De lezeres meldde ons het volgende: 'Ik ging gisteren shoppen voor oa.

08:05 - 04:51
luistertijd 08:05 - leestijd 04:51

De lezeres meldde ons het volgende:

‘Ik ging gisteren shoppen voor oa. een zonneproduct voor het gezicht. Ik gebruikte altijd Lancaster SPF 15 maar wil nu minimaal een SPF 30. Nou leek me dat redelijk simpel maar ik viel van de ene verbazing in de andere want er zijn zoveel verschillende soorten! Waaronder een (cellular) van de oude lijn 88 euro en de nieuwste waarin o.a een deel van het 365 dagen serum in verwerkt is (dat heb ik als serum eerder gebruikt en was fijn) ook pakweg 88 euro. Maar.. en nu komt het. De verkoopster beweerde dat je er eigenlijk alsnog een serum en/of dagcrème onder moet gebruiken (dus zelfs bij die duurdere zonneproducten die zich presenteren als net zo goed als een dagcrème maar dan met hoge SPF). Bovendien is er van Lancaster ook een aftersun crème die extra verzorgend zou zijn. Nu heb ik altijd begrepen dat je beter niet teveel werkzame stoffen op je huid kan hebben in de zon omdat je niet weet hoe die reageren op de zon.

Driedubbele vraag eigenlijk:
a) is het slim om onder je zonneproduct nog een serum en/óf dagcrème te gebruiken, kan dat niet helemaal verkeerd uitpakken?
b) als je al serum of dagcrème zou gebruiken onder je zonneproduct kan dan niet volstaan worden met een gewoon product met een flink hoge SPF
c) is zo’n aftersun product nou echt beter/werkzamer dan je gewone huidverzorging?’

Het antwoord van Lancaster: 

Antwoord op vraag a: alle Lancaster zonproducten en after sun producten voor het gezicht kunnen tijdens de zomer en/of zonvakantie de normale dag- en nachtverzorging vervangen. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt kun je onder het zonproduct nog je dag- of nachtcrème aanbrengen, maar het hoeft niet. Lancaster adviseert wel om haar basisserum, het 365 Cellular Elixir, onder het zonproduct aan te brengen. Dit serum beschermt de huid tegen vrije radicalen en het ondersteunt het huideigen herstelsysteem om beschadigt DNA weer te herstellen. Het 365 Cellular Elixir serum, dat in twee verschillende texturen te verkrijgen is, adviseren wij na het reinigen van de huid, onder elk huid- en zonproduct.

Antwoord op vraag b: de Lancaster Sun Care producten bieden meer dan alleen effectieve UVA- & UVB-filters. We hebben in onze producten ook een Radical Protection Factor zitten – een complex van verschillende natuurlijke ingrediënten die de huidcellen beschermen tegen de vrije radicalen en deze neutraliseren zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten aan de cel en het DNA van de huidcel. Vrije radicalen ontstaan o.a. door te veel blootstelling aan het zonlicht en zijn één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Verder bevatten de meeste Lancaster Sun Care producten een uniek complex die de bruining stimuleert waardoor je sneller, mooier en egaler bruin wordt. Het is een gegeven, dat wanneer je snel lekker bruin bent, je minder tijd in de zon zult doorbrengen, wat uiteindelijk weer beter is voor je huid.  Daarnaast heeft Lancaster in haar uitgebreide zonproducten heel veel verschillende texturen en spf’s zodat iedereen de textuur en spf kan uitkiezen die bij haar/zijn omstandigheden, levenswijze of behoefte past.
 
