Chanel inimitable mascara is fijn voor gevoelige ogen

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

Inimitable Intense 1

Chanel inimitable mascara is fijn voor gevoelige ogen

Allemaal willen we net zulke verleidelijk lange wimpers als de modellen in de reclames die in een niet aflatende stroom over ons heen uitgestort worden. Maar wat is de perfecte mascara? De ene vrouw stelt heel andere eisen dan een ander aan oogmake-up. Helaas ben ik niet van nature gezegend met lange, zijdeachtige wimpers. Sterker nog, ze zijn best kort en ook niet al te dik. Omdat ik lenzen draag moet ik ook oppassen met ‘wimperverlengende’ haartjes in een mascara. En om het nog simpeler te maken reageren mijn ogen op sommige mascara’s met een allergische reactie.

Dus wat zoek ik; een mascararoller die ik kan gebruiken zonder er prikkende, rode ogen van te krijgen. Die zonder toegevoegde losse haartjes er voor zorgt dat ik lange, dikke maar van elkaar gescheiden wimpers krijg en die goed blijft zitten. En als er dan ook nog een verzorgend stofje in zit dat maakt dat de wimpers die ik heb in goede conditie blijven ben ik helemaal tevreden. Flink eisenpakketje zeg maar.

De belofte van Chanel’s Inimitable

Zoals we van Chanel gewend zijn is de verpakking stylish en chic in een vierkante, zwart met gouden roller die prettig in de hand ligt. De verhouding klopt ook voor mij, sommige rollers hebben een te lang handvat waardoor ik het als onhandig ervaar. Het borsteltje is flexibel, ook al weer handig, en (nieuw) van zachte elastomeervezeltjes.  De ‘borstelhaartjes’ zijn relatief kort en van verschillende lengte op een rechte lijn. Ideaal dus om iedere wimper te omhullen.

Inimitable staat tekstueel letterlijk voor ‘uniek, enig in zijn soort, onnavolgbaar’. Niet de meest bescheiden belofte maar het is dan ook een ‘Multi- dimensionale mascara die met een enkele streek zorgt voor Volume, Lengte, Krullende en Gescheiden wimpers.’ Bovendien zou de kleur lang houdend zijn en zorgt de toegevoegde Pro-Vitamin 5 voor hydratatie en verzorging van de wimpers. Veelbelovend, dat gaan we uitproberen.

Rona concludeert: 

Ik probeer de kleur Noir Obscur, volgens Chanel ‘Dramatisch Zwart’ en dat is het! Nog nooit heb ik zulke zwarte wimpers gehad en ik realiseer me dat ik er nooit bij stil heb gestaan dat je zwart en zwart hebt. In al mijn simpelheid dacht ik dat zwart gewoon zwart was, zo zie je maar. Maar behalve zo zwart zijn ze ook langer, gekruld en keurig gescheiden. Volume, ja, maar niet meer dan een andere mascara naar mijn idee. En inderdaad met slechts een laagje heb ik dit bereikt, ‘with just one stroke’ zoals Chanel zegt.

‘Want behalve zwarter dan zwarte, lange, krullende en gescheiden wimpers die ik met een enkel beweging op heb gebracht blijk ik na een paar uur iets te hebben waar ik duidelijk niet om gevraagd heb: pandabeeroogjes!’

Ik ben al helemaal blij maar helaas heb ik te vroeg gejuicht! Want behalve zwarter dan zwarte, lange, krullende en gescheiden wimpers die ik met een enkel beweging op heb gebracht blijk ik na een paar uur iets te hebben waar ik duidelijk niet om gevraagd heb: pandabeeroogjes! Nou is dit ook de reden waarom ik altijd een goede waterproof mascara gebruik, het is dus duidelijk een van mijn problemen. De volgende dagen gebruik ik de mascara alleen op mijn bovenste wimpers; dan ben ik iets minder panda maar helaas nog steeds niet vlekkeloos.

Maar niet getreurd;  Inimitable Noir Obscur is er ook in een waterproof versie, die zal ik nog wel eens proberen. Conclusie: een heel fijne, gebruiksvriendelijke mascara die gevoelige ogen niet irriteert en zorgt voor mooie wimpers en zijn beloftes (bijna allemaal) waarmaakt. Geschikt voor iedereen die geen last heeft van het pandabeerogen-sydroom.

Lees ook