shop Dyson Supersonic Föhn Dit is echt de allerbeste föhn die we ooit getest hebben, en ook al is hij al enkele jaren op de markt: hij is onovertroffen! Hij geeft een gerichtere luchtverdeling op je haar, waardoor de pluizigheid minder kans krijgt. En dat is ook echt zo. Stylingproducten worden door de uitgekiende warmte […]

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Zijn we laat met ons nieuws? Wellicht wel, maar de gemiddelde 30+ vrouw doet het scheerritueel al jaren op dezelfde manier en is nog nauwelijks te porren voor een nieuwigheidje. Vandaar dat scheernieuws maar op de redactie bleef liggen. Wat nu de aanleiding is om toch de virtuele pen ter hand te nemen is het feit dat onze gewaardeerde beautyjournalistieke collega Karen van Ede van de week een stukje in Het Parool waagde aan de nieuwe IPL tool van Remington voor bijna blijvend ontharen: I-Light. Het kostbare apparaat a raison van 300 euro staat al maanden op onze redactie, kijkt ons lief aan maar ontvangt niets anders dan boze blikken en onhoorbare verontschuldigingen over tijdgebrek om nou eens echt te gaan zitten met de lichtbuis in de ene hand en de handleiding in de andere hand. En daar raken we meteen het tere punt: dit begerenswaardige apparaat zet je niet zo maar snel even op je benen of zo. Je moet van alles uitzoeken en in de gaten houden als je ermee aan de slag wilt gaan en daar hebben we dus geen geduld voor. Ten eerste mag je haar niet te blond, te grijs, te rood en niet te lang zijn (je moet dus ook eerst scheren voor het iepee-ellen en je huid mag niet echt donker zijn, en moet je tijdens het iepee-ellen heel goed de lampjes en de tijd in de gaten houden en moet je centimeter voor centimeter het huidoppervlak afwerken en dat ook nog eens met grote regelmaat herhalen om ervan verzekerd te zijn dat de haren langzaam maar zeker weg zullen blijven. Zo lang als deze zin is geworden, zoveel tijd vraagt dus ook deze behandeling. En als je dan een kosten-baten analyse maakt is helaas dat verdomde scheermesje (van je vent) toch echt weer sneller gepakt, hoe mooi de technologie ook is hoor. Het relaas van collega Karen bevestigt nog eens dat het ontharen met dit soort high tech apparaatjes niet ff een dingetje is dat je ff snel doet. Nu ja, wie veel tijd heeft, psychisch lijdt onder haar vachtje, echt super per se een gladde torso wil, het saampies gezellig met z’n twee wil doen (is afgebeelde foto niet van ver voor het emancipatoire tijdperk? Had haar een dildo in de hand gegeven en je had onmiddellijk geweten dat het een cult slechte foto uit de Wehkamp is!), dol is op gadgets, ohja, die gaat ervoor! De belofte is groot: een haarvrije huid tot wel drie maanden. Niet voor het gezicht. Kijk, da’s nou jammer, want kin-haar, oh kin-haar, daar doen we dus wel een moord voor – voor een handig tooltje. Maar dat lijf, ach dat is zo afgeroetsjst onder de douche met het messie.

40 pincetjes ineen

Een ander apparaat, waar we vanwege de enorm hoge pijngrens die je moet hebben maar niet aan kunnen wennen, is het elektrische pincet! Of de Epil waarvoor dan als pleister op de wonde het helende woordje ‘silk’ is voor geplakt: de Silk-Epil van Braun. Het martelwerktuig trekt venijnig de haren uit je benen met wortel en al en trakteert je op vier weken haarvrije huid. Veertig pincetjes verrichten de klus, oh gruwel, gruwel. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…..De nieuwste generatie Silk Epil van Braun heeft nu een Close-Grip technologie, wat zoveel betekent als dat ook de fijnste en kortjes haartjes niet aan de greep van de pincetten zullen ontkomen. Alles gaat eraan! Als pijnstiller krijg je er speciale doekjes bij die de huid licht moeten verdoven en als troost lezen wij ook de boodschap dat wereldwijd al 18 miljoen vrouwen zich onderwerpen aan het werktuigje. Respect! De Silk-Epil 7 komt in varianten voor body en face, voor droog en nat plukken, vanaf € 109,99.

Good old ontharingscreme

Waarom is ontharingscrème eigenlijk tegenwoordig so not done? Wij zijn ermee opgegroeid, het stonk als een beerput, maar makkelijk was het wel. Of het chemisch verantwoord was, dat wisten we niet en deerde ons ook helemaal niet. Er zijn in de afgelopen decennia wel wat relletjes geweest rond ontharingscreme en de hoge irritatiegraad voor de huid, maar we menen dat we dat tijdperk nu wel achter ons hebben gelaten. Hoewel nog altijd wordt aangeraden om niet binnen 24 uur de zon in te gaan of een zelfbruinend product op te smeren. De kwestie geur blijft ook bestaan, daarom komt VEET nu weer met een nieuwe crèmetje gehuld in rozengeur en extra toevoeging van etherische olien om de huid extra te verzachten. In drie minuten een gladde huid die ook wekenlang aanhoudt. Kijk, da’s nog eens een fijne boodschap, ook al geloven we hem maar half: wekenlang haarvrij…..90 ml kost 6,99 euro.

Lees ook:

Lees ook