Antwoord op vraag c: ja een after sun heeft een specifieke werking die een body lotion of ander hydraterend product niet bezit. Het ‘haalt de hitte uit de huid’. Een after sun bevat specifieke ingrediënten om de werking van de UV-stralen die nog in de huid doorwerken als u al uit de zon bent, tegen te gaan door de huid te kalmeren, hydrateren en verzorgen. Misschien heeft u het zelf al eens ervaren dat, maar wanneer u na het zonnen een op body lotion uw huid aanbrengt, u het heel warm krijgt en gaat transpireren. U voelt zich dan ‘opgesloten’ in uw huid, de warmte van de zonnestralen die in de huid zit, kan de huid moeilijker verlaten. Met een after sun dat kalmerende, hydraterende en verzorgenden ingrediënten bevat, heeft u hier geen last van. De Lancaster after suns bieden u nog een extraatje. Ze hogen de bruining van de huid nog eens extra – de Tan Maximizer after suns kunnen de bruining met wel 80% verhogen. U wordt dus nog sneller en mooier bruin wanneer u uw huid na het zonnen verwent met een Lancaster after sun.

Ter verduidelijking van de Lancaster zonproducten voor het gezicht:
– De Sun Beauty Care lijn, verkrijgbaar in SPF6, 10, 15, 30, zijn zonproducten die een preventieve anti-ageing werking hebben. De huid wordt beschermd met UVA- & UVBfilters en ons RPF Complex, wordt goed gehydrateerd en verzorgt én krijgt door een uniek Lancaster complex, die de bruining extra stimuleert, snel een mooie, bruine teint.

– De Ultra Protection Tan Control SPF50+ is speciaal ontwikkeld voor de (zon)gevoelige huid en degene die liever niet zo bruin wil worden of de huid juist extra goed wil beschermen. Dit zonproduct met UVA- & UVB-filters in de allerhoogste categorie (SPF50+) beschermt de huid effectief.  Speciale hydraterende en verzorgende ingrediënten houden de huid heerlijk soepel en je wordt op een wat langzamere wijze toch mooi bruin.

– De Sun Age Control lijn SPF15 en SPF30. Deze producten zijn zonproduct PLUS anti-ageing dagverzorging in één. De UVA- & UVB-filters en het RPF Complex beschermen de huid tegen UV-stralen én een speciaal complex ondersteunt het huideigen herstelsysteem om schade aan het DNA van de huidcellen direct te  herstellen. Hydraterende en verstevigende ingrediënten zorgen er voor dat de huid ook tijdens het zonnen heerlijk soepel en stevig aanvoelt en het unieke Lancaster complex die de bruining stimuleert, geeft de huid snel een mooie, egaal bruine teint.

– De Sun Age Control Mature Skin lijn SPF30 en SPF50 zijn ook zonproduct PLUS anti-ageing dagverzorging in één. Ook deze zonproducten beschermen de huid met UVA- & UVB-filters en het RPF Complex tegen UV-stralen, bevatten een speciaal complex dat het huideigen herstelsysteem ondersteunt om schade aan het DNA van de huidcellen direct te herstellen en hebben een hydraterende, voedende en verstevigende werking waardoor de huid ook tijdens het zonnen heerlijk zacht, soepel en stevig aanvoelt. Daarnaast bevatten deze producten een speciaal anti-pigmentvlekken complex waardoor pigmentvlekken worden voorkomen en bestaande langzaam minder zichtbaar worden.

De twee Lancaster after suns voor het gezicht,  die tijdens de zomer/zonvakantie de normale nachtverzorging kan vervangen, zijn:
Tan Maximizer soothing moisturizer face – een zachte emulsie die huid direct verkoelt, hydrateert en kalmeert. Daarnaast geeft het de melanine aanmaak een extra boost zodat de huid nog sneller bruin wordt. Deze after sun kan tijdens de zomer/zonvakantie d
Sun Age Control Night Balm after sun – dit is een after sun PLUS anti-ageing nachtverzorging in één. Het product verkoelt, kalmeert en hydrateert de huid en tijdens de nacht ondersteunt het met een speciaal complex het huideigen herstelsysteem dat DNA-schade aan de huidcellen herstelt. En de after sun geeft de melanine aanmaak nog een extra boost zodat de huid nog sneller bruin wordt.

Lees ook:

Lees ook