Steeds vaker zien we organische make-up in de winkels.

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

organic makeupSteeds vaker zien we organische make-up in de winkels. We willen graag mooi zijn maar dan zonder het milieu te verontreinigen. Afgelopen winter kwam Bourjois met UNE op de markt, deze zomer kunnen we twee totaal nieuwe merken verwachten: Nvey Eco en Karma Organic.

 

 

 

Nvey ecoNvey Eco decoratieve make-up

Nvey Eco is een door de Australian Organic Food Chain gecertificeerde biologische make-up die fashion en natuur combineert tot een luxueuze cosmeticalijn. Nvey Eco wil de  mythe doorbreken dat ‘groene cosmetica’ synoniem staat voor mindere kwaliteit en fletse tinten. Nvey Eco gebruikt uitsluitend natuurlijk ingrediënten zoals bijenwas, amandelolie, rozenblad, jojoba-olie en safloer-olie, alleen natuurlijk pigmenten, geen parabenen, petrochemische stoffen of synthetische geuren en is niet op dieren getest.

De verpakking is zwart glanzend waarbij het groene karakter tot uitdrukking komt in het groene logo. Alle producten bevatten verzorgende bestanddelen en anti-oxidanten zoals vitamines A, B, C, E. De uitgebreide collectie bestaat uit diverse foundations, oogschaduws en lipproducten.

 We hebben een paar producten geprobeerd:

De vloeibare foundation voelt erg prettig aan, alsof je water op je huid aanbrengt. Je voelt hem nauwelijks zitten. De foundation is hydraterend, maar niet vet en gaat niet glimmen. De dekking is natuurlijk, transparant. Voor een meer dekkende foundation zul je waarschijnlijk de compact foundation moeten hebben.

De bronzer bevat weinig glans waardoor je je gezicht een mooi subtiel tintje kunt geven. De meeste bronzers hebben meer glans en vallen daardoor af als je het niet prettig vindt met al die glansdeeltjes. Dat is met deze niet het geval.

De lippenstift is zacht en hydraterend. Het kleurengamma valt uiteen van nude tinten tot felrood en felrose. Dus niet zoals je misschien zou verwachten alleen maar nude tinten.

karma organicKarma Organic nagelproducten

Een ander nieuw merk is Karma Organic uit Amerika. Organische nagelproducten, dat zou echt prachtig zijn. Nagellak en nagellakremover zijn natuurlijk miniatuurrampen. Organic Soy Nail polish remover is 100% biologisch afbreekbaar! Gemaakt van soja- en maïsolie. En ook nog eens een perfecte remover! Het vergt misschien iets meer tijd om je nagellak te verwijderen maar daarna voelen je nagels aan alsof ze net een oliebadje hebben gehad. Een voedende nagellakremover, dus dat is zeker een blijvertje.

Karma Organic heeft ook een uitgebreide nagellakcollectie bestaande uit 90 kleuren. We hebben ze helaas niet gezien, maar zijn er erg benieuwd naar. De nagellak bevat geen Toulene, DBP (Dibutyl Phthalate) en Formaldehyde. Overigens doet vrijwel geen enkele nagellak dat meer. Qua ingrediënten is Karma Organic’s te vergelijken met Chanel! De producten van Karma Organic kan je via deze website kopen, zonder extra kosten omdat je het uit Amerika haalt!

Lees ook