Het klinkt nogal ingewikkeld voor een leek, want als je denkt aan elektro stimulatie denk je aan apparatuur die dat veroorzaakt.

01:29 - 00:53
luistertijd 01:29 - leestijd 00:53

Het klinkt nogal ingewikkeld voor een leek, want als je denkt aan elektro stimulatie denk je aan apparatuur die dat veroorzaakt. In dit geval komt er geen apparaat aan te pas, maar een chemische formule die voor een elektrische lading zorgt waardoor de huid wordt geprikkeld.

De creme moet geladen zink en koper (mineralen) bevatten en als die bestanddelen in aanraking komen met een vochtbinder, ontstaat er een elektrische lading met een sterkte van 10 micro ampere. Hoewel dit een heel lage prikkel is, claimen fabrikanten van dit soort cremes dat er wel degelijk wat gebeurt in de huid: een prikkeling die tot stimulatie van collageen en elastine leidt – de bekende steunweefsels die ervoor zorgen dat de huid elastisch blijft en vol.

Volgens Baumann tonen in-house studies van de inmiddels verschenen producten Aveeno Ageless VitalityRoC Brilliance en Neutrogena Clinical dat er een toename is in elasticiteit van de huid, en voor- en na foto’s moeten hiertoe het bewijs leveren. Volgens Baumann ligt er degelijke wetenschap aan ten grondslag en ze steekt niet onder stoelen of banken dat ze zelf al met de oogcreme van Aveeno aan de slag is gegaan. Hoe het haar bevalt,….dat vertelt ze nog niet.

Lees ook:

Lees ook