Geen glim geen strepen, prima houdbaar op de huid

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

body shop baked to last bronzer

The Body Shop

‘Ik heb nog nooit producten van The Body Shop uitgeprobeerd omdat er in mijn buurt geen winkel van TBS te vinden is. Dit is dus een goed moment, helemaal omdat ik dol ben op bronzers en omdat de kernwaarden van TBS me aanspreken.’

Langzaam gebakken poeder

Op de UK-site lees ik dat ik met een gebakken bronzer te maken heb: Our Baked-to-Last-powders are a fusion of powder and pear , handmade and baked on hot terracotta discs so pigments bind together giving fabulous colour and rich coverage. With Community Trade olive- en marula oil. A natural-looking bronzer for up to eight hours of delicious rich colour. 

Marula olie wordt gewonnen uit de vruchten van een boom die in Afrika groeit en daar de bijnaam Olifantsboom heeft omdat deze dieren verzot zijn op de vrucht. Alleen de vrouwelijke boom draagt vruchten en het winnen van olie daaruit is erg arbeidsintensief omdat de pitten er handmatig uitgehaald moeten worden. De olie is verder neutraal van geur, rijk aan oliezuur en ongewoon stabiel ook onder hoge temperaturen. Het schijnt een weldaad te zijn voor de schrale, vochtarme of de voor allergieën gevoelige huid.

Eenvoud en warme aarde

De bronzer ziet er in al zijn eenvoud aantrekkelijk uit. Het zit in een doorzichtige, ronde doos met als enige versiering het logo van The Body Shop. De bronzer is gemarmerd in verschillende kleuren bruin aflopend tot parelkleurig, mooi. Deze bronzer ruikt naar warme aarde met een vleugje boter, eenmaal op de huid ruik je dat niet meer.

Ik ben dol op bronzers omdat ze mijn soms grauwe teint meteen opfleuren. Als je een moeilijke huidtint hebt zoals ik, werkt een poeder ook beter dan een vloeibare foundation. Ik probeer de 01 Bronze shade: Golden Bronze..

‘De bronzer overleeft het met gemak! Hoewel ik het flink warm heb gekregen zie ik nergens vlekken of strepen en glim ik niet overdreven.’

Het licht wordt weerkaatst door de glansdeeltjes waardoor rimpels minder opvallen. Matte bronzers ‘tekenen’ bij mij meer. Gelukkig zijn de glansdeeltjes wel klein en subtiel zodat het niet echt opvalt. Ik experimenteer ook nog met het donkerste gedeelte langs de kaaklijn en wat van het parelkleurige op mijn jukbeenderen. Het donkere gaat prima, het parelkleurige is te veel, dus gewoon ‘van het hele palet’ gebruiken is het mooiste. Ik merk wel dat ik meer moet gebruiken dan van mijn normale bronzer. Maar het ziet er mooi uit.

Rona concludeert:

De ultieme test is voor mij kijken wat ervan over is gebleven na een paar uur tangodansen. De bronzer overleeft het met gemak! Hoewel ik het flink warm heb gekregen zie ik nergens vlekken of strepen en glim ik niet overdreven. Ik vind het een heel fijne bronzer die ik zeker zal blijven gebruiken.

Lees ook