‘Net terug uit New York. De plek waar ik zo van hou. Lopend door de straten met mijn rugzakje…..mijn droom stukje bij beetje waarmakend: een nieuw leven en een nieuwe carrière in the States! Het voelt soms als helemaal opnieuw beginnen, maar de energie, het leven en de wereld van make-uppen is daar toch zeker […]

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Do en JSP‘Net terug uit New York. De plek waar ik zo van hou. Lopend door de straten met mijn rugzakje…..mijn droom stukje bij beetje waarmakend: een nieuw leven en een nieuwe carrière in the States! Het voelt soms als helemaal opnieuw beginnen, maar de energie, het leven en de wereld van make-uppen is daar toch zeker wat anders dan hier in ons kleine polderlandje.

 En lopend door de straten van New York word ik dus plotseling door mijn Amerikaanse agent gebeld: “ Yeah, you have been booked for the premiere of Sex and The city 2 in London” Wow! Ik was natuurlijk helemaal in de wolken.

Ik kwam aan in Londen, in het bekende Claridges hotel, wat door de Condé Nast is uitgeroepen tot een van de beste hotels van Londen dit jaar. Twee weken geleden trouwde ook onze eigen Lara Stone daar met Little Britain ster David Williams. En nu liepen al die sterren daar van Sex and the City, including myself. Uberhip!

Eerst ontmoette ik de persdames, allemaal super aardig, daarna kon ik mijn kamer inspecteren om vervolgens een uur later onder te duiken in het spektakel. Een druk en strak SJP praat met de persprogramma van 3 dagen: 2 dagen lang was alle pers uit Europa over de vloer, met uitzondering van 1 land: Nederland! Shame, shame, shame.

De dag van de première was zo spannend. Elke keer als ik grote opdrachten heb, met internationale celebrities werk, voel ik die prettige, onrustige spanning. Het moment suprême, je gaat ze ontmoeten, en geloof me, dan sta ik van binnen echt te gillen van trots!

Sarah, kristin, Cynthia, Michael Patrick King, Chris North, ja Mister Big… hij is goed afgevallen voor de 2e film 😉 en Kim….

Dominique en Michael Patrick KingIk ben geboekt voor de grooming voor Chris North en Michael Patrick King…. Eh ja.. Sarah Jessica Parker staat natuurlijk bovenaan mijn lijstje, maar ach, je moet ergens beginnen. 😉 Michael Patrick King was super relaxed met opvallend veel, directe sarcastische humor. Ik kon wel zeggen: dat klikte meteen, want herkenbaar. Hij is de grote man achter Sex and The city en een welverdiend schrijver. Hij schreef o.a. ook de verhalen van Will & Grace. En dan Chris North… eh ja Mister Big…. A name he deserves, zullen we maar zeggen.

Sarah en de meiden kwamen met een  geheel eigen entourage, waaronder de make-upartist Laura Mercier, die ik nog samen met Monique Lindeboom voor BeautyJournaal heb geïnterviewd. En Serge Normant, waar ik echt een heel groot fan van ben…

Het voelde aan alsof ik aan het werk was binnen een grote familie. Ik werd opgevangen als een nieuw lid, en dat voelde echt als een warm bad. En ik genoot van de hectiek. De journalisten die elk maar vier minuten kregen voor hun interviews, ik stond erbij en keek ernaar en verbaasde me regelmatig over de weinig originele vragen die gesteld werden. Als er dan eens een rebel van een journalist tussen zat merkte je ook dat de cast dat erg leuk vond.

En dan die première avond! Ik mocht als enige van de make-up artists mee over de rode loper, om ze a la minute bij te kunnen poederen en te glossen, inclusief SJP herself. Ah, wat was Do ready for actionik opgewonden!

Toen we uit de auto stapten werd ik overweldigd door de enorme massa pers die op de been was, en alles moest snel, snel, en het gegil van de fans was hilarisch. Het circus was nu in volle gang. Ik liep er naast of er achteraan, het was maar net was goed uitkwam, zodat ik ze op een onbewaakt moment ook even ongezien kon bijpoederen.

Ik zag zoveel andere celebs, van Kylie Minogue tot Gok Wan, de stylinggoeroe van de UK, een flirt die in die dagen al menigmaal zijn oog op mij had laten vallen.

Londen deze dagen was voor mij echt een droom die uitkwam. Ik ben trots, die Hollandse jongen, zo dicht bij het vuur. Het is tot nu toe echt een hoogtepunt uit mijn carrière, en ook wat ik wil: internationaal werken als make-up artist. Leuk is ook dat Michael Patrick King me alweer heeft aangevraagd voor een ander event…. Yeah..

Nog een leuke tip voor jullie: nu er steeds meer in HD gefilmd wordt, wordt het ook steeds belangrijker dat de make-upbasis vrijwel onzichtbaar is. Hiertoe komt nu dus ook steeds meer zg. HD make-up uit. Hele fijne siliconenbases die een flawless effect op de huid hebben. Je ziet geen poeders, poriën en andere zaken meer.’

Liefs, Dominique

Bekijk hieronder nog eens de foto-film!

Lees ook