shop Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty! Bekijken Lookx sun protector powder medium spf 20 Het product dat ik ga uitproberen zit een beetje tussen transparante poeder en bronzer in en dat lijkt me handig. Het is een tamelijk dikke […]

03:23 - 02:02
luistertijd 03:23 - leestijd 02:02

Lookx Sun-Protection-Powder-MediumLookx sun protector powder medium spf 20

Het product dat ik ga uitproberen zit een beetje tussen transparante poeder en bronzer in en dat lijkt me handig.

Het is een tamelijk dikke zilverkleurige doos met twee lagen, op de deksel het logo. In de onderste laag zit een –hermetisch verpakt- sponsje, in de bovenste laag de poeder met daar boven een spiegeltje.

LOOkX zegt er het volgende over:

Deze decoratieve bescherming met goudpigmenten matteert glimmende zones en geeft tegelijkertijd langdurig een subtiel gouden glans en een zacht gekleurde teint. De romige fluweeltextuur legt een transparante film over de huid, voor een soepel en zacht gevoel. Vitamine E en het UV-schild (UVA&UVB)werken samen tegen vrije radicalen en stralingen.

Ik vraag me af hoe je aan een SPF 20 moet komen met een poeder zonder een dikke laag aan te brengen. Ik heb het even nagevraagd bij het bedrijf en dit antwoordden ze: ‘De tests met de poeder (mits goed aangebracht) geven SPF 20 aan, dus mogen we dat vermelden. Aangezien een poeder minder goed blijft zitten dan een crème adviseren wij toch om die er onder aan te brengen. De SPF in de poeder is een natuurlijk schild gevormd door organische filters zoals de mineralen titanium dioxide en zinkdioxide dat het zonlicht reflecteert.’

Natuurlijk probeer ik het direct uit, met het bijgevoegde sponsje. Iets te grote glimmers vind ik, en –naar mijn smaak- iets te opgemaakt. De volgende keer breng ik het op met een brush en dan ben ik wel tevreden over het resultaat, de reflecterende deeltjes zijn nu ook fijner. Het voelt zacht en comfortabel aan en de -fijne- poeder lijkt samen te smelten met de huid. Door de transparantie ook voor mijn getinte huid een goede, natuurlijke kleur. LOOkX maakt voor dit poeder gebruik van fysische lichtfilters, onoplosbare stoffen, die niet in de huid dringen maar zich aan het huidoppervlak vasthechten en het licht weerkaatsen.

‘Wat is het warm in dat kleine kerkje, maar als ik snel even een check doe in het restaurant zie ik dat mijn gezicht nog steeds gematteerd is met een mooie gloed.’

Ik gebruik make-up het liefst subtiel, ik hou niet van zo’n opgemaakt hoofd. Met deze poeder kun je spelen; even met de grote brush en het is een nauwelijks zichtbare maar wel verzorgde look. Voor een Kretens’ doopfeest besluit ik eens flink werk te maken van de make-up en gebruik ik wat meer poeder dan normaal (nog 10x subtieler dan de rest van het gezelschapJ) Het resultaat is heel mooi en een aantal dames vraagt zelfs wat ik op heb. Het is dus zichtbaarder maar voornamelijk door de glans en het egalere effect. Wat is het warm in dat kleine kerkje, maar als ik snel even een check doe in het restaurant zie ik dat mijn gezicht nog steeds gematteerd is met een mooie gloed. Heel fijn. Dit product blijf ik zeker gebruiken. Voor onderweg heb ik wel het sponsje vervangen door een piepklein borsteltje, past makkelijk in het doosje. LOOkX Sun Protector Powder Medium SPF 20

Lees ook