De pro-Palestijnse organisatie is erop uit om de zakelijke overeenkomst tussen Sephora en Ahava ontbonden te krijgen, aldus een bericht op CosmeticsDesign.

00:55 - 00:33
luistertijd 00:55 - leestijd 00:33

De pro-Palestijnse organisatie is erop uit om de zakelijke overeenkomst tussen Sephora en Ahava ontbonden te krijgen, aldus een bericht op CosmeticsDesign.com. Het is niet de eerste keer dat er protest is tegen het cosmeticamerk Ahava. In 2009 werd een zending producten ter waarde van 38 duizend euro door de Palestijnse douane vernietigd om het in bezette gebieden geproduceerd zou zijn.

De Nederlandse autoriteiten zijn ook al eens op de zaak ingegaan en onderzochten of er door de Dode Zee mineralen die het merk gebruikt, belasting werd ontdoken. Producten die in Israel worden geproduceerd kunnen rekenen op een lagere belasting.

 De Amerikaanse vrouwen voor vrede organisatie CodePink, organiseerde vorig jaar een demonstratie en riep op tot een boycot van de producten. Er zou gebruik gemaakt worden van onrechtmatig verkregen grondstoffen uit de bezette gebieden.

Lastige kwestie, zullen we maar zeggen.

Lees ook