Lichaam Voeten en handen

ExMilac zure sokken tegen eelt, helpt het?

exmilacEr zijn anti-eelt sokken op de markt die ‘gedrenkt’ zijn in een cocktail van exfolierende zuren. De Volkskrant wijdde een klein onderzoekje aan de claims.

Wij weten natuurlijk allemaal dat zuren zoals fruitzuren, melkzuren en nog zo een paar zuren een pittig effect kunnen hebben op het gladmaken van de huid. Nu beloven deze sokken dat dus ook voor je voeten. Eelt zou als sneeuw voor de zon verdwijnen, nu ja…figuurlijk, want het blijkt dat je voeten er aardig van kunnen gaan vervellen, en dat moet je wel zien zitten.

Lees hier wat de Volkskrant, en dermatoloog Bing Thio, erover te melden heeft.

Meer over voetverzorging lees je in onze rubriek ‘Voeten en handen’

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

2 reacties

  • Ik heb ze een paar weken terug geprobeerd van Footner. Zeker geen aanrader. Bovenop mijn voeten begon het te vervellen (waar geen eelt zat) en onder mijn voeten bleef het meeste eelt gewoon zitten. Ik moest een week dichte schoenen aan, omdat dat vervellen er nogal vies uitzag. Daarna moest ik alsnog aan de gang met mijn vertrouwde vijl (overigens kostte Footner mij 20 euro, mijn vijl nog geen 5). Voor mij eens maar nooit weer.

  • Leuk die sokjes maar wat een onnodig en duur gedoe terwijl je in no time van je eelt plekken af kunt zin door gebruik van Scholl (Dubbel Vijl). Kosten rond de 5 euro en het werkt uitstekend. In een behandeling heb je mooie zachte voeten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen