Eveolution heeft L'Oreal Professionnel de nieuwe kleurserie voor najaar 2010 genoemd.

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

Eveolution heeft L’Oreal Professionnel de nieuwe kleurserie voor najaar 2010 genoemd. Geïnspireerd op technologie en de telkens veranderende omgeving waaraan de moderne consument (vrouw) blootstaat. Dankzij elektronische media, gadgets, high tech verwenapparatuur en trends die geen trends meer zijn, omdat eigenlijk alles mag en kan, heeft het kappersmerk ervoor  gekozen natuur en techniek te laten samensmelten.

De belangrijkste kleuren in de nieuwe serie zijn een goudblond gecombineerd met asblond, een kopertint die is opgebouwd uit parelmoerbruin, donker koper parelmoerblond en parelmoer koperblond en tot slot een donkere mahonietint opgebouwd uit asbruin en bruin zwart. Door de combinaties van warm met koel is een vertaalslag naar de mode gemaakt, maar ook natuur en technologie samengebracht.

Ambassadeur van L’Oreal Professionnel, Bernie Ottjes, vertelde dat highlights nog belangrijk blijven maar dan niet meer zozeer als echt zichtbare highlights vanaf de haarinplant, maar juist ingebracht als kleurschakeringen over de lengte van het haar heen. Een beetje alsof je door een bos heen gluurt en mooie kleurschakeringen van takken aan de bomen waarneemt (beeldspraak van Monique…). Toen hij dat vertelde liet hij ook zijn handen door het prachtige haar van het model met de middelste look glijden en je snapte precies wat hij bedoelde. Zijn kleurimpressie sprak zeer tot de verbeelding.

De foto’s laten een aspiratie zien. Voor de kappers zijn deze trendlooks vertaald naar draagbare looks voor blond haar waarbij de hoogte in gewerkt wordt met plukken, een lang steil haar en een donkere look waarbij krul vanaf het midden tot aan de onderkant domineert, of op zijn minst een golfje.

De nieuwe kleuren zijn uitgebracht in het programma van INOA.

Lees ook