Vindt Gerti deze essence net zo lekker als een serum?

03:53 - 02:20
luistertijd 03:53 - leestijd 02:20

kanebo hydrachange essenceScan0000

De belofte:

Hydrachange Essence maakt deel uit van de Cellular Performance Hydrating lijn van Sensai die gericht is op hydratatie van de ouder wordende huid. Cellular Performance bevat ingrediënten die hydratatie, stevigheid en transparantie van de huid optimaliseren en rimpels voorkomen. Het celmetabolisme wordt bevorderd wat leidt tot de vorming van nieuwe huidcellen voor een stralende jonge huid.

De Hydrachange Essence is een nieuw serum in de hydrating lijn. De Essence belooft de hyaluronzuursynthese een stimulans te geven in zowel de epidermis (opperhuid) als de dermis (lederhuid) (in vitro test) zodat de huid diep gehydrateerd is en zijdezacht aanvoelt.

Het gebruik:

Je gebruikt de essence na de lotion uit de Cellular Performance lijn en bij voorkeur gecombineerd met de Hydrachange cream. Waarschijnlijk kun je na dit serum ook de standaard CP emulsion gebruiken maar dat vond ik niet terug in de beschrijving. Ook op de site van Kanebo vond ik hierover niks terug omdat het hele product nog niet genoemd wordt. Sensai beveelt een bepaalde massage techniek aan om het product aan te brengen.

De Essence is een ultradunne, prettige emulsie, die licht geparfumeerd is maar niet opdringerig. Het parfum, Aqua Floral Fragrance, schijnt zelfs de hyaluronzuursynthese te stimuleren. Dat valt natuurlijk niet te testen. De massage is erg prettig en rustgevend. De essence irriteert de huid niet. Ik kon het serum zelfs zonder probleem na een professionele glycolzuurpeeling gebruiken. Monique schreef al een keer over het sensorische karakter van Sensai. Dat kan ik alleen maar onderschrijven. Geur, massage, al je zintuigen worden gestimuleerd.

De essence bevat geen spf, daarom heb ik het serum alleen ‘s avonds gebruikt. Mijn huid is wat vetter en ik wilde ’s ochtends geen extra laag op mijn gezicht smeren. Ondanks dat het een dunne emulsie is, is ze voor mijn huidtype voldoende hydraterend en kon ik zelfs mijn gebruikelijke nachtcrème achterwege laten.

‘Het serum trekt snel in en voelt niet plakkerig. Mijn huid voelt zacht en is goed gehydrateerd. Maar met de CP Lotion en emulsie kreeg ik toch een mooiere glow op mijn huid. Gezien het prijsverschil blijf ik toch bij gewone CP-lijn.’

 

Gerti  concludeert:

Het serum trekt snel in en voelt niet plakkerig. Mijn huid voelt zacht en is goed gehydrateerd. Ik had hoge verwachtingen van dit serum omdat ik heel erg tevreden was over de Cellular Performance lijn (die staat op mijn verlanglijstje), maar dit serum geeft niet de glow die ik van de CP Lotion en de Emulsie wel kreeg.

Mijn vraag is dan ook: waarom heeft Kanebo dit serum aan hun lijn toegevoegd? De doelgroep voor dit serum is mij niet helemaal duidelijk. Elke lijn van Kanebo Sensai is gebaseerd op double moisturizing (lotion en emulsie of crème). Waarom dan nog een extra hydraterend serum? Wellicht dat de droge, vochtarme huid deze extra moisture boost kan gebruiken. De droge, vochtarme huid kan het serum waarschijnlijk ook ’s ochtends onder een dagcrème met spf gebruiken. Voor mijn huid is de emulsie uit de standaard Cellular Performance meer dan voldoende hydraterend.

Kortom: een mooie dunne emulsie die prettig in het gebruik is, voor mij als vervanger van de emulsie. Gezien het verschil in resultaat tussen emulsie en Hydrachange Essence binnen het Cellular Performance programma en het prijsverschil tussen beiden, gaat mijn voorkeur uit naar de emulsie en niet naar de Hydrachange Essence.

De Sensai massagetechniek is erg prettig en zeker aan te raden. Het kost je minder dan twee minuten en je gaat ontspannen naar bed.

 

Lees ook