Worden fijne lijntjes echt minder?

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

 

Youth Code oogcreme

L’Oréal Youth Code Verjongende antirimpel oogcrème

‘Je kunt tegenwoordig voor elk lichaamsdeel een aparte crème kopen, maar daar wordt vaak alleen de fabrikant beter van en niet jouw huid. Als je het mij vraagt, is de wetenschap nog niet zo veel dat rimpels of wallen echt weggesmeerd kunnen worden met een crème. Toch ben ik altijd weer nieuwsgierig, en daarom doe ik mee aan het testpanel. Ik mocht nu van Beautyjournaal Youth Code Verjongende antirimpel crème ogen van L’Oréal Paris testen. Het betaalbare zusje van Genifique van Lancôme (Lancôme en L’Oréal zijn merken van hetzelfde bedrijf), zoals BeautyJournaal al eerder in een achtergrondartikel schreef. “ Tegen rimpels, donkere kringen en wallen.”  Nou, graag!

Er staan veel grote kreten op de verpakking: “Een nieuw tijdperk ontstaan uit gen wetenschap, na 10 jaar onderzoek”.  Dat lijkt wat overdreven, denk ik dan.  “ In de loop der jaren herstelt de huid minder snel en vernieuwt zich minder goed. Gevolg: de huid lijkt ouder, gelaatstrekken worden vermoeid, rimpels worden zichtbaar en te teint wordt valer. “ Dat is zeer herkenbaar. Wat is die progen technologie dan precies? Op de verpakking wordt je er niet veel wijzer van “De gepatenteerde Pro-Gen™ technologie van Youth Code is ontwikkeld om het herstellend vermogen van de huid te verbeteren en om de code van haar natuurlijke jeugdigheid te helpen herstellen” Ja, lees hem nog maar een keer. Is het jou duidelijk geworden? Dan wordt er ook nog melding gemaakt van het feit dat het ‘gepatenteerd’ is, maar ik weet als secretaresse van een gerenommeerd advocaat dat dit niets zegt over de werkzaamheid van dat patent. Youth Code is gebaseerd op dezelfde gen–wetenschap waarover op Beautyjournaal uitgebreid te lezen is, dus als je er het fijne van wilt weten lees je daar meer.

Naast het gebruikelijke water, glycerine en de siliconen zitten er redelijk veel plantaardige ingrediënten in de crème, zoals bijenwas, honing en algen, maar ook berken extract, rijst- en soja eiwit. Apart is het gebruik van nylon, ik vermoed voor een soort verstevigend laagje op je ooghuid. En nog net voor de conserveermiddelen staat vitamine E op de ingrediënten lijst, als anti-oxidant.

Er wordt beloofd dat de crème direct een optisch verzachtende werking heeft, dat wil zeggen dat door glansdeeltjes in de crème je rimpels/kringen et cetera minder erg lijken. Dat klopt, het ziet er frisser uit. Wallen lijken minder, kringen eveneens. Dat is natuurlijk al heel fijn. “Na 1 week zijn de gelaatstrekken ontspannen en de teint stralend. Na 1 maand zijn kraaienpootjes, donkere kringen en wallen zichtbaar verminderd”.  Nu hebben we het over een oogcrème, dus ‘ ontspannende gelaatstrekken en een stralende teint’ zijn dan niet het gevolg van wat je onder je ogen smeert toch? Ze bedoelen vast ‘de oogomtrek’.

‘De oogcrème heeft een fijne substantie, hydrateert goed, trekt prima in. De kleur is heel lichtroze, het bevat geen parfum en geen alcohol. Optisch werkt het inderdaad verzachtend op wallen en kringen, maar niet op kraaienpootjes.’

Harriet concludeert:

De oogcrème heeft een fijne substantie, hydrateert goed, trekt prima in. De kleur is heel lichtroze, het bevat geen parfum en geen alcohol. Fijn! Optisch werkt het inderdaad verzachtend op wallen en kringen (kraaienpootjes niet), maar ik kan niet beweren dat er ook echt rimpelvermindering heeft plaatsgevonden, na anderhalve maand gebruik. En donkere kringen en wallen kun je nu eenmaal niet weg smeren. Helaas. Nadeel: ik hou zelf niet van potjes, de eventuele anti-oxidanten in de crème kunnen door zuurstof worden aangetast en in werking achteruitgaan. Nu weet ik niet of dat in dit geval geldt, ik zie maar weinig anti-oxidanten op de lijst staan. Verder vind ik potjes minder hygiënisch omdat je toch tweemaal per dag met je vingers in de crème zit. Het kartonnen doosje eromheen ziet er – zoals altijd bij L’Oréal- erg goed en aantrekkelijk uit. Kortom, het is een fijne oogcrème, die optisch helpt bij wallen en kringen – en dat is altijd meegenomen. Wat de ander claims betreft… nou ja, misschien na een half of heel jaar doorsmeren?

 

Lees ook