Harriet krijgt een topfacial!

05:06 - 03:03
luistertijd 05:06 - leestijd 03:03

La Mer facial‘Nu ga ik zelden naar de schoonheidspecialiste, ik heb altijd het idee: dat kan ik thuis ook wel, een beetje smeren met crèmes. Vaak worden de gebruikte producten sterk gepusht, of kom ik met een vuurrood en geirriteerd gezicht weer naar buiten. Of je ligt in je stoel tegen een systeemplafond aan te kijken, met zogenaamd rustgevende walvisgeluiden op de achtergrond (….)’.

Ik word ontvangen door een vriendelijke, kordate medewerkster (Joyce van der Velden) van La Mer, professioneel gekleed en met een prachtige frisse, stralende huid. Veelbelovend! Ik mag plaatsnemen in een geweldige stoel met ingebouwd voetbad. De facial begint namelijk met een heerlijke voetmassage waarbij je voeten om de beurt in een warm bubbelbad ontspannen. Normaal kan ik er niet tegen als er iemand aan mijn voeten zit, maar dit gaat wonderwel goed en ik geef me over aan de behandeling. Het is een goed idee om met een voetmassage te beginnen, omdat je echt ontspannen bent als de facial zelf begint. Je kunt de drukte van de dag lanzaam loslaten. Hier gelukkig geen muziek op de achtergrond maar het geluid van kabbelend water uit een fonteintje:-)

Harriet (42, juridisch secretaresse en spinninginstructeur)

‘Joyce laat me lekker ontspannen en zegt alleen de nodige dingen. Ze vertelt het bekende verhaal over het ontstaan van La Mer, over wat ze gaat gebruiken en hoe de producten hun werk doen. Ze laat me 2 reinigers ervaren: the Cleansing Foam en The Cleansing Lotion. Allebei even heerlijk, de een wat lichter van structuur dan de ander. De reiniger wordt verwijderd met een verwarmde, vochtige handdoek. De sensatie van de verkoelende producten afgewisseld met de warme doeken doet het hem. Aangenaam!
Als ik me goed herinner – je kunt je voorstellen dat je lekker wegdroomt met zo’n behandeling – volgt er een katoenen masker (the Radiant Mask) met een drievoudige werking: verhelderend, vol anti-oxidanten en anti-irritanten. Terwijl dit intrekt krijg ik een handmassage met de handcreme van La Mer.De tijd wort hier goed benut, ze verlaat je geen minuut en is voortdurend met je bezig. Dan volgt The Eye Concentrate. Deze creme wordt met een speciale applicator opgebracht: met twee staafjes met metalen bolletjes wordt de oogcontour gemasseerd. Erg fijn! Daarna The Regenerating Serum, het nieuwste, meest geconcentreerde product van La Mer, speciaal tegen huidveroudering. Tot slot de klassieke Creme de la Mer moisturizer.

‘Als ik uiteindelijk in de spiegel kijk zie ik eruit alsof ik een week geslapen heb en een boswandeling heb gemaakt van een uur. Fris, stralend en blozend.’

Je zou zeggen, laag na laag, veel te veel en te vettig, maar alles wordt volledig geabsorbeerd, mede door de uitstekende masserende behandeling van Joyce. De hele behandeling is erop gericht de huid te laten ontspannen, kalmeren en fris te maken. Als ik uiteindelijk in de spiegel kijk zie ik eruit alsof ik een week geslapen heb en een boswandeling heb gemaakt van een uur. Fris, stralend en blozend. Als extraatje krijg ik de the Creme de la Mer Treatment Foundation SPF 15 opgebracht. Een foundation die een heel natuurlijke tint geeft en eveneens aanvoelt als een crème. Als kers op de taart kreeg ik ook nog een minitoiletasje met samples mee van alle producten die gebruikt zijn bij mijn behandeling. Je kunt je voorstellen dat ik de salon uitzweefde…!

Na La Mer voor het eerst zelf ervaren te hebben, begrijp ik de hype rond het product. Een direct effect van de cremes (en behandeling) is er absoluut, maar nu ben ik erg nieuwsgierig hoe de producten op de langere termijn uitpakken. Doen ze wat er beloofd wordt: een ultieme stralende huid? Het proefpakketje staat alvast klaar op de toilettafel. Ik geniet nog even lekker verder.

La Mer is het merk in celebrity-land, maar voor de doorsnee consument kan de prijs een groot struikelblok zijn. La Mer is duur, absoluut, maar dan kan juist een Radiant Facial een erg goede optie zijn om af en toe te doen. Je krijgt kwaliteit voor je geld, en een stralend frisse teint als resultaat.

Het enige minpuntje dat ik kan opmerken over de behandeling is dat de salonruimte niet helemaal past bij de luxueuze uitstraling van het merk. De luxe van parfumerie  Louise op de begane grond wordt in de behandelruimtes beneden (kelder) niet doorgezet. Je hoort teveel geluiden van buiten/boven en de inrichting is efficient en praktisch, maar zeker niet met een rijke uitstraling. Dat zou de beleving helemaal afmaken.’

Voor meer info over La Mer en parfumerie Louise: www.parfumerielouise.nl  en www.cremedelamer.com

Lees ook de cosmetica reviews van onze andere testpanelleden

Lees ook