shop Molton Brown Delicious Rhubarb & Rose Eau de Toilette Deze eau de toilette is fris en romig tegelijk. Topnoten van grapefruit en yuzu vallen samen in een zacht boeket van rabarberblad en roos. In de basis vind je een romige werveling van vanille, muskus en gesponnen suiker. Heerlijk! Bekijken       Aan hoeveel chemicalien […]

01:00 - 00:36
luistertijd 01:00 - leestijd 00:36

 

 

 

Aan hoeveel chemicalien uit cosmetica wordt onze huid dagelijks blootgesteld? De Amerikaanse chemici achter de site The BeautyBrains kwamen tot de volgende berekening (helaas zonder uitsplitsing naar stof-soorten, maar ja):

Lipstick: 0,024 g, Parfumspray: 0,53 g, Vloeibare foundation: 0,67 g, Deostick: 0,79 g, gezichtscreme: 2,05 g, haarspray: 3,57 g, huidlotion: 8,70 g, shampoo: 12,8 g, bodywash: 14,5 g

Als je jezelf dagelijks, jaar in jaar uit blootstelt aan cosmetica, krijgt je huid zo’n 35 pond chemicalien te verwerken. Natuurlijk, de meeste producten bestaan hoofdzakelijk uit water, dus als dat water eruit gefilterd zou worden, blijft er zo’n 5 pond per jaar over.

Als je lichaam/je huid inderdaad al die stoffen zou kunnen absorberen, zou je waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn, het meeste wordt er weer afgewassen, en makeup wordt elke avond verwijderd, alsdus de beautybrain chemici. Het gaat over blootstelling aan….., zeggen zij met nadruk.

Lees hier hun eigen verslag erover.

Lees ook