helemaal tot hun recht. Ga je met je handen (en stevige stylingproducten) door je haar en zet je het wat verder van je hoofd af, dan worden de lengteverschillen duidelijker en je uitstraling iets heftiger.

(dit is een integraal persbericht, het is zo compleet, wij hebben er vandaag even niets meer aan toe te voegen:-) )

Morgen hebben wij een interview met een van de topkappers die meewerkte aan deze lijn: onze gloednieuwe expert Piet Jan Duivenvoorden, en zie je ook alle tien looks die gemaakt zijn met hun variaties.

Lees ook