Gezicht Make-up Rimpels en slapte Teint Zon

Monique wordt heel blij van La Prairie, Collistar en Sisley…..

beautiful glowing skinOoit leerde ik van visagist Mari van de Ven dat La Prairie fantastische foundations heeft. Niet alleen de texturen zijn mooi dekkend en geven de teint een betoverende gloed, ook de kleuren zijn prachtig – en we weten dat dat heel nauw luistert. Ik ben altijd La Prairie fan gebleven voor de make-up en recent werd de concealer Light Fantastic Concealing Brightening Eye Treatment weer onder de aandacht gebracht. Een product dat niet alleen kringen en wallen verdoezelt, maar ook de oogopslag opfrist: en daar houden wij van. Een beetje toveren met pigmentjes waardoor je soms matte ogen (door vermoeidheid, hormonen en de hele rataplan als je veertig bent geweest..) net even die sprankeling terugkrijgen die de jeugd zo kenmerkt. La Prairie concealing brigthening eye treatment Het camoufleert fantastisch, kan het niet anders zeggen en de kleuren zijn ook weer helemaal top. Ik heb zelf nr 20 uitgeprobeerd. Het dekt al in 1 laagje, wellicht een tweede dun laagje. Geen witte randen rond je ogen en het lijkt inderdaad net of je ogen meer open gaan – alsof je echt goed geslapen hebt! Het product zit in een stift met doordrukknop. Als applicator is het kwastje bedoeld, maar helaas zijn kwastjes niet aan mij besteed: ik veeg het er toch weer af met mijn vingers en smeer het uit. Niet echt hygienisch nee, wat dat betreft zou het beter in een doseertubetje kunnen zitten. Maar hoe dan ook, ik kan niet meer zonder. Ik hou van producten waar ik moeiteloos de hele dag op kan vertrouwen: niet dat het wegsmelt, in de lijntjes trekt, enzovoort, goed te combineren is met andere producten zonder dat de chemische structuur verandert, en dit is zo’n product. Ik ga er blind voor, en die prijs? 56 euro, die is het dubbel en dwars waard.

Collistar HD foundationMake-up artist Dominique Samuel vertelde me al dat steeds meer make-up HD-proof wordt: ofwel zo creamy van structuur dat je gezichtshuid voor de tv-camera (tegenwoordig steeds vaker met high definition lenzen) er ook nog voileachtig mooi uitziet. Met de oude cameralenzen kon je poederen wat je wilde, je zag die pancake toch niet zitten, maar met de moderne fijngevoelige lenzen dus wel. Vandaar…steeds meer merken gaan erop over, en benoemen het dan ook ‘HD”. Ook Collistar, voor de nieuwe HD Foundation, een re-compacting anti-wrinkle cream. Een fijne lichtromige creme die heerlijk uitsmeert en een matte tot licht glanzende finish geeft, die ook weer heel erg lang goed blijft zitten. Hier is het wel even zoeken naar de juiste kleur. Ik had no 3 uitgeprobeerd en die was een fractie te licht. Ik ben dus heel benieuwd naar een mix van no 3 en no 4. Maar dat HD…prachtig. Soms denk ik wel, het is toch niet nieuw, creme foundations bestaan al langer, maar het gaat hier om een delicate balans tussen matterende eigenschappen en een onzichtbare finish die dekt wat gedekt moet worden. De foundation bevat een spf 10.

Sisley All day All yearEn dan Sisley’s All Day All Year! Enkele jaren geleden had ik een interview met het hoofd R & D van Sisley in Parijs. Een zeer openhartig gesprek waarin Roger Renou me toen al vertelde hoe trots hij op deze creme was: ‘Deze dagcrème All Day All Year biedt een ‘shield’ aan de huid: schermt het af van schadelijke invloeden van buitenaf, zodat de huid al haar natuurlijke energie kan gebruiken tegen het biologische huidverouderingsproces. Het geeft dus als het ware meer rust aan de huid, zodat er geen energie verloren gaat aan het afwenden van de uitwendige agressoren.’ Ik wist toen al dat dit product vanaf je 25ste gebruikt kan worden, maar eigenlijk een levenlang gebruikt kan worden, juist omdat het zo beschermend werkt. Sisley heeft traditionele zonnefilters op een vernieuwende manier gebruikt, die ik ook maar weinig tegen kom: de synthetische filterstoffen zijn ingekapseld in keratinebolletjes en blijven hierdoor op de huid liggen.  Het voordeel hiervan is dat de filters langer werkzaam zijn (Sisley belooft 8 uur). Normaal breken synthetische stoffen binnen 2 uur af omdat ze worden opgenomen door de huid en hun functionaliteit kwijtraken omdat ze de straling absorberen. Omdat de filters op de huid blijven liggen, zijn ze ook beter verdraagzaam voor gevoelige huiden. Het filtersysteem is in staat om 90% van de uvstraling weg te vangen, volgens Sisley behoort daartoe ook uv-a.

