Lancaster wijdt een uitgebreid persbericht aan hun applicatie die je hier kunt lezen.

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Lancaster wijdt een uitgebreid persbericht aan hun applicatie die je hier kunt lezen. Lancaster heeft de tool interactief gemaakt. Je krijgt informatie over de zonkracht op jouw locatie en dan meteen advies over het juiste zonproduct. Wij herinneren ons dat L’Oreal twee jaar geleden dit ook deed, maar dan via een leuke online banner. Wat het verhaal van Lancaster uniek maakt is dus de verbinding met GPRS om jouw locatiepositie te bepalen. Well done!

De webshop Parfuma brengt de geuren nu ook via iPhone in huis. Je treft hier het persberichtaan:  Parfuma iPhone app. En hiervoor hebben we onze parfumrecensent Maxim eens gevraagd wat hij ervan vindt:

‘Een database van parfums met een foto, belangrijkste info en piramide is heel handig, maar als je alleen informatie brengt over je eigen geuren, vind ik dat toch weer beperkt als parfumliefhebber. Ik ga dan toch weer liever naar de website van Basenotes en Osmoz en een paar betrouwbare blogs. Op basenotes kan ik ook ervaringen lezen en het lijkt mij onafhankelijker. Ik heb voor de grap ook gekeken naar WAT voor informatie ze aan mij zouden geven. Cedre van Serge Lutens een “dierlijke houtgeur”? Bois d’Encens van Armani Privé “een sensuele geur”? Gelukkig schrijven ze erbij, dat het naar kerkwierrook ruikt. Maar dat zijn weer die marketingkreten, die niets over de geur zelf zeggen (hebben ze het geroken toen ze dat schreven?) Ze  helpen je niet om een karakter van de geur te begrijpen. Ik heb er dus weinig aan.

Daarnaast kan ik de geur direct kopen bij Parfuma of contact met ze opnemen. Maar eigenlijk wil ik liever alle plekken weten waar de geur te koop is  – ook de geuren, die Parfuma niet heeft. Het leukste zou zijn, als een GPRS functie mijn locatie zou bepalen en mij naar de parfumerie in de buurt sturen, maar ik denk, dat het moeilijk realiseerbaar is – er moet veel te veel informatie worden verwerkt en dan nog van de concurrerende ketens. En soms wil ik ook de prijzen vergelijken – of moet ik er blind op kunnen vertrouwen, dat Parfuma voor mij voordelig is? Ik zou het geweldig vinden, maar dan graag op een manier zoals de database Beautypedia van Paula Begoun is opgezet. Wellicht is dat teveel gevraagd….’

Lees ook