Krijgt haar vermoeide huid een frisse teint

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Vichy Aqualia Antiox dagcreme

De verpakkingstekst claimt een direct gezond en stralend effect door de kenmerken van een jonge huid te verbeteren: 1. Stralende huid, 2. Ge-egaliseerde teint en 3. Een gladde huid. Vichy zegt zelfs dat binnen twee weken de eerste resultaten zichtbaar zouden moeten zijn. Ik ben benieuwd!  

Als begin 30’tiger word ik geconfronteerd met de eerste tekenen van ouderdom: de zogeheten “expressierimpels”. De oogleden die wat slapper worden en gaan hangen.  Een doffe huid  met vlekken en wat littekentjes her en der. Ik kan er mee leven, want zit lekker in mijn vel! Maar mijn aandacht wordt wel steeds vaker getrokken door producten die dit soort “tekortkomingen” aanpakken. Ik was dan ook erg benieuwd naar het resultaat van deze crème. Zou de crème echt de tekenen van vermoeidheid wegnemen, en rimpeltjes en onregelmatige en doffe huid bestrijden?

De tube ziet er cosmetisch uit door haar parelmoer zilveren kleur. Deze misstaat niet op mijn toilettafel! Het doosje is wat minder aantrekkelijk: functioneel en klinisch aandoend, maar daardoor heb ik wel het idee dat het wel eens waar zou kunnen zijn wat Vichy claimt. Hoe dan ook: ik gooi het doosje weg.

De geur is prettig en niet overheersend. De crème smeert makkelijk uit. Bijna fluweelachtig qua substantie en trekt direct in mijn huid. Het voelt verzorgend aan. Je kan  direct je make-up op doen zonder dat er vieze klontjes ontstaan. Zo in eerste instantie ben ik al erg blij met het product. Nu maar eens kijken of op de lange termijn het product mij bevalt.

‘Na drie weken begint mijn huid er beduidend beter uit te zien, frisser zelfs. Rimpels zijn iets verminderd en de vermoeidheid is minder van het gezicht af te lezen. Dat maakt me dus echt blij.’

Sabine concludeert:

sabineNa drie weken begint mijn huid er beduidend beter uit te zien, frisser zelfs. Rimpels zijn iets verminderd en de vermoeidheid is minder van het gezicht af te lezen. Dat maakt me dus echt blij, ik heb hier een crème te pakken die de belofte waarmaakt op dat aspect. Helaas krijg ik in de T-zone af een toe een oneffenheid te zien. Het lijkt zo waar alsof mijn voorhoofd en kin vettig zijn/worden (ik heb van nature een behoorlijk droge huid), Gelukkig is dit effect niet van lange duur, want ik vind deze crème dus echt fijn. De werking is goed en er hangt een zeer zacht prijsje aan van 17,95.

Je huid wordt goed beschermd tegen de zon ( SPF 12 en UVA +++). Voorkomen van rimpels is toch altijd beter als het bestrijden. Daarnaast is het product hypo-allergeen. Wat ik jammer blijf vinden is dat je voor dit soort merken naar de apotheek moet. Ik ervaar in de apotheek geen shopbeleving en dat werkt nadelig voor cosmetica, vind ik. Toch is Vichy Aqualia Antiox is de moeite waard om je daar overheen te zetten.

Als je meer wilt weten over stamcelbescherming, lees dan deze artikelen op BeautyJournaal er nog eens op na. Ik kan op die claim niets checken, omdat ik niet zou weten hoe mijn huid daar op zou kunnen reageren. Geur, smeerbaarheid, instant effect, verzachting en uitstraling blijven toch de meest duidelijke punten om te beoordelen (helaas). Je leest hier ook nog het artikel dat de BeautyJournaal-redactie al eerder schreef over de Aqualia-lijn.

 

Lees ook