Ik keek nog even wat Paula Begoun erover te melden had, maar zoals gewoonlijk checkt zij alleen inci-lijstjes waardoor ze niet weet op welke wijze de formulering tot stand is gekomen. Ze fulmineert dat in dit product gangbare filters zijn gebruikt die volgens haar niet meer dan een spf 8 vertegenwoordigen en waar je dus wel verschrikkelijk veel geld voor neer moet tellen. Dit is haar zwaktebod, want inci-lijstjes lezen is niet voldoende! Het systeem is anders opgezet waardoor de filters langer mee gaan, maar zij leest geen persrapporten, ze vraagt ze ook niet op, ze belt ook niet voor uitleg met de merken. Het is onvoorstelbaar dat ze maar door kan tetteren met haar zwart-witte tunnelvisie en beoordelingen uitbraakt zonder ooit merken te bevragen hoe ze hun producten tot stand brengen (journalistieke hoor -en wederhoor is haar vreemd denk ik vaak). Ja, ik ga nog even door, want onlangs las ik op haar blog dat ze voor het eerst in haar leven uitgenodigd in het lab van Procter & Gamble in Amerika en was ze flabbergasted over hoeveel testmogelijkheden er inmiddels al bestaan (!)…nou vraag ik je….maar dit maar weer terzijde (in Amerika kun je ook het geloof verkopen aan miljoenen zielen als je maar hard genoeg schreeuwt…), we gaan door met Sisley.

Ja, er hangt absoluut een kostbaar prijskaartje aan en heb ik als journalist makkelijk praten omdat ik producten ter recensie krijgen aangeboden, maar toch, ik claim niet alwetend te zijn, doe niet aan tunnelvisies en heb zeker niet de drang als een profeet de wereld over te willen gaan om mijn eigen producten ten koste van anderen aan de man te willen brengen (hoeveel ook ik aan Begoun’s boeken heb gehad, hoor, dat zeker). Maar dit product zit ingenieus in elkaar: met een time released filtersysteem, heath shock proteinen en anti-oxidanten die elkaar versterken in hun beschermende werking tegen invloeden van buitenaf en die een vrije radicalen stroom op gang brengen. Sisley adviseert overigens niet om dit product als anti-zonnebrandmiddel te gebruiken, het is puur voor de dagelijkse bescherming tijdens normale blootstelling aan uv-straling – maar dus niet als je urenlang naar buiten gaan tijdens zonnig weer.

De creme smeert fijn gelijkmatig uit, matteert de huid en geeft een zachte gloed. Dit effect blijft ook zeer langdurig aan. Je voelt de creme niet op je huid zitten. 50 ml in pompflacon kost 239 euro.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

12 reacties

 • @Monique en Teha, de concealer van Bobbi Brown mag dan goedkoper zijn, je krijgt meer waar voor de La Prairie concealer. BB is slechts 1,5 ml en La Prairie 2 x 2,5!

 • @babs, het time released verhaal klopt niet, was ons verkeerd doorgegeven! het gaat om inkapselde synthetische zonnefilters die dus intact op de huid blijven liggen en daardoor 8 uur lang blijven werken. normaal gesproken zijn synthetische zonnefilters na 2 uur uitgewerkt. deze filters dus niet. bijkomend voordeel is er voor de gevoelige huid, die vaak minder goed tegen synthetische filters kan omdat ze in die huid dringen. het filtersysteem in dit product vangt 90% van de zonnestraling weg.

 • @babs bij time released wordt er vanuit een microscopisch klein bolletje telkens wat stof afgegeven aan de huid. ik doe even navraag hoe ze dit precies ontwikkeld hebben voor de zonnefilters.

 • Hoe werkt een time-released creme, is het zoals je tankt voor je auto en niet direct al je brandstof op is? Ik heb gelezen dat bv. time released vitamine C niet werkt, omdat het al in je maag-darmkanaal opgenomen dient te worden en de rest dus afgevoerd wordt. Maar als een creme dat kan, vind ik dat wel erg knap.

 • Ha Moniqeu, dat is een goed idee want ik weet eigenlijk ook niet precies hoe je dat aanbrengt.
  Dus óp naar de Bijenkorf.

 • ha die lieve teha, je zou het eens moeten vragen, gewoon vragen. het zit wel in kleine tubes, dus ik weet niet of het gaat, maar ga er anders gewoon onopgemaakt naartoe en vraag of ze het bij je willen aanbrengen, dan kun je het ook zien. weet je ook meteen de juiste kleur:-)

  voor minder geld heb je ook mooie concealers bij bobbi brown, heeft een stand in de bijenkorf. daar maken ze je ook met alle liefde een beetje op

 • @monique: zou ik van die concealer een proefje kunnen vragen? bij Douglas?
  Want ik heb nog nooit een concealer gebruikt dus zou het eerst even willen proberen!
  Ben een beetje laat met alles (55), maar doe nu wel, dank zij deze site, een inhaalslag. Nu nog een beetje meer verdienen;)

 • Monique,

  Heb je de andere kleuren ook gezien? M.a.w. zou er voor mijn huidskleur ook een geschikte tint bij zijn? En weet je wat het kost? Zo jammer dat op de Collistarsite geen prijzen vermeld worden.

 • Hallo Monique,

  Superleuk stuk en van deze producten word ik dan wél hebberig:-))

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen