shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Ooit van dit cosmetica merk gehoord? Het is al meer dan 50 jaar oud, komt uit Italië en is in ruim 30 landen verkrijgbaar. […]

03:25 - 02:03
luistertijd 03:25 - leestijd 02:03

Ooit van dit cosmetica merk gehoord? Het is al meer dan 50 jaar oud, komt uit Italië en is in ruim 30 landen verkrijgbaar. Je kunt het online bestellen op de Engelse site: royaleffem.co.uk, en bij een enkele parfumerie in Nederland. Ze leveren een complete make-up lijn in een mooi strak en luxe design, met veel natuurlijke ingrediënten en mooie, bruikbare kleuren.

Altijd op zoek naar de ultieme waterproof make-up mocht ik de Extreme Lasting Mat Foundation SPF 8 testen. Kleur nr 802 is werkelijk prachtig, niet te geel, te roze of oranje, gewoon erg mooi. Het product zit in een glazen flesje met glanzend zwarte dop. Aan de dop zit een flexibele spatel bevestigd, waarmee je de foundation op je vingers of rechtstreeks op je gezicht kunt aanbrengen. Met deze spatel kun je het potje ook geheel leegmaken – wat bij andere foundations vaak een probleem is. Goed idee dus! De foundation zit tussen vloeibaar en een crème in, het is net of je een dagcrème opbrengt. Erg prettig.

Nu zegt de naam van het product ‘ mat ’, maar bij de omschrijving staat ‘ luminous mat’  en dat klopt beter, want mat is het echt niet. Dat komt vanwege de glansdeeltjes die het een stralend effect moeten geven, wat op zich mooi is, want ‘ dewy’ is bij de meeste mensen toch mooier dan echt mat.  Van andere langhoudende make-up ben ik gewend dat deze in een minuut of wat droogt en hecht, deze foundation heeft dat niet. En ja, helaas geeft de make-up af: mijn telefoon zit na een paar minuten bellen onder! En aan het einde van de dag, na het sporten is de make-up van mijn neus en kin verdwenen.

Het product wordt aangeraden voor normaal tot gecombineerde huid, maar ik zou zeggen, normaal tot droog. De foundation is te romig voor een gecombineerde huid en houdt dus niet op de vettere gedeelten. En ik heb niet eens een vette huid. De dekking is medium, zeker niet full, ik moet met concealer nog het een en ander bijwerken. Ik zou niet meer laagjes aanbrengen, dat wordt gewoonweg teveel. Verder heet de make-up longlasting en waterproof, maar als tip op de site staat erbij dat je het moet afpoederen om te fixeren. Dat is nogal vreemd.

‘Mooie consistentie en prachtige kleur, en als je niet extreem zweet zoals ik tijdens het sporten is dit een hele fijne foundation. Voor mij is hij niet houdbaar genoeg.’

Pluspunt is de samenstelling: het bevat redelijk wat anti-oxidanten en zoals vitamine A,E en beukextract (een ferment/gist). De UV bescherming bestaat uit gamma oryzanol(wederom een anti oxidant) en titanium oxide.

Conclusie: Als je niet extreem zweet, en heb je een  normaal tot droge huid, dan is dit een heel fijne foundation, met name vanwege de consistentie en de goede kleuren. Ik zou zeggen: andere productnaam erop en klaar. Voor mij is het niet watervast en longlasting genoeg, al kan ik het goed gebruiken om andere foundation beter van kleur te maken.

Lees ook