Hoi mardge, Het is heel raar als apparatuur bij de schoonheidsspecialiste meet dat je gezichtshuid een gebrek aan vetstoffen heeft terwijl je zelf altijd denkt dat je huid gecombineerd is omdat hij zo snel kan gaan glimmen. Want moet je dan doen als 40+ vrouw om dat vetgehalte weer omhoog te krijgen? Vette crèmes gaan […]

01:33 - 00:56
luistertijd 01:33 - leestijd 00:56

Glimmende huid Angelina Jolie

Hoi mardge,

Het is heel raar als apparatuur bij de schoonheidsspecialiste meet dat je gezichtshuid een gebrek aan vetstoffen heeft terwijl je zelf altijd denkt dat je huid gecombineerd is omdat hij zo snel kan gaan glimmen. Want moet je dan doen als 40+ vrouw om dat vetgehalte weer omhoog te krijgen? Vette crèmes gaan smeren? Dan wordt het helemaal een glimpartij halverwege de dag. Wat voor type crème moet je kiezen en wat te doen qua voeding en stoffen?

Hartelijke groet, Monique

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

‘Een vette crème gebruiken is inderdaad geen optie. Gewoon omdat je er dan niet uitziet maar ook omdat het geen echte verbetering gaat geven. Want het vet blijft waarschijnlijk gewoon op je huid liggen. Beter is het te zoeken aan de binnenkant. Omega 3 vetzuren( visolie) en omega 7 ( duindoornolie) innemen, dat geeft een regulatie van de talgproductie. Dus goed bij zowel een te vette huid als bij een te droge huid. 

Bij het gebruik van crèmes kun je dan denken aan producten met ceramiden,phospholipiden, cholesterol en lecithine. Zo’n crème hoeft niet per definitie vet aan te voelen maar kan in ene perfecte samenstelling zelfs als een tweede huid aanvoelen.

Vriendelijke groeten,  Mardge Pascaud

Heb jij een vraag aan Mardge? Stel hem via info@beautyjournaal.nl, ovv Mardge

Lees ook