Menig lezeres heeft al kennis kunnen maken met de producten van Pascaud Beauty Innovations, en is er, net zoals wij zelf, heel content mee.

07:36 - 04:33
luistertijd 07:36 - leestijd 04:33

pascaudMenig lezeres heeft al kennis kunnen maken met de producten van Pascaud Beauty Innovations, en is er, net zoals wij zelf, heel content mee. Goed werkzame producten met een uitstekend huidgevoel, en…van Nederlandse bodem! Jaja, we kunnen het wel hier, hoor:-)

Met de zomer in aantocht is het een overweging waard om haar nieuwste producten te kopen:

UV defenseUV DEFENSE, een gecombineerde hydraterende dagcrème en uv-beschermingscrème (uv-a + uv-b high) ineen (61 euro, 50 ml).

Het bevat: Aloë Vera gel, Zoete amandelolie, Betaïne, een stof uit suikerbiet dat de vochtverdeling in de cellen en tussen de cellen onderling in balans houdt en zo tekorten tegengaat en Shizophyllan, een biotechnologisch nagemaakte keten van suikers uit de gelijknamige paddenstoel: versterkt en beschermt de huidbarrière, gaat vochtverlies tegen en helpt de immuunbescherming van de huid op peil te houden. Deze raakt namelijk aangetast door o.a. uv-straling.

UV Defense bevat de volgende filtersystemen: een breedspectrum systeem, bestaande uit de uv-a bescherming Uvinul A plus  en uv-b bescherming Ethyl hexyl methoxycinnamate. De stof Tricontanyl PVP wordt als extra booster voor de uv-filters gebruikt, waardoor het breedspectrum systeem een zeer hoge beschermingswaarde krijgt, die kan worden aangeduid als high, wat staat voor een spf 30 en hoger. De kracht van het uv-a filter staat gelijk aan drie sterren, het hoogst haalbare op dit moment volgens het Boots ratingsysteem*Het filtersysteem is zo samengesteld dat er geen wittige waas op de huid achterblijft.

UV Defense kan door iedereen vanaf 25 jaar gebruikt worden in de zomermaanden, maar ook na een chemische peeling of fruitzuurbehandeling of tijdens het gebruik van Retinol-houdende producten. UV Defense vervangt de aparte antizonnebrandcrème voor het gezicht. Omdat de bescherming een zeer hoge waarde heeft meegekregen, boven de 30, blijft de huid zelfs als je hem normaal als een dagcrème uitsmeert nog bedekt met een filterwaarde die medium tot hoog is. Je hebt dus geen apart antizonnebrandmiddel meer nodig.  Ga je echt zonnebaden, smeer de gezichtshuid dan wel om de paar opnieuw in. Misschien ook goed om te weten: een spf 15 vangt al 93 tot 94% van het licht weg, dat is echt al heel erg veel. Dus alles wat daarboven zit, geeft nog extra bescherming in de laatste 5% zone.

UV Defense kan met make-up gedragen worden. Sterker nog, als je deze crème met een beetje Pascaud covercream in jouw huidkleur mengt, krijg je een prachtige getinte crème, een beschermende foundation dus. Onze covercreams bevatten van nature een mineraal filter, titanium dioxide, wat ook een uv-beschermer is. UV Defense + Pascaud covercream staat garant voor een all day lasting effect, zowel tegen uv-straling als voor behoud van een mooie egale teint.

UV Defense is 100% parfum-, kleurstof-, en parabeenvrij.Het is verpakt in een luxe airless-pompdispenser. Deze luchtdichte verpakking zorgt ervoor dat de formule langer stabiel blijft. Bij de meeste zonproducten die in een gewone verpakking zitten, gaat de functionaliteit van de uv-bescherming na een half jaar toch achteruit. Op deze manier kunnen we dat voorkomen.

bronzestimBRONZESTIM, een voedingssupplement in capsule vorm, dat de bruining van de huid bevordert en versnelt, en beschermt tegen zonschade als gevolg van blootstelling aan uv-straling. Een aanvulling op de beschermende cosmetica van buiten af, om de huid ook van binnenuit weerbaarder te maken:30 capsules € 23,50.

