Is deze luxe selftanner de centjes waard?

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

la prairie CellSelfTanFaceBody_CL_295x493De La Prairie Cellular Self Tan belooft een gouden teint zonder zon. Bovendien bevat het het beroemde Cellular Complex dat de huid extra verzoging geeft en een spf 15 tegen inwerking van uv-straling.

Voor gebruik exfolieer ik mijn onderbenen. Ik verdeel vervolgens de zelfbruiner gelijkmatig over mijn schone, droge huid. De emulsie zit in een luxe, hygiënische, lucht- en lichtdichte pompflacon. De kleur is licht oranjebruin wat het gelijkmatig over de huid verdelen vergemakkelijkt. De geur is zacht en aangenaam en doet heel licht denken aan een gewone (lekke ruikende) antizonnebrandcrème. De dunne crème smeert gemakkelijk uit, trekt snel en goed in en geeft onmiddellijk een zachte en soepele huid. De geur ontwikkelt zich heel lichtjes tot die van een typische zelfbruiner maar dit is absoluut niet storend en alleen waar te nemen als je met je neus vlak op de huid zit. Ik was mijn handen onmiddellijk na applicatie om verkleuring van mijn handpalmen te voorkomen.

Na 2 uur hebben mijn onderbenen een hele zachte tint. Het bleke is er absoluut van af. Hoewel je de kleur (nog) niet als een ‘gouden teint’ kunt typeren, is het een heel mooi natuurlijk effect. Alsof ik een uurtje in de volle zon heb gezeten (met SPF). Ik besluit om de zelfbruiner opnieuw aan te brengen om de kleur te intensiveren. Nu krijgen mijn onderbenen inderdaad de beloofde gouden gloed. Niet te bruin (alsof je 2 weken naar Zuid Spanje op vakantie bent geweest of een abonnement op de zonnebank hebt genomen) en ook niet geel of oranje (alsof je een slechte zelfbruiner hebt gebruikt). Nee, de kleur komt meer overeen met ‘een zonnig middagje in de tuin of op een terrasje (in Nederland met SPF)’. Echt een heel mooi resultaat. Dekking en kleur zijn glad en egaal. Geen ongewenste vlekken of verkleuringen, ook niet rondom mijn enkelgewrichten, achillespees, hiel, tenen en teen&vinger tussenruimten of handpalmen. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan.

‘Het resultaat is gaaf: een egale zonnige gloed, géén vlekken, en een langdurig zachte huid. Een aanrader, hetzij wel prijzig.’

Dorine concludeert:

Helaas blijven de littekentjes en vlekjes op mijn onderbenen zichtbaar en worden ze niet ‘verdoezeld’. Ook blijken ze niet ineens pigment te bevatten (had ik ook niet verwacht maar stiekem wel gehoopt). Ik denk dat ik voor het maskeren van mijn littekentjes een meer specifiek camouflageproduct zoals Coverderm moet gebruiken. Echter, dankzij de natuurlijke gezonde tint, zien mijn onderbenen er een stuk mooier uit en storen de littekentjes mij minder. De gehele dag blijft mijn huid verzorgd aanvoelen en hoef ik niet mijn gebruikelijke rijke bodybalm aan te brengen (wel breng ik een extra SPF aan als ik de zon inga). De teint blijft twee weken aan. Als je het aanbrengen regelmatig herhaalt, kun je zelfs je vakantiekleurtje op niveau houden.

Mijn conclusie is dat de Cellular Self Tan van La Prairie een zeer goed (maar prijzig) alternatief is voor conventionele bruiningsproducten. De zelfbruinende en voedende bestanddelen resulteren in een effectieve zon- en vrije radicalenbescherming, een goede huidverzorging en een mooie, egale, gezonde en natuurlijk bruine tint. Prettig is dat deze zelfbruiner geschikt is voor elk huidtype (ook het gevoelige) en zowel te gebruiken is voor het lichaam als het gezicht.  Adviesprijs 100 ml: €100,-

La Prairie zelfbruiner op Dorines onderbenen

 

 

 

 

Van witte benen, naar 1x smeren, naar 2x smeren (vlnr)

 

 

Lees ook