shop Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation De starfoundation van onze Dian! Prachtig dekkend en egaliserend in 1 laagje. Zeer lang houdbaar. Hydraterend en met een lightweight gevoel. In meer dan 40 kleuren. Bekijken Kringen en wallen vertroebelen je mooie oogopslag, zo simpel is het. Vaak helpen levensstijl en goede make-up (concealers en de juiste kleuroogschaduw […]

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

Kringen en wallen vertroebelen je mooie oogopslag, zo simpel is het. Vaak helpen levensstijl en goede make-up (concealers en de juiste kleuroogschaduw en opmaaktechniek) meer dan een ‘de-puffer’, maar fabrikanten blijven proberen de ultieme belofte waar te maken waardoor je nooit meer hoeft te slapen, je laveloos kan zuipen, het allerslechtste kan eten en make-up bij het chemisch afval kan brengen.>
Nu ja…ach ja. Clinique heeft nu een All about eyes serum dat alle onheil van de avond ervoor als een tovenares moet weg poetsen, of zoals Clinique het zeg: ‘Vandaag moet je als een vrouw (…) wakker worden, er goed uitzien en er meteen vandoor kunnen gaan.’ De roller (parfumvrij) bevat een gelserum dat de huid onder de ogen direct gladder trekt (dankzij collageen in het product) en minder doorschijnend maakt waardoor het blauwe schijnsel van de aderen er doorheen moet afnemen. Er zitten ook kalmerende stoffen in uit o.a. hop en het vochtafdrijvende cafeine. Het serum kan zowel over de foundation als eronder gebruikt worden. Het is vanaf juni 2010 te koop en kost 29 euro.

Andere anti wallen en wallentips: rollen met ijsklontjes, je hoofd iets hoger leggen tijdens het slapen. Oorzaken van kringen zijn vaak genetisch, ook de vorm van de oogkas speelt een rol als de oogbol veel schaduw geeft onder het oog, soms ijzertekort, allergie, ophopingen van melanine door een dunne huid heen.

 
En dan die wangen! Het is bekend dat naarmate je ouder wordt, de steunweefsels van de huid verslappen, de zwaartekracht zorgt daarbij ook voor een neerwaartse spiraal. In het gezicht betekent dat dat het middendeel van het gezicht naar beneden uitzakt, met hangwangetjes tot gevolg. Terwijl het kenmerk van jeugdigheid juist die volle wangen zijn. Het Italiaanse huidverzorgingsmerk Pupa heeft een serie ‘pump up the volume’ producten uitgebracht, waaronder voor de wangen. Inzet is het steunweefsel in de huid weer wat steviger te maken. Hiervoor gebruikt men een stof die de vetstofstofwisseling in de cellen moet stimuleren: niet de opslag van vet in de cellen tegengaan maar juist binnenhalen en vasthouden, daarnaast bevat het peptiden die het huidoppervlak verstevigen en stoffen die de collageen productie moeten stimuleren en sterk vochtbindende eigenschappen hebben waardoor de huid er ook voller uit gaat zien door lichte opzwelling van de buitenste huidlaag. Het moet resulteren in ten eerste zachte wangen en een optisch iets vollere huid. Testresultaten gaven een gemiddelde extra vulling van 2.44 mm aan bij 25 vrouwen in 8 weken, getest met een plicometer. De maximale waarde was +5 mm, maar die kwam alleen bij 2 vrouwen voor.

Kortom, lekker zomernieuws met veel hoop, want dat doet leven:-))

 

Lees ook:

Lees ook