Bronzestim bevat de volgende werkzame stoffen: PABA (para?aminobenzoëzuur, 100 mg), Bèta?caroteen (7,2 mg), L?Fenylalanine (50 mg), L?Tyrosine (50 mg), Vitamine C (ascorbinezuur, 50 mg: 83,3% ADH), Lycopeen 5% (40 mg), Citrus bioflavonoïdencomplex (25 mg), Selenium (selenomethionine, 105 ?g: 150% ADH), Vitamine E (D???tocoferol, 10 mg: 100% ADH), Koper (aminozuurchelaat, 1,1 mg: 100% ADH), Luteïne (3 mg), Foliumzuur (200 ?g: 100% ADH),

Carotenoïden zoals bèta?caroteen, lycopeen en luteïne zijn bruin?achtige kleurstoffen uit groenten en fruit die zich in alle lagen van onze huid nestelen (in de lederhuid, in de opperhuid en in het bovenste hoornlaagje). Zij hebben dus een directe invloed bij het bruin kleuren van de huid. Omdat carotenoïden ook antioxidanten zijn, ze beschermen de huid tegen roodverbranding door UVB?stralen. Deze beschermende werking is na 10 weken innemen van de suppletie, merkbaar. L?fenylalanine en L?tyrosine zijn voorlopers melanine, en Foliumzuur, koper en PABA zijn cofactoren bij de aanmaak van melanine. Zij spelen dus een indirecte rol bij de bruining van de huid omdat ze de aanmaak van melanine (het pigment dat de bruining veroorzaakt) stimuleren. Vitamine E, vitamine C, citrus bioflavonoïden en foliumzuur zijn eveneens antioxidanten. Selenium en koper zijn belangrijke cofactoren van lichaamseigen antioxidantnetwerken. Antioxidanten maken de vrije radicalen die in de huid vrijkomen bij blootstelling aan UV?straling onschadelijk. Dus helpen ze beschermen tegen zonnebrand, huidveroudering en huidkanker. Vitamine C is ook nodig voor de collageenaanmaak in de huid. Ook is vastgesteld dat de huid na inname van deze antioxidantenmix met bèta?caroteen, lycopeen, luteïne, vitamine E en selenium minder droog werd en minder ruw. 

Waarom is bescherming tegen uv-straling zo belangrijk als je ook een bruine teint wilt hebben? UV-straling, met name uv-b zorgt voor verbranding van de huid en dit leidt bij een opstapeling van verbranding door het leven heen tot dna-schade en uiteindelijk op een zeer vergroot risico van huidkanker.  UV-a straling draagt ook bij aan verbranding van de huid, maar vooral ook aan huidveroudering, zoals rimpelvorming, uitdroging en pigmentvlekken. Welke beschermingsmogelijkheden zijn er allemaal? Ten eerste heeft de huid een eigen beschermingsmechanisme en dat zijn de aanmaak van melanine, waardoor de huid dus bruin kleurt en de tweede is verdikking, waardoor straling iets minder goed door de huid heen kan gaan. Aanwezige antioxidanten in de huid helpen om de stroom van vrije radicalen die op gang komt bij blootstelling aan uv-straling weg te vangen. Dit kun je dus ook ondersteunen met extra antioxidant-rijke voeding en met speciale suppletie zoals Bronzestim. Het huidoppervlak bescherm je verder met een goed werkend uv-filter, zoals is verwerkt in UV Defense.

Voor wie is dit product geschikt? Voor iedere volwassene die op een veilige manier een bruine teint wil krijgen, of gewoon extra bescherming wil in de zomer zonder dat een bruine teint gewenst is. Het is noodzakelijk om met de suppletie te beginnen vier weken voorafgaand aan de vakantie of een zonnebankkuur. Een tot twee capsules per dag. Slik Bronzestim de hele zomer door, of zo lang blootstelling aan uv-straling voortduurt. Is Bronzestim te combineren met andere voedingssupplementen?Ja, de percentages van de gebruikte stoffen liggen binnen de veilige marge van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Maar het is niet nodig om naast Bronzestim nog een extra antioxidantencomplex in te nemen, omdat de belangrijkste stoffen al zijn verwerkt in Bronzestim.

Bestel de producten direct online in de webshop van Pascaud! (helemaal naar beneden scrollen: daar staan de nieuwe producten).

Note: een aanrader is ook het Repair Complex serum met anti-oxidanten en foliumzuur om de schade na een zonnige dag in de huid te reduceren. Lekker voor de nacht dus.

Lees ook