Cosmeticaclaims Gezicht Rimpels en slapte Zakenpraat

Elektrische prikkel tussen mineralen en vochtbinder stimuleert collageenaanmaak

RoC BrillianceHet klinkt nogal ingewikkeld voor een leek, want als je denkt aan elektro stimulatie denk je aan apparatuur die dat veroorzaakt. In dit geval komt er geen apparaat aan te pas, maar een chemische formule die voor een elektrische lading zorgt waardoor de huid wordt geprikkeld.

De creme moet geladen zink en koper (mineralen) bevatten en als die bestanddelen in aanraking komen met een vochtbinder, ontstaat er een elektrische lading met een sterkte van 10 micro ampere. Hoewel dit een heel lage prikkel is, claimen fabrikanten van dit soort cremes dat er wel degelijk wat gebeurt in de huid: een prikkeling die tot stimulatie van collageen en elastine leidt – de bekende steunweefsels die ervoor zorgen dat de huid elastisch blijft en vol.

Volgens Baumann tonen in-house studies van de inmiddels verschenen producten Aveeno Ageless VitalityRoC Brilliance en Neutrogena Clinical dat er een toename is in elasticiteit van de huid, en voor- en na foto’s moeten hiertoe het bewijs leveren. Volgens Baumann ligt er degelijke wetenschap aan ten grondslag en ze steekt niet onder stoelen of banken dat ze zelf al met de oogcreme van Aveeno aan de slag is gegaan. Hoe het haar bevalt,….dat vertelt ze nog niet.

Lees ook:

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.