Hoe bevalt dit masker voor de gevoelige huid?

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Hautberuhigungsmaske NLdr. Hauschka kalmeringsmasker

Ik heb momenteel veel rode plekjes in mijn gezicht en mijn huid kriebelt, jeukt en voelt droger en trekkerige aan dan normaal. Het kalmeringsmasker belooft een kalmerende, ontspannende en intensieve verzorging. Het versterkt een gevoelige huid die neigt tot rode vlekken en ontstekingen en helpt het vochtgehalte op peil te houden. De huid wordt rustiger, toont een frisse, gelijkmatige teint en biedt weer een goede bescherming tegen externe invloeden, zo belooft Dr. Hauschka. De samenstelling met vrouwenmantel, bernagie, boekweit en koningskaars kalmeert en versterkt de huid. Extracten van kweepeerzaad en waardevol toverhazelaarwater helpen de huid het vochtgehalte op peil te houden. Wondklaver zorgt ervoor dat de geïrriteerde, rode huid weer in balans komt. En ten slotte, verzorgen kostbare plantaardige oliën van sheaboter, macadamia- en kokosnoot de huid intensief.

Je brengt dit masker (1 tot 2 keer per week) royaal aan op je gereinigde gezicht (inclusief het gebied rondom je ogen), hals en decolleté. Na 20 minuten verwijder je het masker met een vochtige, warme doek. Als verzorgingstip geeft Dr. Hauschka mee dat je bij een zeer gevoelige en rode huid het kalmeringsmasker in de vorm van een kuur meerdere malen per jaar gedurende vier tot zes weken dun onder je Dr. Hauschka dagverzorging kunt aanbrengen.

De crème heeft een lichte geur die ik als typisch ‘Hauschka’ zou omschrijven. Een prettige geur die ik associeer met ‘biologisch dynamische gekweekte’ bloemen, kruiden. De texutuur is zalfachtig dik maar smeert goed en gemakkelijk uit en het blijft soepel op de huid. Na ongeveer 3 minuten grotendeels door mijn huid opgenomen. Ik zie alleen nog een waas van de witachtige crème op mijn (wat minder droge) T-zone (voorhoofd, neus en kin). Het huidgevoel tijdens en vlak na het aanbrengen is prettig, maar daarna begin ik een dikke, afsluitende en bovenal plakkerige laag te voelen. Na 15 minuten is het zelfs onaangenaam kleverig.

‘Het masker is te kleverig voor mij, maar de jeuk neemt wel af.’

Dorine concludeert:

Ik kijk in de spiegel en zie een zacht glanzende huid die er iets minder moe uitziet. Mijn huid lijkt beter gehydrateerd en voelt niet meer zo droog en trekkerig aan als voor het gebruik. Mijn gespannen gelaatstrekken ogen iets zachter. De rode plekjes en vlekken zitten er nog, maar ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat die door eenmalig gebruik van het masker verdwenen zouden zijn. Ook na herhaaldelijk gebruik, lijk ik geen afname van de rode plekjes en vlekjes te zien. Wat wel is veranderd, is de jeuk. Die is duidelijk minder geworden en in die zin is mijn huid inderdaad gekalmeerd en minder geïrriteerd dan voor het gebruik.

Lees ook